DFG Africa

DFG Africa

DFG Africa is een toonaangevend exportbedrijf voor verse bloemen, gevestigd op de internationale luchthaven Jomo Kenyatta in Nairobi, Kenia.  Wij zijn een distributiecentrum voor Dutch Flower Group, dat bloemen van lokale bloementelers in heel Kenia bij elkaar brengt en over de hele wereld verzendt.

DFG Africa biedt ondersteuning bij de inkoop van bloemen, van begin tot eind; inspecteert de kwaliteit van de bloemen op de luchthaven, geeft advies na de oogst en doet  audits op tuinderijen, managet en bewaakt de gekoelde keten, test en analyseert de houdbaarheid in de vaas en consolideert het transport; en optimaliseert daarmee de toeleveringsketen tussen onze klanten, dochterondernemingen van Dutch Flower Group en de lokale kwekers.

Kenia is de grootste bloementeler en -exporteur van Afrika, en is ook een van de grootste bloemen producerende landen ter wereld. Het is daarom voor DFG Africa een erg belangrijk land om te voldoen aan de vraag naar bloemen. Het toegewijde team in onze faciliteiten en kantoren op de luchthaven JKIA Nairobi, gevestigd in het hart van de bloemenproductie, voert alle administratieve en logistieke functies uit. Het doet alles om te voldoen aan de wensen van onze klanten, zodat we onze voorsprong op de concurrentie kunnen behouden. We garanderen een efficiënte en consistente levering van de beste verse kwaliteitsbloemen, zodat onze klanten over de hele wereld krijgen wat ze willen, wanneer en waar ze het willen.

 

Kenia heeft diverse productiegebieden, met een breed assortiment op hoogte geteelde exclusieve kwaliteitsrozen (premiumrozen of T-Hybriden) en een breed aanbod tussenmaat rozen (met een bloem tussen 3,5 en 4 cm) en zomerbloemen. DFG Africa heeft een vriendelijke relatie met tal van kwekers en we hebben een gevestigd sterk inkoopnetwerk.  Ons brede en gevarieerde assortiment rozen, opvullers en zomerbloemen zijn elke dag, iedere week het hele jaar door vers verkrijgbaar. We leveren vers van de bron aan onze klanten – door de lucht en over zee.  DFG Africa is toonaangevend bij de ontwikkelingen voor zeetransport van snijbloemen en neemt verantwoordelijkheid in onze toeleveringsketens om de CO2-voetafdruk te verkleinen.

De tuinbouwsector is in Kenia de op één na grootste exportfactor en draagt enorm bij aan de economie van het land. De tuinbouwsector voorziet in het levensonderhoud van 2 miljoen mensen. DFG Africa heeft een aanzienlijk aandeel in de export van deze producten en ondersteunt indirect het welzijn van veel mensen in Kenia, Making Life Colourful.

Onze vacatures

0

omzet (2022)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers