Let Hope Bloom - Twitter - Photo post - 1200x675 px.png
Media

Genomineerden Dutch Flower Awards 2012

Dutch Flower Group (DFG) heeft negen kwekers genomineerd voor de Dutch Flower Awards 2012. De onderscheidingen worden uitgereikt in de categorieën snijbloemen, planten en buitenlandse bedrijven. Het is voor de elfde achtereenvolgende keer dat de wereldwijd opererende handelsbedrijvengroep met de Dutch Flower Awards haar ketenpartners, de kwekers, in de schijnwerpers zet. De feestelijke bekendmaking van de winnaars vindt plaats op de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer op donderdag 1 november om 15.00 uur in de DFG-stand (15.8).

Dutch Flower Award Genomineerden 2012

Snijbloemen Planten Buitenland
Beyond Chrysant Nolina Kwekerijen Khal Amazi Ltd, Zambia
Qualily Gebr. Van der Salm Herburg Roses PLC, Ethiopië
Kreling Chrysant B.V. Oriental Growers Primarosa, Kenia

 

Bij de snijbloemen zijn de nominaties gegaan naar Qualily uit Poeldijk, Kreling Chrysant B.V. uit Bruchem en Beyond Chrysant uit Hoek van Holland. In de categorie Planten zijn Oriental Growers uit Bleiswijk, Gebr. Van Der Salm B.V. uit Boskoop en Nolina Kwekerijen uit Woubrugge genomineerd voor de Dutch Flower Awards 2012. Khal Amazi (Zambia), Herburg Roses Plc. (Ethiopië en Primarosa Ltd. (Kenia) zijn de genomineerde buitenlandse leveranciers.

Transparant partnership

“De Dutch Flower Awards staan dit jaar speciaal in het teken van transparant partnership: open samenwerking waarop de aanpak van alle Dutch Flower Group bedrijven is gebaseerd. “Zonder de kwekers kunnen wij geen consumentenbehoeften van onze klanten invullen. Met al onze bedrijven staan wij heel bewust stil bij het belang van onze ketenpartners. Dit doen wij op de jaarlijkse leveranciersdagen en ook met deze, inmiddels in onze sector bekende, prijs.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Marco van Zijverden, CEO van DFG licht dit nader toe: “Binding van en met onze bedrijven is van groot belang. De Dutch Flower Awards zijn een bijzondere erkenning voor een aantal kwekers, die in het afgelopen jaar, in onze optiek bijzondere bijdragen hebben geleverd aan onze missie: Making Life Colourful.”

De DFG-bedrijven maken jaarlijks onderling uit hoe de lijst met genomineerden voor de Awards eruitziet. De criteria voor de uiteindelijke keuze zijn onder meer duurzaamheid, betrouwbaarheid en innovativiteit. “De Dutch Flower Awards mogen echt worden beschouwd als een blijk van waardering. Dit geldt niet alleen voor de winnaars, maar zeker ook voor alle genomineerden die wij jaarlijks in het zonnetje zetten,” aldus Van Zijverden.