10 april 2020

SIERTEELTACTIE: SAMEN TEGEN EENZAAMHEID BIJ OUDEREN

Sierteeltsector brengt circa 150.000 ouderen bloemen

De afgelopen dagen heeft een groot aantal partijen uit de sierteeltsector zich verenigd en organiseert een landelijke actie tegen eenzaamheid bij ouderen. Op Goede Vrijdag 10 april worden er maar liefst 150.000 kleurrijke boeketten uitgedeeld bij alle verzorgingshuizen in Nederland en ook via thuiszorgorganisaties aan alleenstaanden thuis.

Dank aan onze partners

Dutch Flower Group (DFG) is trots participant in de sierteeltactie. Er komen 10 verschillende snijbloemen van zo’n 10 kwekers met 150.000 stelen per soort. In totaal zijn dat 1,5 miljoen bloemenstelen. De boeketten zijn samengesteld door retailspecialisten Bloom – Greenex – Green Partners, onderdeel van DFG, met inzet van medewerkers van Ruigrok Productie.

Daarbij hebben een groot aantal partners van DFG enthousiast hun medewerking verleend om materialen ter beschikking te stellen voor deze actie. De recyclebare hoesverpakking van Dillewijn Zwapak, de bloemenvoeding van Chrysal, de ansichtkaart Let Hope Bloom van Floramedia, de bloemenemmers van Broekhof Verpakkingen, de beschermende kartonnen verpakking van Twinpack en de pallets van Faber Halbertsma Group zorgen ervoor dat de prachtig samengestelde bloemen van zo’n 10 kwekers in perfecte staat aankomen met het transport van De Winter Transport en Van Zaal Transport, bij alle verzorgingstehuizen binnen deze actie. Namens DFG grote dank voor jullie belangeloze medewerking, vooral in deze bijzondere tijden. In totaal rijden 24 volle vrachtwagens uit naar alle verzorgingstehuizen en thuiszorginstellingen in heel Nederland!

Geef deze kleurrijke boodschap door

Niet alleen in verzorgingstehuizen zijn ouderen die geen bezoek kunnen ontvangen. Laat ook ouderen die alleen thuis wonen, zich niet eenzaam voelen. Iedereen kan hier zijn steentje aan bijdrage door iemand in zijn of haar omgeving te verblijden met bloemen of planten met een persoonlijke boodschap.

Deze actie is onderdeel van de #LetHopeBloom-campagne van Bloemenbureau Holland.

#LETHOPEBLOOM

0

omzet (2022)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers