16 april 2020

HART ONDER DE RIEM VOOR NOORD-HOLLANDSE SIERTEELT

Op uitnodiging van ondernemersvereniging evofenedex bezocht commissaris van de Koning in Noord-HollandArthur van Dijk, vandaag Dutch Flower Group in De Kwakel, het grootste handelsbedrijf in bloemen en planten ter wereld. De sierteeltsector is hard geraakt door de coronacrisis. Met het bezoek wil de commissaris namens de provincie Noord-Holland deze internationaal vermaarde sector en alle ondernemers een hart onder de riem steken.

“De sierteelt is met recht één van de parels van de Nederlandse economie. En juist nu hebben deze ondernemers het ongelooflijk zwaar. De export is nagenoeg drooggevallen, commerciële, logistieke en andere medewerkers zitten thuis. Ik hoor graag ook van de ondernemers zelf waar ze nu in deze crisis tegenaan lopen. In het samenwerkingsverband Greenport Aalsmeer werkt de provincie mee met de sector om oplossingen te zoeken. Dit soort bezoeken helpen daar enorm bij”, aldus Van Dijk.

De commissaris werd bij zijn bezoek begeleid door de algemeen directeur van evofenedex, Machiel van der Kuijl en de CEO van Dutch Flower Group, Marco van Zijverden. Zij zijn vereerd met het bezoek.

Van Zijverden: “De sierteelt en in het bijzonder de kwekers en handelsbedrijven kunnen in deze periode alle steun gebruiken. Het bezoek en de aandacht van de commissaris van de Koning geeft aan dat wij als sector zichtbaar zijn en we zijn verheugd met de inmiddels toegezegde steun uit het noodfonds vanuit de overheid om deze crisis door te komen.”

“We stellen het zeer op prijs dat de commissaris met dit bezoek alle Noord-Hollandse leden van evofenedex in de sierteelt een hart onder riem steken wil. Samen met de commissaris willen we dit bezoek ook gebruiken om nu actie te nemen en daarbij vooruit te kijken. Als straks de coronacrisis voorbij is, hebben we alle hulp nodig om onze export en de bijbehorende logistiek voor onze leden weer draaiende te krijgen”, aldus Van der Kuijl.

Op de foto v.l.n.r.: Machiel van der Kuijl, Arthur van Dijk en Marco van Zijverden bij Dutch Flower Group.

0

omzet (2022)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers