16 september 2019

HONEY HIGHWAY AALSMEER KRIJGT 40.000 BIJEN

Ondernemers VBA Zuid realiseren grootste paradijs voor bijen

Vol enthousiasme plaatsten de ondernemers van VBA Zuid i.s.m. Stichting Leefomgeving Schiphol, samen met Deborah Post van Honey Highway vandaag het eerste bijenvolk.

Red de Bij!

De ondernemers van het bedrijventerrein VBA Zuid plaatsten vanmorgen een bijenvolk in de berm van Honey Highway Aalsmeer. Deze Honey Highway, enige maanden geleden ingezaaid met meerjarige wilde bloemen, beslaat een oppervlakte van maar liefst 30.000 m2 rondom het bedrijventerrein. In de biodynamische bijenkast kunnen honingbijen overwinteren.
De 360 verschillende soorten wilde bijen en originele Nederlandse honingbij staan zwaar onder druk. Op biologisch-dynamische manier wordt omgegaan met deze Nederlandse honingbijen om ze weer terug te brengen in het landschap in plaats van het kunstmatige bijenhouden.

De Honey Highway is daardoor ook educatie voor de duizenden mensen die op en rond het bedrijventerrein in Aalsmeer werken. Het bijenvolk kan men bekijken op de hoek van de ingang naar het bedrijventerrein VBA Zuid en de Legmeerdijk.

Biodiversiteit versus gras

In samenwerking met Stichting Leefomgeving Schiphol en tezamen met de ondernemers van VBA Zuid zijn de bermen die het terrein omzoomen, professioneel voorbereid en ingezaaid met meerjarige inheemse natuurzaden.

Ondernemer Leo Lamboo benadrukt: “wij vinden dit initiatief heel belangrijk voor biodiversiteit en de bijen, en zijn bijzonder blij dat dit tot stand is gekomen door de Dutch Flower Group (DFG) en Stichting Leefomgeving Schiphol die hun schouders vereend onder Honey Highway hebben gezet, voor veel meer wilde bloemen in onze directe omgeving. De meer dan 40 soorten wilde bloemen komen voorjaar 2020 in bloei.
“Dit is niet alleen een prachtig gezicht maar bovenal leveren deze wilde bloemen voedsel voor bijen, hommels en vlinders over zo’n grote mogelijke periode zodat goed overwinteren mogelijk wordt”, aldus Harry Brockhoff van DFG.

Honey Highway

Er is veel groen in Nederland, maar er zijn nog veel te weinig wilde bloemen. Honey Highway is een initiatief van biologisch-dynamisch imker Deborah Post. Zij wil concreet bijdragen om bijen, hommels en vlinders te behouden en terug te brengen in Nederland. Snel en op grote schaal.
De mens heeft bijen immers nodig om groenten en fruit te bevruchten, ze staan daarmee aan het begin van onze voedselketen. Door bermen van Rijkswegen, rondom spoorrails, Provinciale wegen, dijken en braakliggende hoeken grond van ondernemers in te zaaien met meerjarig streekeigen wilde bloemenzaad met meer dan 40 soorten wordt een blijvend paradijs voor bijen gecreëerd.

Zie ook: www.honeyhighway.nl

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op met:

0

omzet (2022)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers