onaangepast_Amerikaanse_vlag.jpg
Media

The USA Bouquet Company bundelt krachten met Dutch Flower Group’s Retaildivisie

Vanaf 1 april 2018 zal The USA Bouquet Company (USA Bouquet), met hoofdkantoor in Miami, Florida, haar krachten gaan bundelen met de Retaildivisie van Dutch Flower Group.
USA Bouquet is de grootste lokaal gevestigde leverancier van boeketten, met 6 strategische locaties op de belangrijkste import- en distributiepunten in Amerika voor de grootschalige retail.
Dutch Flower Group is, met haar bedrijven binnen de Retaildivisie een internationaal toonaangevende speler in de belevering van verse snijbloemen, boeketten en planten aan de grootschalige retail, zoals supermarktketens, bouwmarkten en tuincentra.

USA Bouquet zal, met de ondersteuning van de Retaildivisie van Dutch Flower Group, haar marktpositie verder kunnen verstevigen, gebruik makende van de gezamenlijke know-how en kennis.
Met de gezamenlijke strategie, waarbij voor de samenwerking met retailers consumentenbeleving rondom bloemen en planten centraal staat en category management als uitgangspunt wordt gehanteerd, verwachten beide partijen positieve resultaten van de samenwerking.

The USA Bouquet Company is een toonaangevende leverancier van supermarktketens in Amerika en organiseert ook de e-fulfilment activiteiten van bloemen en planten voor e-commerce retailers.

Consolidated Fresh Solutions (CFS), de logistieke dienstverlener voor USA Bouquet, is ook onderdeel van deze samenwerking. Dit geeft Dutch Flower Group voor haar Retaildivisie de mogelijkheid om de logistieke services voor haar klanten verder te optimaliseren.

Boudewijn Rip, Director Retail van Dutch Flower Group, zal verantwoordelijk worden voor de integratie en het optimaliseren van de samenwerking tussen de bedrijven. Rip zal gestationeerd worden in Miami bij het hoofdkantoor van The USA Bouquet Company tijdens deze integratie.

Het management team van The USA Bouquet Company zal ongewijzigd blijven en bestaan uit Edgar Lozano (President), George Barquin (Vice President) en Scott Hill (VP of Sales and Marketing).
The USA Bouquet Company verwelkomt Rip in zijn nieuwe rol binnen haar team.

“Met de sterke marktpositie van The USA Bouquet Company en de ervaring van een internationale marktleider als Dutch Flower Group met haar Retaildivisie, zal onze organisatie verstevigd worden met een internationaal netwerk van kwekers en haar toegevoegde waarde naar haar klanten binnen de grootschalige retail verder kunnen uitbouwen”, aldus Lozano.
Rip voegt hier aan toe “Wij zien grote kansen in het bundelen van onze krachten om toegevoegde waarde in de hele keten te kunnen toevoegen, van onze kwekers tot aan onze retailklanten.”