Let Hope Bloom - Twitter - Photo post - 1200x675 px.png
Media

OUDENDIJK IMPORT EN OZ IMPORT FUSEREN

Krachtiger samenwerking op gebied van importstromen

Twee toonaangevende importeurs van snijbloemen gaan fuseren: Oudendijk Import en
OZ Import, laatstgenoemde is onderdeel van Dutch Flower Group. Zij zijn beiden gevestigd in De Kwakel.

Vanaf 1 januari 2013 zullen beide bedrijven opereren vanuit een centrale locatie: het kantoor en de verwerkingsruimten van OZ Import aan de Magnolia 1 in De Kwakel.

Reden voor de fusie is gelegen in de toegenomen internationalisering en de noodzaak om op het gebied van importstromen de keten nog efficiënter in te richten.

Beide bedrijven importeren met name exoten zoals Protea/Kaaps Groen, Hypericum alsmede zomerbloemen uit Afrika, Zuid-Amerika en Israël en verzorgen naast de inkoop, begeleiding van kwekers ook dienstverlening op het gebied van verwerking, klantgereed verpakken en de vermarkting voor gecontracteerde kwekers richting exporteurs.

De directie zal gevoerd worden door Jurjan van der Laarse. Het management zal bestaan uit de commercieel verantwoordelijken: Don van der Meer (exoten), Jaap Stelder (zomerbloemen) en Tino Rodewijk, financiën. Niek Oudendijk zal verantwoordelijk zijn voor het relatiemanagement richting leveranciers.

Dutch Flower Group is een wereldwijde familie van bedrijven. Samen zijn zij leidend in de import, export, handel en marktontwikkeling van snijbloemen en planten. Met haar 1.750 medewerkers realiseerde Dutch Flower Group een omzet van € 950 miljoen (2011) in 60 landen wereldwijd. Voor meer informatie: www.dfg.nl.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Zandvliet (Marketing Director) van Dutch Flower Group, via +31 (0)297 389 389.