Let Hope Bloom - Twitter - Photo post - 1200x675 px.png
Media

GREENEX TREEDT TOE TOT DUTCH FLOWER GROUP

Verdere strategische heroriëntatie UNIVEG met focus op AGF

Vanuit een strategische heroriëntatie focust de UNIVEG-groep zich op haar core business, zijnde de fruit- en groenteactiviteiten wereldwijd en neemt het gefaseerd afscheid van de activiteiten in de sierteelt.

Na de management-buy-out bij Vanderschoot medio dit jaar, zal nu Greenex de UNIVEG - groep verlaten en zich per 1 januari 2013 aansluiten bij Dutch Flower Group.

Greenex ziet in Dutch Flower Group de beste partij in de sierteelt om de activiteiten in de grootschalige retail verder te ontwikkelen. Greenex zal medio komend jaar een nieuwe verwerkings- en kantoorlocatie betrekken op het Veiling Zuid terrein in De Kwakel. De directie van Greenex zal gevoerd blijven worden door Willem van den Berg.

UNIVEG-groep is een wereldwijde distributeur van verse producten en is actief in de sectoren: fruit en groenten, bloemen en planten, convenience, transport en logistiek.
Met een jaarlijkse omzet van € 3 miljard heeft UNIVEG haar hoofdzetel in België en stelt ze 4.500 personen te werk wereldwijd, verspreid over 5 continenten. Voor meer informatie: www.univeg.com

 

Dutch Flower Group is een wereldwijde familie van bedrijven. Samen zijn zij leidend in de import, export, handel en marktontwikkeling van snijbloemen en planten.

Met haar 1.750 medewerkers realiseerde Dutch Flower Group een omzet van € 950 miljoen (2011) in 60 landen wereldwijd. Voor meer informatie: www.dfg.nl.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Zandvliet (Marketing Director) van Dutch Flower Group, via +31 (0)297 389 389.