11 juli 2022

DFG en Certifeye zetten volgende stap naar een transparantere sierteeltketen

De Dutch Flower Group (DFG)-bedrijven beheren al enkele jaren hun certificaten en documenten van leveranciers via de software van onze partner Certifeye. Samen zetten we nu de volgende stap om het beheren van deze documenten nog makkelijker te maken.

Op de foto: Fred Vahlkamp (Certifeye) en Raimon Loman (Dutch Flower Group).

In de afgelopen maanden hebben IT-experts Bob Zuidhoek van DFG en Joost Verdaasdonk van Certifeye met hun teams (Iris de Waal, Cees van Delft, Stephan van Maldegem bij DFG) hard gewerkt aan een API die het mogelijk maakt om de data die Certifeye heeft opgehaald over te brengen naar de ERP-systemen van DFG-bedrijven.

Naast de huidige beschikbare API zal dit jaar nog een koppeling gerealiseerd worden tussen certificatie instituten en andere beschikbare portals waardoor wederom een stap voorwaarts zal worden gemaakt in het volledig automatiseren van de informatievoorziening rondom certificatie en documentatie van toeleveranciers.

Raimon Loman, CSR-manager bij Dutch Flower Group:

“We streven naar een compleet overzicht van onze handelsketen om op die manier transparant inzicht te krijgen in hoe wij, en daarmee onze toeleveranciers, presteren op het gebied van duurzaamheid. Door het volledig automatiseren van het beheer van certificaten en documenten van duizenden van onze kwekers wordt het administratieve werk voor in de keten steeds verder geautomatiseerd en verlaagd. Wij hopen dat nog meer partners binnen onze sierteeltsector zich hierbij aansluiten. Samen werken we aan een duurzamere toekomst.

Transparantie en het beheer van gegevens uit de gehele keten zal de aankomende jaren steeds belangrijker worden in het kader van ons lidmaatschap van FSI, de CSRD (EU wetgeving over non-financial reporting) en de verplichte uitvoer van Due Diligence (gepaste zorgvuldigheid). Al deze zaken zorgen ervoor dat wij steeds vaker over steeds meer zaken inzicht in de keten moeten hebben en moeten rapporteren.”

Lees ook: Dutch Flower Group en Certifeye digitaliseren certificaten voor kwekers.

Lees artikel

Meer informatie?

Neem dan contact op met:

0

omzet (2022)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers