DF Awards 2
Nieuws

Nieuws

OUDE ZIJDEROUTE VAN CHINA NAAR EUROPA WEER HEROPEND VOOR BLOEMEN PER RAIL

22 maart 2017 - 

Maart 2017 is een bijzondere maand voor de relatie tussen Nederland en China. Voor het eerst vertrok een speciaal ontworpen koelcontainer met Salix vanuit Chengdu in China per railtransport richting Europa, met als eindbestemming het gespecialiseerde importbedrijf van exoten en bijzondere snijbloemen; OZ Import, gevestigd in Aalsmeer.

Via de oude zijderoutes, die door de Chinese president Xi Jinping recent weer nieuw leven zijn ingeblazen om de afremmende economie weer een nieuwe impuls te geven, zijn de Chinese spoorwegen sinds kort weer aangesloten op het Kazachstaanse en daarmee ook het Europese railnet.

Dutch Flower Group bouwt door op groei

16 januari 2017 - 

Een omzetstijging van 4% over 2016. Dutch Flower Group (DFG) groeit met haar 30 zelfstandige handelsbedrijven in bloemen, boeketten, planten en decoratief groen door in de lijn van de afgelopen jaren. Bij deze groei, die bij zowel de klanten binnen de grootschalige retail (supermarkten, winkelketens) als de importerende groothandel plaatsvindt, is een toenemende behoefte aan ruimte voor de verwerking.

WESTLAND EVENT 2016

12 december 2016 - 

Digitalisering en modernisering van de veiling, met oog voor mensen en bloemen
Lucas Vos, CEO Royal FloraHolland, gaf zijn visie op hoe de veilingklok toekomstproof gemaakt kan  worden en wat daarvoor nodig is. Hij nam de deelnemers mee in de digitaliserings- en moderniseringsslag van de veiling. Daar waar er nog steeds over de Ubers als voorbeelden van het delen van bezit van nu wordt gesproken, benadrukte Vos dat Flora Holland dat al geruime tijd doet als één van de grootste spelers in de sierteelt zonder dat ze zelf bloemen hebben. Een beweging van de traditionele bloemist naar een online platform met abonnementenservice voor bloemen en planten zonder uit het oog te verliezen de  traditionele bloemenwinkels en het menselijke contact. Toekomstplannen met vele technologische ontwikkelingen, maar waarbij het blijft gaan om mensen en bloemen volgens Vos. 
 
Silicon Valley
Danny Mekic nam de deelnemers van het event mee in de wereld van nieuwe trends en ontwikkelingen en liet de opkomende technologieën en kansen in sneltreinvaart zien. Van big data tot 3D-klimaatbeheersing, van geothermische elektriciteitscentrales tot het benutten van voedingsstoffen. En niet te vergeten end to end farming waarbij de eindgebruiker centraal staat.

 

News Archive

22 februari 2016 - 

IPM 2016 - een impressie

09 september 2014 - 

Retailactie Ride for the Roses

07 februari 2014 - 

Love is in the air

04 oktober 2013 - 

"De plant is koningin”