Vrouw_bloemist_bloemen_zomaar_thuis_vaas_Medium Resolutiefotomel_4269_DFG17_medres.jpg
Media

Samen naar een duurzame toekomst

Tijdens de Trade Fair Aalsmeer wordt op initiatief van de ondertekenaars van het Versnellers Manifest een aantal bijeenkomsten (op 8 en 9 november) georganiseerd die er toe bijdragen dat verduurzaming van de sierteeltsector in hoog tempo wordt gerealiseerd. Dutch Flower Group, FleuraMetz, Royal Flora Holland, Royal Lemkes en Waterdrinker laten zien dat zij, als voortrekkers binnen de sector, een actieve bijdrage willen leveren aan een toekomstbestendige sierteeltsector, waarin bloemen en planten met respect voor mens en milieu worden geteeld en verhandeld.

In 2012 hebben de hierboven genoemde bedrijven zich aangesloten bij het FSI (Floriculture Sustainability Initiative). De leden van dit internationale initiatief streven ernaar om in 2020 minimaal 90% duurzame bloemen en planten in te kopen en te verhandelen. Om deze verduurzamingsslag te onderstrepen en te versnellen willen zij nationale en internationale kwekers vragen om hier ook actief aan bij te dragen in de vorm van vergrote transparantie en borging middels certificeringen.

Door de leden van FSI is afgesproken dat duurzaam telen in dit verband betekent dat minimaal voldaan wordt aan een van de duurzaamheidscertificaten binnen de door FSI vastgestelde “basket of standards”. Op de bijeenkomsten wordt met elkaar dieper ingegaan op wat duurzaamheid verder betekent voor de sector en wordt gedeeld wat de markt vraagt of eist. Steeds meer retailers zullen bijvoorbeeld een GAP-certificaat gaan eisen om zeker te zijn dat de leverancier zich aan de wet houdt en ook bloemisten en tuincentra willen aan de groeiende vraag vanuit de markt tegemoet kunnen komen.

Dutch Flower Group, FleuraMetz, Royal Flora Holland, Royal Lemkes en Waterdrinker zien er naar uit vele kwekers te ontmoeten.

Nederlandse bijeenkomsten staan gepland voor: Woensdag 8 november om 08.00 uur (07.45 inloop) en donderdag 9 november om 08.00 uur (07.45 inloop) bij Royal FloraHolland Aalsmeer (ECA ruimte 140.55, routebeschrijving bij de ingang Cultra van de Trade Fair). De internationale bijeenkomst staat gepland op: Woensdag 8 november om 10.00 uur (09.45 inloop) bij Royal FloraHolland Aalsmeer (ECA ruimte 140.55, routebeschrijving bij de ingang Cultra van de Trade Fair).