Wij zoeken een nieuw bestuurslid voor Dutch Flower Foundation

Wil jij graag een bijdrage leveren aan het welzijn van de mensen in de landen waar we als Dutch Flower Group bedrijven actief zijn? Gaat jouw hart sneller kloppen van meer betekenis te kunnen geven naast je bestaande werk? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een nieuw bestuurslid voor Dutch Flower Foundation (DFF).

 

Even voorstellen

Dutch Flower Foundation (DFF) heeft als doel het bevorderen van de leefsituatie en het welzijn van hulpbehoevende mensen en in het bijzonder van kinderen. Dit in de landen waar Dutch Flower Group (DFG) bedrijven actief zijn. En met het accent op concrete en breed georiënteerde projecten en niet zozeer hulp aan individuen. Middels de activiteiten van DFF geeft DFG inhoud aan haar verantwoordelijkheid voor de wereld waarin wij leven.

WIE ZOEKEN WIJ?

  • Gezien de verdeling binnen het bestuur zoeken we iemand die communicatief vaardig is, uiteraard sociaal en maatschappelijk betrokken.
  • Wij zoeken een kandidaat die werkzaam is bij een van de DFG-bedrijven. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur, bij voorkeur bij een van de buitenlandse DFG-bedrijven (waarbij lichte voorkeur is voor Nederlands-sprekend) of een van onze Nederlandse of Engelse bedrijven die een sterke relatie hebben met Afrika en/of Zuid-Amerika voor de sourcing.
  • Verder heb je een passie voor mensen en kun je ons, met een gezonde dosis creativiteit en enthousiasme, ondersteunen met het verder uitbouwen van onze missie: making life colourful, from the heart.
  • Binnen je huidige werkzaamheden zul je wekelijks een aantal uur vrij moeten kunnen maken voor werkzaamheden vanuit Dutch Flower Foundation. Deze zijn in dit geval met name gericht op het uitrollen van de communicatie vanuit Dutch Flower Foundation over de diverse projecten.
  • Je ondersteunt de andere leden hierbij met het maken van content over projecten, communicatie naar onze bedrijven en partners (denk aan kwekers, klanten, internationale organisaties). En je denkt mee over de toekomst van DFF waarbij we meer langere termijn projecten met onze ketenpartners concreet vorm willen geven.
  • Met een team van 5 collega’s; Martin Vingerling, Iris de Waal, Marcel Zandvliet en Martin van Rijn en Gerda Stokhof, ben je in goed gezelschap.
Bestuur DFF september 2023

WIJ VRAGEN

  • Een gedreven, gepassioneerde collega die enkele uren per week inzetbaar is voor Dutch Flower Foundation, met de scope en doelstelling zoals vermeld.
  • Achtergrond of ervaring met communicatie is een pre, maar geen noodzaak. Beheersing van de Engelse taal is een voorwaarde, alsmede commitment van de directie van jouw organisatie om tijd te kunnen en mogen besteden aan je werkzaamheden voor DFF.
  • Het heeft de voorkeur dat je enige jaren ervaring binnen een van de DFG-bedrijven hebt, om de context en samenhang van de keten en de te nemen acties rondom onze aangescherpte benadering mede vorm te geven.

WIJ BIEDEN

Een kans om naast jouw werk een concrete bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van maatschappelijk relevante projecten, vanuit Dutch Flower Foundation.

Een uitdaging voor een collega vanuit een van de DFG-bedrijven, die tijd en energie kan besteden aan de ontwikkeling van projecten die wij gezamenlijk als bedrijven met ketenpartners omarmen. Nu en in de toekomst.

SOLLICITATIEPROCES

Het klinkt formeel, maar we willen iedere DFG-er een eerlijke kans bieden om zich aan te melden voor deze vacature. Dat betekent dat we graag een korte, maar uiteraard goede motivatie per e-mail zouden willen ontvangen. Zo kunnen we als bestuur een afweging maken voor het nieuwe bestuurslid, binnen de aangegeven criteria. We zullen alle aanmeldingen op een objectieve wijze wegen en hieruit de meest passende kandidaat selecteren.

Word je enthousiast van onze vraag en wil jij het nieuwe DFF bestuurslid worden?

Stuur dan uiterlijk op 18 oktober 2023 jouw motivatie naar [email protected]

Hoe het sollicitatieproces er precies uitziet? Dat zit zo:
1. Selectie uit de eerste aanmeldingen van kandidaten
2. Telefonische intake door een van de DFF bestuursleden
3. Selectie van de meest passende kandidaten, keuze en installatie.

Wij willen in november de meest passende collega installeren als nieuw lid van het DFF bestuur.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij:

Misschien ook interessant voor jou:

Ik vind mijn werk echt een feestje

OZ Planten bestaat uit een leuke groep mensen. Je hebt er vrijheid en je kunt al jouw ideeën uitvoeren!

Nicole Voorbij - Verkoop en backoffice Italië bij OZ Planten

Meer collega's aan het woord

De afwisseling maakt mij gelukkig

Geen dag is hetzelfde. Dat betekent dat je flexibel moet zijn, want er kan zomaar een spoedproject tussendoor komen. Voor mij is dit een prettige uitdaging, anders zou ik me snel gaan vervelen!

Fleur Cornelissen - Marketing Manager bij Holex Flower

Meer collega's aan het woord

Het is hard werken maar wel heel leuk

In mijn functie spreken de diversiteit van de werkzaamheden en het werken met verschillende mensen en cultuur me nog steeds aan!

Winyfred Daal - Logistiek Medewerker bij EDD Hamiplant

Meer collega's aan het woord

0

omzet (2022)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

op weg naar gecertificeerde inkoop

0

landen met kantoren

0

medewerkers