welkom
Media

DFG verkoopt Airflo aan Panalpina

Panalpina, een internationale onderneming in freight forwarding en logistiek, neemt een meerderheidsbelang in Airflo, de specialist in exporthandling van bloemen en groenten, gevestigd in Kenia en Nederland. Airflo is onderdeel van Dutch Flower Group (DFG).

Panalpina World Transport Ltd. zal een meerderheidsaandeel in Airflo verwerven van Dutch Flower Group. De twee bedrijven zijn tot overeenstemming gekomen op 4 november 2015.

Airflo is het enige bedrijf binnen DFG welk zich bezighoudt met het transport en de logistiek van de versproducten. "Onze core business is de internationale handel in bloemen en planten. Wij hebben daarom besloten om een groot deel van onze aandeel in Airflo te verkopen," licht Marco van Zijverden, CEO van DFG, toe. "Het professioneel managen van de gekoelde keten is echter een belangrijk element in ons succes. Door samen te gaan met een wereldwijd sterke speler als Panalpina, kunnen we garanderen dat alle klanten, kwekers, importeurs en retailers – de uitstekende service behouden die ze gewend zijn. We zullen de supply chain verder gaan versterken en kunnen daarbij profiteren van de logistieke expertise van Panalpina."