Collega aan het woord:

Shop manager bij OZ Export

Er werken 3.150 mensen bij Dutch Flower Group en de DFG-bedrijven in binnen- en buitenland. Ze hebben allemaal gekozen om bij een specifiek bedrijf te gaan werken. De één in de Retail, de ander in de Groothandel Planten. Alle bedrijven zijn uniek, hebben hun eigen identiteit en imago. De werksfeer is bij ieder bedrijf anders.

We vroegen aan Roy (Shop Manager) waarom je bij OZ Export zou moeten komen werken.

In de bloemenbranche is iedere dag anders en dus ook bij OZ Export. Dit zorgt voor veel afwisseling!
Drukke periodes gevolgd door rustige periodes, hierdoor verschilt ook de focus rondom werkzaamheden .
Verder zijn er vele seizoen bloemen die komen en gaan. Hierdoor is er iedere keer weer een nieuwe focus op een ander mooi product. Verder is er ook veel mogelijk bij OZ Export. Doorgroeien d.m.v. hard werken maar vooral ook betrokkenheid behoort tot de mogelijkheden.

Zelf ben ik op 19 jarige leeftijd begonnen als Dream Team’er. Dit was voorheen een jongere programma binnen OZ Export waar je met alle logistieke afdelingen kon meelopen. Hierdoor kon je kiezen welke afdeling jijzelf leuk vond. Ik ben vervolgens naar de afdeling verdeling gegaan. Daarna ben ik doorgegroeid naar Teamleider verdeling, assistent inkoper, inkoper, support manager en nu dus Shop manager.

Zijn collega Anita is Account Manager Polen en werkt ook alweer ruim 10 jaar bij OZ Export:

Ik ben in januari 2010 begonnen als Accountmanager Polen en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ik ben onderdeel van het Poolse team, maar ik ben ook oprichter van sociale media-accounts (OZ Export Polska op Instagram en FB) die nu een grote rol in mijn werk spelen. Mijn ervaringen met social media, tips en tops mocht ik ook delen met verschillende collega’s van DFG tijdens Sales- Marketing cursus. Samen met een collega van de marketing afdeling heb ik ook “Say Yes To The Flower” project gecreëerd.

Roy en Anita zijn het beide eens over de oneindige mogelijkheden binnen OZ Export:

Zowel OZ Export als de DFG zijn erg innovatief en proberen altijd voorop de markt te lopen. Hierin spelen o.a. de webshop en commerciële inkoop een belangrijke rol. Binnen onze organisatie kan ik mij volledig “uitleven” in dit soort projecten daar waar andere bedrijven hier nog niet aan toe zijn.

Ik denk dat het temperament, tempo en dynamiek bij OZ Export anders is dan waar dan ook. Die sfeer is echt uniek. Er zijn natuurlijk richtlijnen die noodzakelijk zijn, maar je krijgt ook ruimte om met jouw eigen ideeën te komen. Zo voel je dan ook dat je een belangrijk onderdeel bent van de hele bedrijf.

Meer weten over werken bij OZ Export?

Meer weten over werken bij DFG?

Neem dan contact op met:

0

omzet (2022)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers