Let Hope Bloom - Twitter - Photo post - 1200x675 px.png
Media

Dutch Flower Group bekroond tot Best Managed Company 2013

Dutch Flower Group blinkt uit vanwege structuur en logistiek

Aalsmeer, 22 mei 2013 -  Dutch Flower Group behoort dit jaar tot een van de best geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland. Dat maakte Deloitte afgelopen week bekend. De kwalificatie maakt onderdeel uit van het ‘Best Managed Companies’ programma dat Deloitte in samenwerking met ING, VNO-NCW en TiasNimbas Business School organiseert. Deloitte concludeert dat de groep Best Managed Companies 2013 goed scoort op het thema ‘Is your comfort zone future-proof?’ Dutch Flower Group werd bovendien geprezen vanwege het feit dat zij per klantsegment wordt gestuurd, zonder de centralisatie van de beheersing te verliezen.

Deloitte organiseerde het Best Managed Companies programma voor het zesde achtereenvolgende jaar. Dutch Flower Group deed dit jaar voor de eerste keer mee en werd door de kritische jury geselecteerd tot de groep best geleide bedrijven. Hiervoor beoordeelde Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van Dutch Flower Group. In totaal meldden zich dit jaar 156 bedrijven aan. De landelijke jury koos uiteindelijk de 70 ondernemingen die een jaar lang de titel ‘Best Managed Company’ mogen voeren.

Dutch Flower Group (DFG) viel op vanwege haar goed opgezette structuur en haar logistiek. Kortom, een prachtig bedrijf met dito financiële positie in de markt. Enkel met een heel strakke en goede organisatie kun je in deze markt zulke resultaten boeken. Marco van Zijverden, CEO van DFG zegt hierover: “De keuze die wij maakten om te focussen sinds de oprichting in 1999 staat als een huis.” Daarnaast geeft Marco van Zijverden aan dat het toekennen van deze prijs een groot compliment is voor de directie en management teams van de DFG bedrijven en dat het programma waardevol is voor verdere ontwikkeling van het bedrijf. Het komende jaar zal DFG zich verder richten op de versteviging van haar marktpositie door nog intensievere, transparante samenwerking met klanten en kwekers.

Jaarlijks gaat Deloitte op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal €15 miljoen, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. Een overzicht van de winnaars is te vinden op www.bestmanagedcompanies.nl.

 

 

Best Managed Companies 2013