JZ Flowers

JZ Flowers

JZ Flowers is een toonaangevende producent van boeketten en planten voor de massamarkt en online retailers in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en internationale markten. Het bedrijf vindt zijn wortels in het Verenigd Koninkrijk. Oprichter Jelle Zwemstra haalde als de ‘Vliegende Hollander’ karrenvrachten bloemen en planten rechtstreeks van de beroemde bloemenveiling van Aalsmeer en verkocht ze aan bloemisten in Yorkshire en omgeving. Eind jaren ’90 besloot Jelle zich op supermarkten te gaan concentreren, omdat hij geloofde dat deze het potentieel hadden om bloemen op grote schaal te verkopen. Hij zette hiervoor een pakhuis op in Yorkshire.

Hij zag kansen met Britse seizoensbloemen en JZ Flowers ging handelen vanuit Lincolnshire. In eerste instantie in narcissen voor Britse retailers en exportmarkten in Europa. In 2006 opende het bedrijf een vestiging in Ierland, waardoor het de kwaliteit kon verbeteren en marktleider wist te worden voor in Ierland geteelde producten. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een levendige internationale organisatie. Het bedrijf breidt zich nu uit naar de VS en Turkije. De vestigingen selecteren en verpakken in totaal meer dan 550 miljoen bloemen per jaar.

Een van de belangrijkste sterke punten van JZ Flowers is de lokale inkoop en het gebruik van Britse en Ierse bloemen. De vestigingen in Lincolnshire en Ierland zijn geworteld in de kwekersgemeenschap en bouwen daarmee voort op de uitstekende relaties met de telers ter plaatse.

De mooie verse bloemen die ze leveren, zijn het resultaat van toewijding aan design, innovatie en uitstekende kwaliteit. JZ Flowers richt zich op duurzame, ethische inkoop door middel van langdurige, rechtstreekse partnerschappen met geselecteerde telers in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Het bedrijf is er trots op dat zijn leveranciers in de loop der jaren zijn meegegroeid, en dat het samen met hen voor werknemers in de hele toeleveringsketen ethische handelsnormen kan stimuleren en tegelijkertijd zijn klanten verse kwaliteitsproducten kan leveren.

JZ Flowers is een trotse en vertrouwde supporter van Fairtrade. Het is zelfs de grootste importeur van Fairtrade-bloemen in het VK, en levert momenteel meer dan 40% van de Fairtrade-bloemen die in Britse supermarkten te koop zijn.

Voor JZ Flowers zijn mensen het belangrijkst en het bedrijf is erin geslaagd om tijdens de groei de familiesfeer te behouden. Veel van de medewerkers werken al heel lang bij het bedrijf, en velen ontwikkelen zich verder binnen het bedrijf. Er werken op dit moment meer dan 750 mensen op de locaties in het VK en Ierland.

Onze vacatures

0

omzet (2022)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

duurzaam gecertificeerde sourcing

0

Landen met kantoren

0

Medewerkers