fotografie DFG 2020

Junior functioneel beheerder

Dutch Flower Group

Wil jij ons helpen om de IT-afdeling van Dutch Flower Group naar een hoger plan te tillen? Haal jij voldoening uit het helpen van je collega’s met functionele vragen en het bieden van ondersteuning? Lees dan verder!

Even voorstellen

Dutch Flower Group (DFG) is een uniek familiebedrijf, gespecialiseerd in de internationale handel van bloemen en planten. Wij zijn trots dat wij met onze producten elke dag weer miljoenen mensen op bijzondere momenten bij elkaar brengen. Met onze missie ‘Making life colourful’ geven we dagelijks kleur aan het leven van heel veel mensen.

Wij zijn een unieke familie van meer dan 30 gespecialiseerde handelsbedrijven, die samen de hele internationale sierteeltketen bedienen. Samen met alle internationale collega’s werken we iedere dag weer aan het bezorgen van topkwaliteit snijbloemen, gemengde boeketten en planten aan onze gewaardeerde klanten. Wekelijks vinden via onze klanten gemiddeld 75 miljoen bloemen, 10 miljoen boeketten en 10 miljoen planten wereldwijd hun weg naar de consument.

Op het gebied van digitalisering leggen we de lat hoog. 
In het Westland – Honselersdijk is de centrale IT-afdeling gevestigd. In dit shared service center zijn specialisten werkzaam met veel kennis van en ervaring met softwareapplicaties. Deze specialisten combineren dit met hun kennis van de verschillende bedrijfsprocessen.

Het team waarin je komt te werken bestaat uit 12 directe collega’s, en is verantwoordelijk voor applicatiebeheer, integratie en datamanagement. De ERP-applicatie wordt vervangen door een van de modernste enterprise applicaties. De DFG  bedrijven in Nederland, Engeland, Ierland en Polen waarvoor de centrale IT- afdeling werkt, kent 800 eindgebruikers van het ERP en andere functionele software. Het grootste deel van de IT ondersteuning wordt gedaan vanuit de vestiging in het Westland – Honselersdijk.

Wat ga je doen?

Als junior functioneel beheerder, sta je in rechtstreeks contact met medewerkers van de verschillende DFG-bedrijven. Verder ondersteun je de collega applicatiebeheerders en zij ondersteunen ook jou met kennis en vaardigheden. Onze wereld van bloemen en planten is zeer snel en levendig. De DFG-bedrijven zijn hierin zeer succesvol en dat maakt deze functie dan ook extra leuk en uitdagend. Daarnaast houd jij je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor supportvragen op het gebied van ERP-software en aanvullende functionele software. Deze supportvragen komen binnen via het ticketsysteem, maar ook telefonisch en per mail;
 • Jij coördineert de binnenkomende tickets, 1e lijns vragen los je zelf op, 2e lijns vragen leg je neer bij de juiste collega applicatiebeheerder. Ook monitor je of de vragen worden opgepakt zodat de eindgebruikers weer aan het werk kunnen;
 • Ondersteunen van collega applicatiebeheerders bij 2e lijns vragen, maar ook bij testen, inrichten en implementeren van onze ERP functionaliteiten. Hiermee ondersteun je het team, en leer je zelf veel, zo kun je ook groeien binnen het team. Het streven is, dat je ook inderdaad door zult groeien en dat we zo vanuit de basis ons team steeds sterker kunnen maken;
 • Onderhouden en aanvullen van stamgegevens, bijvoorbeeld het aanmaken van nieuwe artikelen;
 • Opstellen van documentatie voor zowel gebruikers als collega’s over functionaliteiten binnen het ERP pakket.

Wij vragen

Je bent professioneel, leergierig en deelt je kennis ook graag met anderen. Als junior functioneel beheerder ben je de verbindende factor tussen de eindgebruikers en de applicatiebeheerders. Je bent een teamplayer met empathisch vermogen. Je bent sociaal, communicatief vaardig en een echte organisator die zich verantwoordelijk voelt.

Verder beschik je over:

 • een HBO-opleiding bij voorkeur in de richting van Business IT & Management, Bedrijfskundige Informatica of vergelijkbaar;
 • interesse in bedrijfsprocessen en de ondersteuning daarvan met software;
 • een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift;
 • de mogelijkheid om tussen +/- 7.45 – 16.45 uur op onze locatie in Honselersdijk aanwezig te zijn;
 • de bereidheid om gepland en ongepland beperkt ondersteuning te bieden buiten reguliere werktijd;
 • een voldoende stevige persoonlijkheid, waarbij je zo zelfstandig mogelijk met verschillende typen eindgebruikers communiceert.

Wij bieden

Allereerst een job bij een werkgever waar de mens centraal staat. Jouw ontwikkeling is onderdeel van een duurzame arbeidsrelatie waarbij we waarde hechten aan het feit dat je voortdurend succesvol en met plezier werkt, alsook dat de work-life balance optimaal is. Dit geven we vorm en inhoud door middel van de onderstaande uitgangspunten:

 • uitdaging in een dynamische functie waarin je dagelijks met veel verschillende leuke collega’s in contact bent;
 • een gedegen inwerkperiode en ondersteuning om optimaal te kunnen functioneren;
 • stapsgewijs ervaring met de nieuwste IT-oplossingen;
 • werken bij de internationale marktleider binnen de sierteeltsector waar boeiende bedrijfsprocessen en supply chain processen mede het succes vormen;
 • een informele en dynamische organisatie waar je samenwerkt in een hecht team met fijne en gepassioneerde collega’s;
 • een afwisselende baan met ruimte voor zelfstandigheid;
 • een up-to-date werkplek in een moderne kantooromgeving;
 • uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van opleidingen, trainingen en coaching in gezamenlijk overleg en in aansluiting op je ambitie;
 • de mogelijkheid om op termijn door te groeien naar Medior/Senior Applicatiebeheerder;
 • een goed marktconform salaris;
 • reiskosten vergoeding en pensioen;
 • 26 vakantiedagen;
 • een mobiele telefoon en laptop.

Sollicitatieproces

Is deze functie bij ons internationale handelsbedrijf jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan vandaag nog via de sollicitatiebutton! Wil je meer weten over de functie van junior functioneel beheerder? Neem dan contact op met Leon van der Kraan, Manager Business Applications, via tel. 06-51349779. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Brian Grolman, Corporate Recruiter, via tel. 06-82244464. Screening is onderdeel van de selectieprocedure.

Ben jij het IT talent dat wij zoeken?

Solliciteer direct!

Misschien ook interessant voor jou:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

Ik vind mijn werk echt een feestje

OZ Planten bestaat uit een leuke groep mensen. Je hebt er vrijheid en je kunt al jouw ideeën uitvoeren!

Nicole Voorbij - Verkoop en backoffice Italië bij OZ Planten

Meer collega's aan het woord

De afwisseling maakt mij gelukkig

Geen dag is hetzelfde. Dat betekent dat je flexibel moet zijn, want er kan zomaar een spoedproject tussendoor komen. Voor mij is dit een prettige uitdaging, anders zou ik me snel gaan vervelen!

Fleur Cornelissen - Marketing Manager bij Holex Flower

Meer collega's aan het woord

Het is hard werken maar wel heel leuk

In mijn functie spreken de diversiteit van de werkzaamheden en het werken met verschillende mensen en cultuur me nog steeds aan!

Winyfred Daal - Logistiek Medewerker bij EDD Hamiplant

Meer collega's aan het woord
Pictogram_turnover

0

omzet (2020)

dfg-flower-pink

0

boeketten per week naar de consument

Pictorgram_bloemen

0

bloemen per week naar de consument

dfg-leaf-orange

0

planten per week naar de consument

Pictogram_afzetlanden

0

afzetlanden

dfg-environment-yellow

0

% duurzaam gecertificeerde sourcing

dfg-world-green

0

Landen met kantoren

dfg-employees-blue

0

Medewerkers