30 oktober 2023

MIJLPAAL EN WIJZIGINGEN MANAGEMENT BIJ WATERDRINKER

In 2020 is Waterdrinker met OZ Planten en Hamiplant gefuseerd tot de Dutch Plant Group, onderdeel van Dutch Flower Group. Bob Moria en Mariska Foppen vormen eind dit jaar 25 jaar samen de directie van Waterdrinker. Een mijlpaal voor beiden en daarmee ook een mooi moment om het stokje over te gaan dragen.

In november 2023 viert Waterdrinker trots haar 50-jarig bestaan. Oprichter Jaap Waterdrinker startte met een Cash & Carry in planten midden in het veilinggebouw van Aalsmeer. Inmiddels is Waterdrinker uitgegroeid tot een van de grootste exporteurs in planten met nog steeds de Cash & Carry – het Green Trade Center – als middelpunt van het bedrijf.

Het Green Trade Center (GTC) is met recht het ‘Huis van de Kweker’; de plek waar kwekers hun aanbod kunnen presenteren en waar het meest uitgebreide en bijzondere assortiment van Europa te vinden is. Het GTC is daarmee nog steeds de meest inspirerende groothandel voor bloemisten, tuincentra en retailers in de sierteeltsector.

In 2020 is Waterdrinker met OZ Planten en Hamiplant gefuseerd tot de Dutch Plant Group, onderdeel van Dutch Flower Group. Dutch Plant Group richt zich op kennisdeling en het sneller op de markt brengen van noviteiten, in nauwe samenwerking met kwekers en veredelaars. In de 50 jaar bestaan van het bedrijf is altijd met veel enthousiasme aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf gewerkt. Met ruimte voor ideeën en initiatieven hebben directie en medewerkers een sterk bedrijf met nog volop groeikansen neergezet.

Bob Moria en Mariska Foppen vormen eind dit jaar 25 jaar samen de directie van Waterdrinker. Een mijlpaal voor beiden en daarmee ook een mooi moment om het stokje over te gaan dragen. Bob en Mariska zijn respectievelijk 36 en 28 jaar verbonden aan Waterdrinker. Besloten is om na zoveel jaren samenwerken ook gezamenlijk als directie te stoppen.

Dutch Flower Group is verheugd te kunnen melden dat Leon Buskermolen, vanaf 2011 algemeen directeur bij Hamiplant, bereid is gevonden om de positie van algemeen directeur Waterdrinker met ingang van 1 januari 2024 te gaan vervullen. Buskermolen: “Ik heb veel zin om mij in te gaan zetten voor Waterdrinker, samen met het managementteam welke ik in de afgelopen jaren al heb leren kennen”.

Bob Moria zal in het komende jaar nog adviseren bij Waterdrinker en Dutch Flower Group. Mariska Foppen, die na haar studie direct bij Waterdrinker is gestart, gaat haar horizon verbreden en aan de slag met enkele start-ups. Moria en Foppen; “Waterdrinker is echt een merk geworden in de sector, daar zijn wij trots op. Onze medewerkers, kwekers en klanten waar we lang mee hebben gewerkt zitten in ons hart. We wensen dat de positieve energie en het werkplezier behouden blijft en er nog mooie stappen gezet gaan worden”.

Dutch Flower Group geeft aan voor de positie van algemeen directeur Hamiplant momenteel de werving uit te hebben staan.

Heeft u vragen over dit persbericht?

Neem dan contact op met:

0

omzet (2023)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers