fotomel_4161_medres_R4R2017.jpg
Ride for the Roses

2017 - Bleiswijk

Op 3 september 2017 werd alweer de 20e editie van de Ride for the Roses gereden, deze editie vond plaats in en rond de gemeente Lansingerland. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Samen met zo'n 10.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd een vuist maken tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Na een actieve wervingsronde binnen de DFG-bedrijven is het weer gelukt met een grote groep enthousiaste collega's, zakelijke relaties en familieleden en vrienden, maar liefst 400 fietsers, op de pedalen te krijgen! In totaal reden er zo'n 10.000 fietsers mee. 

De jaarlijkse rozenactie bij de Albert Heijn heeft met de verkoop van 60.000 bossen rozen maar liefst € 40.000 bijgedragen aan het totaal ingezamelde bedrag € 675.461. Met dank aan de bijdragen uit de keten van KLM/Martinair Cargo, DillewijnZwapak verpakkingen, Chrysal International, Broekhof verpakkingen, Multi Supplies, Bloom en uiteraard Albert Heijn zelf.


 undefinedundefined

 

2016 - Twente

Dit jaar deden we met ruim 220 enthousiaste fietsers mee! Collega's, familieleden en ook relaties, iedereen zette zich in voor het goede doel. In totaal deden zo’n kleine 8.000 deelnemers mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Met als prachtig eindresultaat een bedrag van 585.000 euro.

Rozen in AH supermarkten met ketenbijdrage voor KWF Kankerbestrijding

Voor het zesde jaar op rij organiseerde Dutch Flower Group (DFG) samen met supermarktketen Albert Heijn en preferred bloemenpartner Bloom, onderdeel van DFG, de rozenactie voor Ride for the Roses. 

De Ride for the Roses rozen waren duidelijk herkenbaar op de winkelvloer van de Albert Heijn filialen door de speciale verpakking. Elke verkochte bos rozen heeft bijgedragen aan de totale opbrengst van deze actie van maar liefst € 41.391,-. Dit bedrag gaat naar KWF Kankerbestrijding, voor het aan de Ride for the Roses gekoppelde onderzoek naar het ontstaan van huidkanker en de behandeling ervan. De nadruk ligt  hierbij op immunotherapie en de gelden zullen worden besteed aan vier veelbelovende onderzoeken. Deze omvatten de verschillende fasen van onderzoek: preventie/screening, fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek. Hierdoor dragen we bij aan het gehele traject van dit thema: van laboratorium naar patiënt. 

undefined

Met dank aan de bijdragen uit de keten van KLM/Martinair Cargo, DillewijnZwapak verpakkingen, Van Benten Transport, Chrysal International, Broekhof verpakkingen, Multi Supplies, Bloom en uiteraard Albert Heijn zelf.

DFG bedankt namens de sierteeltketen alle consumenten voor hun aankoop in de actieweek en de bijdrage hiermede aan KWF Kankerbestrijding!

 

2015 - Aalsmeer

In 2015 deden we met maar liefst 650 enthousiaste fietsers mee! Collega's, familieleden en ook relaties, iedereen zette zich in voor het goede doel. In totaal deden zo’n kleine 9.000 deelnemers mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Met als prachtig eindresultaat een bedrag van 854.000 euro. Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek naar huidkanker.

Rozen in AH supermarkten met ketenbijdrage voor KWF Kankerbestrijding

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde Dutch Flower Group (DFG) samen met supermarktketen Albert Heijn en preferred bloemenpartner Bloom, onderdeel van DFG, de rozenactie voor Ride for the Roses.

De Ride for the Roses rozen waren duidelijk herkenbaar op de winkelvloer van de Albert Heijn filialen door de speciale verpakking. Elke verkochte bos rozen heeft bijgedragen aan de totale opbrengst van deze actie van maar liefst € 42.000,-.

 

2014 - Goes

undefined

Op zondag 7 september vond in Goes bij de Zeelandhallen de 17e editie van de Ride for the Roses plaats. Het was een fantastische dag met ruim 11.500 deelnemers, heerlijk weer, prachtige routes en een eindopbrengst om trots op te zijn: € 1.176.336,05 voor KWF Kankerbestrijding. 

Patricia Foort zong het Ride-lied, ‘The Rose’ van Bette Midler, en je kon een speld horen vallen tussen de 11.500 mensen die buiten over het grote terrein klaar stonden om in actie te komen voor de strijd tegen kanker. Mensen pinkten een traantje weg of sloegen een arm om iemands schouder.

2013 - Ede

Op zondag 8 september 2013 vond de 16e editie van de Ride for the Roses plaats in Ede. Samen met zo'n 200 DFG deelnemers (collega's en hun introducés) hebben we de toer gereden. Men kon kiezen uit de afstanden 25, 50 en 100 kilometer.

In de stromende regen kwamen de duizenden deelnemers aan in Ede. Vlak voor het startschot werd het droog en uiteindelijk is het een prachtige dag geworden met zelfs flink wat zonneschijn. 

undefined

 

2012 - Westland

In 2012 startten we met 400 enthousiaste mensen, waaronder DFG medewerkers, hun partners en kinderen, maar ook vrienden en andere familieleden.

Verder organiseerde een van de retailbedrijven samen met een vooraanstaande klant in Nederland een zg. “retailactie”, waarbij de week voor de Ride for the Roses tevens door de keten een roosactie op touw gezet wordt om additioneel fondsen te werven en het onderwerp kanker en KWF Kankerbestrijding onder de aandacht te brengen van de Nederlandse consument. 

undefined 

2011 - Aalsmeer

In september 2011 fietsten maar liefst 350 mensen mee vanuit Dutch Flower Group. De prachtige tocht leidde ons om de Westeinder Plassen en door omgeving Aalsmeer.