Traineeship logistiek

Als trainee bij OZ-Hami leer je de hele logistieke organisatie in twee jaar tijd goed kennen. In deze periode zal je verschillende afdelingen doorlopen om aan het einde van het traineeship met de juiste kennis, kunde en ervaring een leidinggevende rol binnen de logistiek te vervullen. Dit traineeship geeft je een brede basis om je in de daarop volgende jaren verder te ontwikkelen op professioneel gebied.

Even voorstellen

Wat is er leuker dan werken met de mooiste bloemen van de wereld? Bij OZ-Hami, 1 van de grootste bloemenexporteurs in Nederland, mogen we hier iedere dag van genieten. Onze passie voor bloemen delen we graag met iedereen: van collega’s tot kwekers. En we brengen dat met succes over aan bloemengroothandels en bloemisten in meer dan 50 landen. Samen kom je verder dan alleen, en met dit motto vormen we een sterk team waar iedereen tot bloei komt.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder onze bedrijfsvideo!

Wat ga je doen?

Bij OZ-Hami is de logistiek op te delen in de volgende afdelingen; Ingangscontrole, Verdeling, Inpak Verwerking, Karrenbouw, Expeditie en Fustverwerking. In een verkennend gesprek kijken we welke afdeling bij je past en waar OZ-Hami behoefte aan heeft. Nadat we samen drie afdelingen hebben uitgekozen die bij jou past ga je aan de slag.

Om OZ-Hami goed te leren kennen zal je in anderhalf tot twee jaar op drie afdelingen gaan werken. Belangrijk is om elke afdeling vanaf onderaan te leren kennen voordat je de verantwoordelijkheid krijgt het logistiek proces aan te sturen. Op iedere afdeling zal je eerst drie tot vier maanden meewerken om door te groeien tot operationele aanpakker. Wanneer jij hebt laten zien dat je alle kennis in huis hebt en werkzaamheden zelfstandig minimaal voldoende tot goed kan uitvoeren ben je klaar voor de volgende stap.

Binnen elke afdeling krijg je een buddy aangewezen in de vorm van een ervaren leidinggevende. Als trainee rapporteer je aan een Teamleider die je vervolgens ook coacht. Daarnaast heb je ook geregeld contact momenten met de Manager Operations. Naast de operationele taken staat jouw ontwikkeling centraal met maximale ondersteuning vanuit OZ-Hami.

Vanuit Dutch Flower Group is het mogelijk om deel uit te maken van de zogeheten DFG Flower Power Group. In deze groep zitten allerlei andere jonge high potentials waarmee je naar verschillende bedrijven toe gaat. Doel is elkaar ontmoeten, te inspireren en te leren van elkaar en van andere bedrijven, ook buiten de sector. Daarnaast zijn geregeld trainingen te volgen bijvoorbeeld een scrum en diverse trainingen.

Wij vragen

Naast een grote nieuwsgierigheid voor logistieke processen binnen OZ-Hami, beschik jij over een flinke dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen. Affiniteit met/of ervaring in de export/sierteelt branche is mooi meegenomen, maar geen vereiste. Tevens is (werk) ervaring in de logistiek een pré. Belangrijkste is jouw enthousiasme, ambitie en de drive om logistieke processen te willen doorgronden en beheren.

Verder beschik je over :

 • Minimaal een MBO niveau 3 diploma in de richting van bijvoorbeeld Logistiek teamleider, Agrohandel en logistiek, Logistiek en groothandel of vergelijkbaar. Daarnaast heb je maximaal 1 jaar werkervaring.
 • Ervaring met leidinggeven is een pré, bijvoorbeeld vanuit een (bij)baan of stage.
 • Een flexibele instelling. Binnen de bloemenexport maken we alle feestdagen ter wereld mee van de eerste schooldag in Rusland tot en met de verschillende Moederdagen. Op dit soort piekmomenten zal je meer moeten werken maar zorgen we er als team voor dat de klus geklaard wordt.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en je spreekt genoeg Engels om met de overige medewerkers te kunnen communiceren. Overige talen zijn een pré!

Wij bieden

Een prachtig traject om op jonge leeftijd veel ervaring op te doen en jong leidinggevende te worden. Intensieve coaching door teamleiders met jarenlange ervaring binnen de logistiek waardoor jij je in een sneltrein vaart zal ontwikkelen. Na het succesvol afronden van het traineeship kan je doorstromen in een leidinggevende functie (of gelijkwaardig).

 • Salaris (exclusief tussentijdse cao verhogingen):
  • Een goed startsalaris wat oploopt na het afronden van de deeltrajecten
  • Na het afronden van het laatste gedeelte heb je een volwaardig (leidinggevende)
 • Bij een positief bedrijfsresultaat belonen wij een ieder met extra geld
 • 8% vakantie geld
 • 25 vakantie dagen
 • TVT opbouwen in geval van overwerk (of uitbetalen)
 • Leuke secundaire arbeidsvoorwaarden als: gereduceerd bloemen kopen, borrels en presentjes door het jaar heen.

Solliciteren?

Wil jij je ontwikkelen tot logistiek professional bij een toonaangevende internationale bloemenexporteur? Reageer dan door op de “solliciteer direct” button te klikken!

Hoe ons sollicitatieproces er precies uitziet? Dat zit zo:

 1. telefonische intake door Brian, onze corporate recruiter.
 2. eerste sollicitatiegesprek met Manager Operations en Brian.
 3. tweede sollicitatiegesprek met de vestigingsmanager en een teamleider logistiek
 4. referentiecheck (optioneel).
 5. een passend aanbod!

Ben jij het logistieke talent dat wij zoeken?

Of ken je iemand die deze uitdaging aan wil gaan? Soliciteer dan vandaag nog!

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2021)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0

% sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing