01 november 2013

DUTCH FLOWER GROUP TROTSE WINNAAR HILLENRAAD500+

AANVOERDER NIEUWE CATEGORIE HILLENRAAD 100 VERKIEZING

Dutch Flower Group (DFG) is tijdens het Hortigala afgelopen vrijdag, 1 november 2013, verkozen tot winnaar in een door de Hillenraad benoemde nieuwe categorie, de Hillenraad500+ bedrijven.

Het draait in deze categorie om bedrijven die actief zijn in het mondiale tuinbouwcluster, waarbij het gaat om het groene tuinbouwkarakter, om producten die met zorg en aandacht geteeld en verhandeld worden voor de consument. De genomineerde bedrijven hebben een jaaromzet van meer dan € 500 miljoen.

De jury van de Hillenraad500+ gaf DFG een eerste plaats doordat de onderneming, zoals het juryrapport aangaf, “de kunst verstaat om – door de inzet van dedicated dochters – heel verschillende klantsegmenten te bedienen terwijl de samenhang en centrale sturing uitstekend zijn. De platte organisatiestructuur is hier de succesfactor”. In het bijzonder werd gemeld dat anno 2013 Dutch Flower Group door de schaalgrootte zowel aan de inkoop- als aan de verkoopzijde een aantrekkelijke en stabiele handelspartner is, waarbij voor de groothandel het grootste bloemen- en plantenassortiment ter wereld wordt aangeboden en voor de grootschalige retailers gewerkt wordt vanuit een ‘category captain’ gedachte.

Bij het ontvangen van deze prijs tijdens het Hortigala gaf Marco van Zijverden, CEO van DFG, in zijn dankwoord aan dat “deze prijs een resultaat is van de inzet van alle DFG medewerkers en de kleurrijke samenwerking binnen de internationale keten: met kwekers en onze klanten”.

Deze week is Dutch Flower Group te vinden op de FloraHolland Tradefair in Aalsmeer (stand 16.14) en de IFTF in Vijfhuizen (stand B4.05).

0

omzet (2023)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers