Consumenten shoot 2015
Media

VGB onderscheidt Van Zijverden en Knipscheer

De aftredende bestuursleden Henk Knipscheer en Marco van Zijverden van de brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten VGB kregen tijdens de donderdag gehouden ledenvergadering een onderscheiding. Topman van de Dutch Flower Group (DFG) Van Zijverden, die tweemaal de maximale termijn van negen jaar bestuurslid is geweest, werd benoemd tot erelid. Knipscheer kreeg de gouden speld van de vereniging.

Van Zijverden, jarenlang vice-voorzitter van de VGB, kreeg het erelidmaatschap vooral wegens de betrokkenheid van zichzelf en het door hem geleide grootste exportbedrijf ter wereld bij de organisatie en de voortrekkersrol van de onderneming in de sector. Ook zorgde hij er voortdurend voor dat specialisten van DFG op allerlei terreinen, zoals de CAO, bijdroegen aan de behartiging van branchebelangen. “DFG, veruit de grootste partij in onze bedrijfstak, is nu eenmaal een paradepaardje van de sector. Ondanks de drukte die het leiden van zo’n grote onderneming meebrengt, is hij altijd optimaal betrokken bij de VGB”, zei De Boon. Daarbij staat volgens hem altijd de mens centraal en heeft Van Zijverden veel oog voor detail.

Niels van der Plas (directeur Intergreen) en Cees Heemskerk (directeur W. Heemskerk & Zn.) zijn door de ledenvergadering benoemd als opvolgers van de aftredende bestuursleden Marco van Zijverden en Henk Knipscheer.