Let Hope Bloom - Twitter - Photo post - 1200x675 px.png
Media

Dutch Flower Awards 2013 voor Beyond Chrysant, SV.CO en Prim’Rose

Op de FloraHolland Tradefair op donderdag 7 november zijn de winnaars van de Dutch Flower Awards bekend gemaakt: Beyond Chrysant, SV.CO en Prim’Rose. Chrysantenkwekerij Beyond Chrysant uit Hoek van Holland is onderscheiden als meest waardevolle snijbloemenleverancier van Dutch Flower Group (DFG). De plantenleverancier met de meeste meerwaarde is dit jaar SV.CO uit Maasdijk.
DFG riep de in Marokko gevestigde anjerkwekerij Prim’Rose uit tot de waardevolste buitenlandse leverancier van dit jaar.

Voor de twaalfde achtereenvolgende keer reikte de kleurrijke familie van handelsbedrijven, internationaal marktleider in de vermarkting en sourcing van bloemen, boeketten en planten, de Dutch Flower Awards uit aan haar ketenpartners.

In de DFG-stand op de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer maakte CEO Marco van Zijverden donderdagmiddag 7 november op gepaste wijze de genomineerden en de uiteindelijke winnaars bekend.

DFG dit jaar 15% procent omzetgroei – partnerships een must

Van Zijverden lichtte de ontwikkelingen bij Dutch Flower Group (DFG) toe. “Onze omzetgroei gaat dit jaar uitkomen op circa 15% procent. Dit betekent dat de gezamenlijke omzet van onze 30 handelsbedrijven naar verwachting dit jaar € 1,2 miljard zal gaan overschrijden.” Van Zijverden wees erop dat de sierteeltsector met vele externe factoren te maken heeft gekregen, die de druk op de keten groter maken. Maar DFG heeft daar in zijn ogen een antwoord op. “We zullen nog meer dan voorheen samen met kwekers en onze klanten op een open en transparante wijze zoeken naar meerwaarde in de keten door het delen en uitwisselen van informatie maar ook door sterke partnerships aan te gaan om samen te bouwen aan groei.”

Winnende kwekers: partnership bekroond De drie winnaars toonden zich zeer blij met de aan hen toegekende Award. "Echt geweldig" zegt Wouter Duijvesteijn van Beyond Chrysant uit Hoek van Holland. De Award uitreiking is voor SV.CO uit Maasdijk een kroon op de investeringen samen met DFG familielid Hamiplant. “Onwijs gaaf deze prijs te mogen winnen”. Een trotse Ali Bennani-Smires gaf aan dat “deze prijs eigenlijk gewonnen is door alle 600 medewerkers op de kwekerij van Prim’Rose in Casablanca”.

Lof voor overige genomineerden

Marco van Zijverden had in zijn speech ook naar de overige 6 genomineerden nadrukkelijk zijn waardering uitgesproken: “Alle genomineerden zijn eigenlijk winnaars”, gaf hij aan. Dit zijn Meewisse Roses, P.J. Noordam V.O.F., V.C. Hooftman Boomkwekerij, Levoplant, Latitude O˚ Farms en Lanoyce Nurseries. Deze zes topleveranciers ontvingen elk een oorkonde ter bekroning van hun nominatie.

DF Awards winnaars 2013

V.l.n.r.: Beyond Chrysant, Prim'Rose en SV.CO