fotomel_6015c_medium_DFGbedrijven

Strategy Consultant

Kom jij als Strategy Consultant bij het meest toonaangevende exportbedrijf in bloemen en planten onze wereld vrolijker en groener maken?

Even voorstellen

Dutch Flower Group is, als familie van meer dan dertig gespecialiseerde handelsbedrijven, dé internationale partner van grootschalige retailers (zoals de bekende supermarktketens, bouwmarkten, tuincentra) en importerende groothandels over de hele wereld, die op hun beurt weer aan bloemisten leveren.

Wekelijks vinden via onze klanten gemiddeld 75 miljoen stelen bloemen, 10 miljoen handgemaakte boeketten en 10 miljoen planten hun weg naar consumenten over de hele wereld. We hebben vestigingen in Nederland en op locaties dicht bij onze klanten en kwekers in 12 landen. Qua omzet zijn we op weg naar € 2 miljard en daarmee zijn we het grootste handelshuis van bloemen en planten in de wereld.

Betekenisvol en gedreven
Wij zijn met onze meer dan 4.800 collega’s dagelijks gedreven door onze purpose: “Together we create a happier and greener world”.  Daarom zijn binnen onze strategie naar 2025 toe onze klanten, onze kwekers, onze supply chain, verduurzaming én digitalisering de belangrijkste speerpunten. Als familiebedrijf zijn we gericht op de lange termijn en koesteren we onze waarden waarbij transparantie en het nemen van verantwoordelijkheid centraal staan.

Op alle strategische speerpunten speelt veel. Zowel in de sector, de maatschappij als vanuit onze interne organisatie. En we willen als marktleider ook duurzaam blijven groeien. Een dubbele noodzaak voor ons om op zoek te gaan naar een Strategy Consultant.

We zoeken binnen ons team bij Dutch Flower Group (15 fte) een collega die gedreven en nieuwsgierig is, anderen enthousiasmeert en complexe concepten eenvoudig kan vertalen naar praktische acties.

Wat ga je doen?

Als Strategy Consultant help je allereerst het Executive Commitee (ExCo) en de directies van onze bedrijven bij de vaststelling van de strategie. Daarbij is er veel ruimte voor je eigen inbreng.

Uit onze strategie volgen gerichte projecten. Je voert regie over de portfolio aan projecten. Daar waar de aanpak of de beoogde uitkomst onzeker zijn, leid jij deze van begin tot eind en je helpt mee in deze reis keuzes te maken.

Je hebt nauw contact met de 4 ExCo leden en beslissers in onze 10 tot 15 grootste bedrijven. Je analyseert, bedenkt oplossingen, bereidt de besluitvorming voor en zorgt voor implementatie. Je blijft het proces volgen en houdt de mensen scherp. Je doet dit samen met je collega Strategy Consultant en project managers binnen onze bedrijven. Je rapporteert aan onze CEO, Jan van Dam.

Er wordt dus veel van je verwacht. Zowel in denkkracht als in het concreet realiseren van veranderingen binnen onze organisatie. Daarbij krijg je veel vrijheid en zelfstandigheid. Samenwerking en verbinding met onze collega’s is daarnaast cruciaal voor het bereiken van resultaat.

Zodra je begint binnen deze rol zorgen wij uiteraard voor een passend inwerkprogramma, zodat je de gelegenheid krijgt om de kennis op te doen die je nodig hebt en deel te worden van onze kleurrijke familie.

Wij vragen

 • WO werk- en denkniveau;
 • Uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een omgeving met complexe vraagstukken en verandering;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Aantoonbare werkervaring in het werken met senior management;
 • Een consultancy-achtergrond is een pré.

Wij bieden

Een rol binnen een toonaangevend bedrijf dat je de mogelijkheid biedt om echt het verschil te maken op belangrijke strategische, toekomstgerichte onderwerpen.

Verder bieden wij:

 • Een passende beloning met een bruto maandsalaris in loonschaal 11 (max. € 6.029,–);
 • De mogelijkheid het werk te doen waar dat het beste kan gebeuren. Dat kan op een fijne werkplek binnen onze kantoren in De Kwakel (standplaats) of Honselersdijk, maar ook elders;
 • 25 vakantiedagen op jaarbasis (bij fulltime dienstverband);
 • Opleidingsmogelijkheden, om zelf je nog te kunnen blijven ontwikkelen en door te groeien binnen onze familie van bedrijven;
 • Betrokken en gedreven collega’s die niet alleen samen werken, maar ook op zijn tijd samen leuke dingen ondernemen;
 • Een omgeving en cultuur waar je jezelf kunt zijn, geaccepteerd wordt om wie je bent en gewaardeerd wordt op basis van je resultaten;
 • En last-but-not-least: nooit ontbreekt het je meer aan een weekendboeket!

Sollicitatieproces

Enthousiast geworden?! Reageer voor 20 juli a.s. door te solliciteren en je gegevens bij ons achter te laten.

Rechtstreeks solliciteren kan door het mailen van jouw cv en motivatie naar Michel van Hout, CIO: [email protected].

Ben jij de strategy consultant die wij zoeken?

Solliciteer direct!

Brian

Misschien ook interessant voor jou:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

Ik vind mijn werk echt een feestje

OZ Planten bestaat uit een leuke groep mensen. Je hebt er vrijheid en je kunt al jouw ideeën uitvoeren!

Nicole Voorbij - Verkoop en backoffice Italië bij OZ Planten

Meer collega's aan het woord

De afwisseling maakt mij gelukkig

Geen dag is hetzelfde. Dat betekent dat je flexibel moet zijn, want er kan zomaar een spoedproject tussendoor komen. Voor mij is dit een prettige uitdaging, anders zou ik me snel gaan vervelen!

Fleur Cornelissen - Marketing Manager bij Holex Flower

Meer collega's aan het woord

Het is hard werken maar wel heel leuk

In mijn functie spreken de diversiteit van de werkzaamheden en het werken met verschillende mensen en cultuur me nog steeds aan!

Winyfred Daal - Logistiek Medewerker bij EDD Hamiplant

Meer collega's aan het woord
Pictogram_turnover

0

omzet (2020)

dfg-flower-pink

0

boeketten per week naar de consument

Pictorgram_bloemen

0

bloemen per week naar de consument

dfg-leaf-orange

0

planten per week naar de consument

Pictogram_afzetlanden

0

afzetlanden

dfg-environment-yellow

0

% duurzaam gecertificeerde sourcing

dfg-world-green

0

Landen met kantoren

dfg-employees-blue

0

Medewerkers