Ontmoet de familie

Onze bedrijven zijn ingericht naar klantspecialisme en bestrijken daarmee samen efficiënt de gehele internationale bloemen- en plantenhandel. Voor elk marktsegment, in elke regio, hebben wij binnen Dutch Flower Group een specialist. In verse snijbloemen, gemengde boeketten, kamer- en tuinplanten:

  • Grootschalige retailers
  • E-fulfillment
  • Importerende groothandel van bloemen
  • Planten voor groothandel en retail
  • Sourcing

Grootschalige Retail

Als grootste retailleverancier in Europa zijn we als geen ander in staat aan de wensen van elke formule binnen de grootschalige retail tegemoet te komen. Van discounter tot full service supermarkt. Maar we doen méér dan volgens afspraak snijbloemen, boeketten en potplanten netjes op de plaats van bestemming afleveren. We organiseren de logistieke, data én innovatieve processen van veredelaar tot aan de shopper zodat elk van onze klanten er de beste resultaten mee kan bereiken en de kosten zo laag mogelijk zijn. Bovendien kénnen we de consument. Wij zitten door data analyse en gericht markt- en shopperonderzoek en actief New Product Development bovenop de komende consumententrends en ontwikkelingen. Onze kracht is met kennis en kunde de meest optimale supply chain realiseren tussen onze kwekers en onze retailer; met de blik continu gericht op de shopper bij onze klant. Retailing is voor ons detailing. Het gaat om de details, die moeten altijd kloppen. Daar staan we voor.

lees meer

E-fulfilment voor online retailers

Wij bieden de ideale totaaloplossing voor bedrijven die succesvol online bloemen en planten willen verkopen. Wij ontzorgen onze klanten volledig, zodat deze zich geheel kunnen focussen op hun sales en marketingactiviteiten. Naast inkoop, productie, voorraadbeheer, orderpersonalisatie, fulfilment en logistiek, verzorgen wij ook de fotografie en zorgt onze designafdeling altijd voor een duidelijk onderscheidend vermogen in de markt.

Samen met geavanceerde IT koppelingen en revolutionaire technologieën, waaronder het langere tijd vers kunnen houden van bloemen zonder gebruik van water, maakt dit ons tot een toonaangevende organisatie die actief is voor (online) retailers in geheel Europa.

lees meer

Groothandel bloemen

We kunnen klanten 24/7 beleveren met snijbloemen. Op elk gewenst moment, of het om één bos gaat, meerdere pallets of vrachtwagens vol. Omdat onze kwekers overal in de wereld gevestigd zijn, hebben wij het hele jaar een uitgebreid assortiment beschikbaar.  Onze kracht is dat we inspelen op wat onze klanten wensen. Onze benadering is dan ook heel persoonlijk – klanten hebben te maken met gedreven medewerkers die in alle opzichten graag willen meedenken. Elk van onze bedrijven heeft zijn eigen signatuur, cultuur en specialisme. Dit om een optimale match met de verschillende klanten te kunnen bewerkstelligen. Maar ook een match met kwekers. We verkopen kwaliteitsbloemen graag op kwekersnaam en introduceren in samenwerking met kwekers en veredelaars nieuwe producten. Verder richten we de processen zo in met moderne technieken dat klanten inkoopgemak hebben en zien wat ze kopen, denk aan gebruiksvriendelijke webshops met online voorraden.

lees meer

Groothandel & retail planten

We beschikken over een enorm assortiment kamer- en tuinplanten. Inclusief Fairtrade-planten – dit vanuit het besef dat duurzame producten de toekomst zijn. Het is onze tweede natuur om ingesteld te zijn op een zich snel ontwikkelende markt.  De meeste planten zijn afkomstig van preferred kwekers, die wereldwijd toonaangevend zijn en met wie we steeds intensiever in partnerships samenwerken. We kunnen volume bundelen zodat we efficiënt aan elke wens kunnen voldoen, zoals grootschalige acties voor retail, ketens van tuincentra, bouwmarkten en uiteraard de gespecialiseerde groothandel.

Ontzorgen van de klant is onze kracht. Tot op het schap in de winkel en tot uiteenlopende vormen van toegevoegde waarde. Ook onze vergevorderde informatietechnologie helpt daarbij, zoals bestellen via webshops van onze bedrijven.

lees meer

Sourcing

We beschikken over een wereldwijd netwerk van kwekers en halen producten uit de hele wereld, in het bijzonder speciale snijbloemen en groenproducten. Behalve in Nederland hebben we eigen vestigingen in belangrijke productiegebieden om ter plekke bovenop het product en de logistiek te zitten. Van daaruit verzorgen we rechtstreekse levering naar onze klanten wereldwijd. Van oudsher hebben we een enorme kennis en expertise van wat er wereldwijd aan producten te vinden is. Die kunnen we inzetten om klanten mee te helpen producten te vinden die het beste bij hún klanten en de consument passen.  Samen met kwekers en veredelaars zoeken we continu naar de producten die het meest kansrijk in de markt zijn, al dan niet met toegevoegde waarde.

We kunnen niet alleen klanten ontzorgen, maar uiteraard kunnen ook kwekers bij ons terecht voor de volledige invulling van de logistieke en commerciële activiteiten. Ter ondersteuning van de ketenkwaliteit hebben we een eigen logistiek centrum in Nairobi, Kenia. Onze lokale collega’s zorgen voor kwaliteitscontrole en conditionering. Als freight forwarder zorgen zij tevens voor wereldwijde distributie van de enorme volumes bloemen en andere versproducten van Afrikaanse bodem.

lees meer

0

omzet (2022)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers