Vacature Functioneel beheerder

Dutch Flower Group

Wil jij ons helpen om de IT-afdeling van Dutch Flower Group (DFG) naar een hoger plan te tillen? Haal jij voldoening uit het helpen van je collega’s met functionele vragen en het bieden van ondersteuning? Lees dan verder en solliciteer op onze vacature in de regio Den Haag/Westland.

Even voorstellen

Wij bedienen de hele internationale sierteeltketen met onze ruim 30 gespecialiseerde handelsbedrijven in de regio Westland en regio Aalsmeer. Dat zijn 75 miljoen bloemen, 10 miljoen boeketten en 10 miljoen planten op tafel bij de consument via onder andere supermarkten. Een groot team, maar we werken samen als familie!

Wat ga je doen als functioneel beheerder

Jouw baan bestaat uit twee onderdelen: aan de ene kant ben je bezig met lopende projecten, aan de andere kant de running werkzaamheden. Oftewel, het ondersteunen van de afdeling helpdesk bij IT-problemen en het oplossen van vragen over onze software.

 • Je begint op de voor jou best passende tijd tussen 7:30 – 8:30. Je werpt een blik op ons scrumboard en gaat aan de slag met jouw taken.
 • Als nieuwe collega ben je vooral bezig met de implementatie van ons nieuwe softwarepakket: we bereiden ons voor om de huidige ERP-software te vervangen.
 • Naast dat jij veel samenwerkt met jouw twaalf directe collega’s op kantoor, werk jij ook veel samen met de key users van onze bedrijven. Met hen overleg je over de software, feedback en functionaliteit binnen hun bedrijf. Zij zorgen vervolgens weer dat jouw informatie terecht komt bij onze, jawel, zevenhonderd eindgebruikers.
 • Concrete vraagstukken oplossen is ook leuk, dus kan het zijn dat je in de middag aansluit bij een collega om te werken aan een softwareoplossing voor een van onze bedrijven.
 • Er komt een supportvraag binnen. De eerstelijns vragen komen binnen op de eerstelijns helpdesk, tweedelijns vragen kunnen door de helpdesk worden doorgezet naar jou. Aan jou de taak om het probleem in kaart te brengen: van de melding ‘het doet het niet’ naar een duurzame oplossing!

 Jij als functioneel beheerder

 • Jij hebt bij voorkeur een hbo-opleiding in de richting van Business IT & Management, Bedrijfskundige Informatica of vergelijkbaar.
 • Jij staat stevig in je schoenen en weet de juiste prioriteit te geven aan hulpvragen en projecten.
 • Jij weet dat het beeld van de introverte IT’er niet altijd waar is. Jij hebt affiniteit met software én bent sociaal onderlegd.
 • Jij mag jezelf de tolk in ons bedrijf noemen. Jij snapt de taal, bedrijfsprocessen en vragen van de key users en weet dit om te zetten in een haalbaar en concreet plan voor de programmeur.
 • Dankzij jouw ervaring met fysieke goederen snap jij onze processen écht. En de uitdaging die versproducten met zich meebrengen, vind jij alleen maar leuk.
 • Wij gaan overstappen naar Infor M3. Heb jij daar al ervaring mee of ervaring met SAP? Dan is dat extra welkom

 Wat je krijgt als functioneel beheerder bij Dutch Flower Group (DFG)

 • DFG heeft een enorm aandeel in de bloemenmarkt. Als functioneel beheerder maak jij deel uit van het team dat de software beheert voor onze retailafdeling.
 • Binnen het team hebben we iedere specialisatie nodig en helpen wij elkaar.
 • Wij maken tijd vrij om jou echt goed in te werken. Je wordt begeleid door verschillende collega’s zodat je iedereens specialiteit leert kennen.
 • Die laptop en telefoon hebben wij al voor je geregeld. Verder zijn er op het kantoor fijne zit/sta-bureaus en dubbele schermen.
 • Afhankelijk van jouw kennis en werkervaring bieden wij jou een salaris tussen de € 2425 en de € 4300 bruto per maand. Natuurlijk krijg je ook een pensioen, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen.
 • Met onze opleidingskalender kies je zelf de opleidingen die bij jouw doelen passen.  Groei van senior naar teamleider, of kies een specialisatie.
 • Langdurige samenwerkingen lonen, dat hebben wij wel begrepen. Daarom bieden we jou na het eerste jaar graag een vast contract aan.
 • Groei met ons team mee als junior, medior of senior. Bij ons is er plek én uitdaging voor ieder talent!

Functioneel beheerder bij DFG jouw baan?

Jij bent die sociale IT’er die door de bomen het bos nog ziet en het werk van jouw collega’s graag wat gemakkelijker maakt. Druk op de knop en solliciteer! Toch nog een vraag? Bel met onze HR-manager Madelon (06-83229002). Wil je meer weten over de functie? Bel dan met onze Manager Application Engineers Cees (06-51600672).

Collega’s die jou al zijn voorgegaan:
Bram startte in 2021 als junior functioneel beheerder net na het behalen van zijn hbo-diploma, inmiddels is Bram gegroeid naar medior functioneel beheerder met veel plezier in zijn werk.

Eli startte in 2018 als junior functioneel beheerder – na zijn omscholing van retail filiaal manager met een passie voor IT – en is in 2022 doorgegroeid naar senior functioneel beheerder. In deze nieuwe branche is hij volledig op zijn plek.

 

Ben jij het IT talent dat wij zoeken?

Solliciteer direct!

Misschien ook interessant voor jou:

Ik vind mijn werk echt een feestje

OZ Planten bestaat uit een leuke groep mensen. Je hebt er vrijheid en je kunt al jouw ideeën uitvoeren!

Nicole Voorbij - Verkoop en backoffice Italië bij OZ Planten

Meer collega's aan het woord

De afwisseling maakt mij gelukkig

Geen dag is hetzelfde. Dat betekent dat je flexibel moet zijn, want er kan zomaar een spoedproject tussendoor komen. Voor mij is dit een prettige uitdaging, anders zou ik me snel gaan vervelen!

Fleur Cornelissen - Marketing Manager bij Holex Flower

Meer collega's aan het woord

Het is hard werken maar wel heel leuk

In mijn functie spreken de diversiteit van de werkzaamheden en het werken met verschillende mensen en cultuur me nog steeds aan!

Winyfred Daal - Logistiek Medewerker bij EDD Hamiplant

Meer collega's aan het woord

0

omzet (2021)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0

% duurzaam gecertificeerde sourcing

0

Landen met kantoren

0

Medewerkers