Ontmoet de familie

Onze bedrijven zijn ingericht naar klantspecialisme en bestrijken daarmee samen efficiënt de gehele internationale bloemen- en plantenhandel. Voor elk marktsegment, in elke regio, hebben wij binnen Dutch Flower Group een specialist. In verse snijbloemen, gemengde boeketten, kamer- en tuinplanten en decoratief groen:

– Grootschalige retailers (Multiple Retailers)
– E-fulfilment voor online retailers
– Importerende groothandel van bloemen (Wholesale Flowers)
– Groothandelsbedrijven en retailketens gespecialiseerd in planten (Wholesale & Retail Plants)
– Sourcing
– Freight forwarding

Grootschalige Retail

Als grootste retailleverancier in Europa zijn we als geen ander in staat aan de wensen van elke formule binnen de grootschalige retail tegemoet te komen. Van discounter tot full service supermarkt. Maar we doen méér dan volgens afspraak snijbloemen, boeketten en potplanten netjes op de plaats van bestemming afleveren. We organiseren de logistieke, data én innovatieve processen van veredelaar tot aan de shopper zodat elk van onze klanten er de beste resultaten mee kan bereiken en de kosten zo laag mogelijk zijn. Bovendien kénnen we de consument. Wij zitten door data analyse en gericht markt- en shopperonderzoek en actief New Product Development bovenop de komende consumententrends en ontwikkelingen. Onze kracht is met kennis en kunde de meest optimale supply chain realiseren tussen onze kwekers en onze retailer; met de blik continu gericht op de shopper bij onze klant. Retailing is voor ons detailing. Het gaat om de details, die moeten altijd kloppen. Daar staan we voor.

Bloom wit
Green Partners_diap
Orange Flower Connect_diap
Greenex_LOGO_payoff_WIT
Intergreen_DP-White
JZ Flowers_diap
SuperFlora_Logo_payoff_diap_diap
LOGO_VDF_WIT
USABQ LOGO (BW)_diap-1

Bloom

Bloom is de retailspecialist in Europa op het gebied van duurzaam geproduceerde kant-en-klare bloemproducten van hoge kwaliteit. Met vakkundige mensen streven wij ernaar om een topservice te leveren aan onze klanten.

Bezoek de website

Green Partners

Internationale en toonaangevende partner voor de grootschalige Retail in de categorieën bloemen (snijbloemen en hand- en band gebonden gemengde boeketten) en planten. Voor diverse Europese supermarktketens en grootwinkelbedrijven ontzorgt Green Partners voor deze categorieën middels consumentgerichte winkelconcepten.

Bezoek de website

Orange Flower Connect

Orange Flower Connect is een lokale leverancier van bloemen in de Verenigde Staten.

Greenex

Greenex is gespecialiseerd in het ontwerpen, samenstellen en produceren van boeketten en monoboeketten, welke bestemd zijn voor retailers in heel Europa. Door inkoop aan de bron weten wij onze klanten te voorzien van moderne boeketten tegen een sterk concurrerende prijs. Bovendien kunnen wij, op basis van afgesproken klantspecificaties, een constante kwaliteit bieden en aantallen garanderen. In deze dynamische wereld hechten wij veel waarde aan transparantie door de hele keten en persoonlijk contact met onze samenwerkingspartners.

Bezoek de website

Intergreen

Intergreen, de category captain voor grootschalige retailers in UK. Dedicated approach, consumer focus. We deliver your success.

Bezoek de website

JZ Flowers

Gespecialiseerde boekettenmaker en plantenleverancier in de UK voor de grootschalige retailers. Sterk in nieuwe winkelconcepten met snijbloemen, boeketten en potplanten met toegevoegde waarde. JZ Flowers is the pick of the bunch.

Bezoek de website

SuperFlora

Wij zijn SuperFlora! Bij SuperFlora staan wij altijd open voor uitdaging en hebben wij grote ambities. Wij werken aan de ontwikkeling van de categorie bloemen en planten bij onze grootschalige retail klanten in UK en ook voor onze online bloemenplatformen. Hierbij is onze focus; de consument bedienen op een duurzame en transparante manier. Met onze operational excellence, vakmanschap en passie van onze medewerkers, weten wij kleurrijke connecties te maken tussen leveranciers en onze eindklanten.

Bezoek de website

Van Dijk Flora

Sinds 1972 is Van Dijk Flora een toonaangevende leverancier van grootschalige supermarkt retailers in Europa, met een gevarieerd assortiment aan bloemen en planten. Bij Van Dijk Flora is het volledig ontzorgen van de eindklanten het uitgangspunt. Met haar experts zorgt Van Dijk Flora ervoor dat het totale proces, van sourcing tot aflevering, volledig gestroomlijnd verloopt.

Van Dijk Flora is ervan overtuigd dat een goede samenwerking met haar keten-partners leidt tot duurzame groei en rendement voor alle partijen. Haar pay-off luidt daarom; ‘Open up to grow’!

Bezoek de website

USA Bouquet Company

The USA Bouquet Company is a leading distributor and supplier of superior fresh cut flowers, bouquets, and floral arrangements for multiple retailers and floral e-tailers in the USA. We are recognized as the gold standard in perishable distribution and logistics within the industry.

Bezoek de website

E-fulfilment voor online retailers

Wij bieden de ideale totaaloplossing voor bedrijven die succesvol online bloemen en planten willen verkopen. Wij ontzorgen onze klanten volledig, zodat deze zich geheel kunnen focussen op hun sales en marketingactiviteiten. Naast inkoop, productie, voorraadbeheer, orderpersonalisatie, fulfilment en logistiek, verzorgen wij ook de fotografie en zorgt onze designafdeling altijd voor een duidelijk onderscheidend vermogen in de markt.

Samen met geavanceerde IT koppelingen en revolutionaire technologieën, waaronder het langere tijd vers kunnen houden van bloemen zonder gebruik van water, maakt dit ons tot een toonaangevende organisatie die actief is voor (online) retailers in geheel Europa.

Logo E-Flora [Diapositief]_diap

E-Flora

E-Flora biedt de ideale totaaloplossing voor bedrijven die succesvol online bloemen en planten willen verkopen. Wij ontzorgen onze klanten volledig, zodat deze zich geheel kunnen focussen op hun sales en marketingactiviteiten. Naast inkoop, productie, voorraadbeheer, orderpersonalisatie, fulfilment en logistiek, verzorgen wij ook de fotografie en zorgt onze designafdeling altijd voor een duidelijk onderscheidend vermogen in de markt. Samen met geavanceerde IT koppelingen en revolutionaire technologieën, waaronder het langere tijd vers kunnen houden van bloemen zonder gebruik van water, maakt dit e-Flora tot een toonaangevende organisatie die actief is voor (online) retailers in geheel Europa.

Bezoek de website

Groothandel bloemen

We kunnen klanten 24/7 beleveren met snijbloemen. Op elk gewenst moment, of het om één bos gaat, meerdere pallets of vrachtwagens vol. Omdat onze kwekers overal in de wereld gevestigd zijn, hebben wij het hele jaar een uitgebreid assortiment beschikbaar.  Onze kracht is dat we inspelen op wat onze klanten wensen. Onze benadering is dan ook heel persoonlijk – klanten hebben te maken met gedreven medewerkers die in alle opzichten graag willen meedenken. Elk van onze bedrijven heeft zijn eigen signatuur, cultuur en specialisme. Dit om een optimale match met de verschillende klanten te kunnen bewerkstelligen. Maar ook een match met kwekers. We verkopen kwaliteitsbloemen graag op kwekersnaam en introduceren in samenwerking met kwekers en veredelaars nieuwe producten. Verder richten we de processen zo in met moderne technieken dat klanten inkoopgemak hebben en zien wat ze kopen, denk aan gebruiksvriendelijke webshops met online voorraden.

Logo Florca diap 640x640
Hamifleurs_Logo_Horizontal_Payoff_RGB diap
Logo Van Dam 2021 160x160 diap
Holex_diap
OZ Export_diap

Florca

Bloemenexportbedrijf Florca Westland is volledig gespecialiseerd in de inkoop, verpakking en verzending van verse bloemen en planten per vliegtuig naar elk continent wereldwijd. Vanuit onze moderne locatie op het Trade Parc Westland in Naaldwijk exporteren we verse bloemen en planten naar meer dan 60 bestemmingen wereldwijd, waaronder de VS en Canada, het Verre Oosten, de Golfregio, Afrika en het Caribisch gebied.

Bezoek de website

Hamifleurs

Hamifleurs is dé meest persoonlijke en stipte leverancier voor verse snijbloemen die importerende groothandel en bloemisten wereldwijd helpt succesvol te zijn. Benieuw naar het verhaal van Hamifleurs?

Bezoek de website

Van Dam

Van Dam is al vanaf 1973 een vooruitstrevende in- en exporteur van snijbloemen voor bloemisten in heel Europa. Een succesvol familiebedrijf uit Nederland waarbij de beste kwaliteit bloemen en planten altijd bovenaan staat. Dagelijks kiezen vele bloemisten voor onze ‘Dam good flower and plant selection’.

Bezoek de website

Holex Flower

Holex Flower is de exportspecialist voor vliegzendingen van snijbloemen naar verre bestemmingen. Sterk in export met extra eisen op gebied van verpakking, kwaliteit, logistiek en phyto sanitaire zaken.

Bezoek de website

OZ Export

OZ Export is een van de grootste gespecialiseerde bloemenexporteurs van Nederland. Onze klanten waarderen vooral onze betrouwbaarheid en constante aanvoer. Onze telers waarderen de langetermijnrelaties en transparante bedrijfsvoering. Innovatie en respect voor onze partners spelen een belangrijke rol bij OZ Export.

Bezoek de website

Groothandel & retail planten

We beschikken over een enorm assortiment kamer- en tuinplanten. Inclusief Fairtrade-planten – dit vanuit het besef dat duurzame producten de toekomst zijn. Het is onze tweede natuur om ingesteld te zijn op een zich snel ontwikkelende markt.  De meeste planten zijn afkomstig van preferred kwekers, die wereldwijd toonaangevend zijn en met wie we steeds intensiever in partnerships samenwerken. We kunnen volume bundelen zodat we efficiënt aan elke wens kunnen voldoen, zoals grootschalige acties voor retail, ketens van tuincentra, bouwmarkten en uiteraard de gespecialiseerde groothandel.

Ontzorgen van de klant is onze kracht. Tot op het schap in de winkel en tot uiteenlopende vormen van toegevoegde waarde. Ook onze vergevorderde informatietechnologie helpt daarbij, zoals bestellen via webshops van onze bedrijven.

LOGO_Green4Retail_WIT vrijstaand_diap
LOGO_Hamiplant_WIT_diap
OZ Planten_DIAP_diap
LOGO_VidaVerde_WIT_diap
Dames-Plants-2018-Identity-Logo-DIAP (met embleem)

Green4Retail

Green4Retail is dé retailservice partner voor potplanten, het bedrijf is ontstaan uit een samenwerking tussen Quality Gardens BV en OZ Planten. Green4Retail helpt haar klanten om met planten hun doelstellingen qua onderscheidend vermogen en rendement te behalen. De expertise ligt in de kennis van de doelgroep, de bijbehorende planten en de connectie met de beste kwekers. Green4Retail biedt daarbij een full service concept aan, van order tot winkel, waarbij kwaliteit en snelheid van groot belang zijn.

Bezoek de website

Hamiplant

Hamiplant is een gespecialiseerde leverancier van kamer- en tuinplanten aan groothandels, tuincentra, bouwmarkten en supermarkten in Europa. Onze dienstverlening kenmerkt zich door het volgen van actuele trends, innovatieve marketing en het ontwikkelen van klantspecifieke concepten. Wij streven naar langdurige relaties en nauwe samenwerking met onze leveranciers en klanten. Zo leveren we een positieve bijdrage aan de vergroening van onze leefomgeving. Wij geloven dat planten vitaliteit brengen.

Bezoek de website

OZ Planten

OZ Planten is een van de grootste en meest vooruitstrevende plantenexporteurs van Nederland. Met Passie voor Planten voorzien ze wereldwijd importerende groothandel, tuincentrumketens en retailers een breed aanbod kamer- en tuinplanten. Het professionele team van OZ Planten functioneert als de ogen en oren van de klant. Van het team accountmanagers dat de taal van de klant spreekt, de gespecialiseerde inkopers die nauw contact houden met een selectie betrouwbare partners en de ambitieuze logistieke medewerkers met hun ruime kennis van planten.

Bezoek de website

Vida Verde

Vida Verde is een gespecialiseerde leverancier van kamer en tuinplanten aan tuincentra en vakhandel in Europa. Wij zijn de oren en ogen voor onze klanten bij het inkopen van kamer- en tuinplanten. Wij spreken hun taal, zijn bekend met de lokale gewoonten én de specifieke behoeften. Vida Verde richt zich op een sterke relatie met klant en leverancier. Kwaliteit en een aantrekkelijk, gevarieerd assortiment vinden wij belangrijk. Wij delen graag onze liefde voor planten.

Bezoek de website

Dames Plants

Dames Plants richt zich vanuit Honselersdijk op de fijnmazige belevering van de vakhandel (tuincentra, bloemisten) met kamer- en tuinplanten, naar meer dan 20 landen in Europa.

Bezoek de website

Sourcing

We beschikken over een wereldwijd netwerk van kwekers en halen producten uit de hele wereld, in het bijzonder speciale snijbloemen en groenproducten. Behalve in Nederland hebben we eigen vestigingen in belangrijke productiegebieden om ter plekke bovenop het product en de logistiek te zitten. Van daaruit verzorgen we rechtstreekse levering naar onze klanten wereldwijd. Van oudsher hebben we een enorme kennis en expertise van wat er wereldwijd aan producten te vinden is. Die kunnen we inzetten om klanten mee te helpen producten te vinden die het beste bij hún klanten en de consument passen.  Samen met kwekers en veredelaars zoeken we continu naar de producten die het meest kansrijk in de markt zijn, al dan niet met toegevoegde waarde.

We kunnen niet alleen klanten ontzorgen, maar uiteraard kunnen ook kwekers bij ons terecht voor de volledige invulling van de logistieke en commerciële activiteiten. Ter ondersteuning van de ketenkwaliteit hebben we een eigen logistiek centrum in Nairobi, Kenia. Onze lokale collega’s zorgen voor kwaliteitscontrole en conditionering. Als freight forwarder zorgen zij tevens voor wereldwijde distributie van de enorme volumes bloemen en andere versproducten van Afrikaanse bodem.

COLORIGINZ LOGO WIT DIAP_diap
Logo_DFGAfrica_wit_diap
Flora Export_diap
FFS_Logo_V1_diap_diap
MP_logo_diap
OZ Flora_diap
logo PFC (fullwhite) CMYK
Zimflex_diap

Coloríginz

Coloríginz staat voor originaliteit in de kleurrijke wereld van rozen, bloemen en decoratief groen! Daarmee maken we het leven van onze kwekers, klanten en die van de uiteindelijke consumenten, extra bijzonder. Het creatieve team van Coloríginz zoekt voor haar platform, altijd naar bijzondere bloemen, mooie rozen en fris decoratiegroen. En doet dat met ambitieuze veredelaars en kwekers uit de hele wereld, voor haar internationale netwerk van klanten.

Bezoek de website

DFG Africa

DFG Africa is gevestigd op de internationale luchthaven (Jomo Kenyatta International Airport) in Nairobi, Kenia. Met ons toegewijde team optimaliseren we de logistieke stromen tussen onze dochterondernemingen van Dutch Flower Group en de lokale telers. Ondersteuning in het sourcen van bloemen, kwaliteitsinspecties, technische (teler) ondersteuning en vrachtconsolidatie zijn onze belangrijkste aandachtsgebieden. Dit om ervoor te zorgen dat de beste verse kwaliteitsproducten worden geleverd aan onze klanten wereldwijd.

Flora Export

Flora Export is een gespecialiseerd handelsbedrijf in sourcing van Zuid-Afrikaanse bloemen (o.m. Protea) en groen.

Fresh From Source

Fresh From Source is het logistieke platform dat ‘s werelds grootste bloemenimporteurs en – exporteurs verbindt. Uw bloemen wereldwijd in- en verkopen was nog nooit zo gemakkelijk en veilig.

Bezoek de website

My Peony Society

My Peony Society is een verbond van kwekers, handelaren en bloemisten. De prachtige bloei van de pioenroos, een transformatie van verlegen groene knop naar een spektakel van ‘kolkend kant’, is iets waar we nooit genoeg van krijgen. Met kennis en liefde brengen wij de beste pioenrozen waar je het langste van kunt genieten. We bereiken dit door samenwerking, kennis te delen en iedere stap in de levenscyclus van de kwetsbare pioen te controleren.

Bezoek de website

OZ Flora

OZ Flora is een gespecialiseerd handelsbedrijf in sourcing van Zuid-Afrikaanse bloemen (o.m. Protea) en groen. Exporteert naar alle werelddelen.

PARFUM FLOWER COMPANY

Onze missie is om de beste te zijn in sourcen en het leveren van 's werelds mooiste (geur)rozen om zo bloemarrangeurs in staat te stellen aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen en deze te overtreffen.

Bezoek de website

Zimflex

Zimflex is de handelsorganisatie voor de sourcing van "African Grown" snijbloemen.

Bezoek de website

Freight forwarding

Een belangrijk segment is de handling en het verzenden van onze verse bloemen en planten vanaf de kweker in het buitenland naar de plaats van verwerking.

LOGO AIRFLO WIT DIAP

Airflo

Airflo is a perishable forwarding company. We move all kinds of fresh flowers, vegetables and fruit. A colourful freight which has to be cooled during its crossing by air, sea or railway. We make sure your products arrive fresh at the destination. We are experts in vacuum cooling and we have facilities in both Nairobi in Kenya and De Kwakel in the Netherlands, both near to the local airport. We can offload the products directly into the cold room through sealed dockets, which means zero exposure to ambient temperatures.

Pictogram_turnover

0

omzet (2020)

dfg-flower-pink

0

boeketten per week naar de consument

Pictorgram_bloemen

0

bloemen per week naar de consument

dfg-leaf-orange

0

planten per week naar de consument

Pictogram_afzetlanden

0

afzetlanden

dfg-environment-yellow

0

% duurzaam gecertificeerde sourcing

dfg-world-green

0

Landen met kantoren

dfg-employees-blue

0

Medewerkers