Assistent teamleider Logistiek

The Floral Connection is op zoek naar een assistent teamleider Logistiek! Heb jij ruime ervaring in productieomgevingen en werk je het liefst op de vloer? Ben je graag degene die werkzaamheden coördineert en teamleden operationeel aanstuurt? Vind je het bovendien leuk om een teamprestatie neer te zetten? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als assistent teamleider Logistiek rapporteer je aan de teamleider Logistiek. Je komt te werken op de afdeling Logistics. De afdeling is verantwoordelijkheid voor het controleren van binnenkomende producten. Daarnaast zorgt de afdeling ervoor dat het team Productie kan werken volgens het productieplan.

Jij stuurt dagelijks de in totaal ongeveer 30 collega’s van de afdelingen Intake en Verdeling (Orderpick) functioneel aan. Je zorgt ervoor dat de bezetting altijd op orde is. Je maakt de roosters en de operationele dagplanningen en overlegt deze met de teamleden. Je coördineert en controleert dat de werkzaamheden op de juiste manier uitgevoerd worden en volgens de kwaliteitsnormen. Je coacht en motiveert de teamleden.

Als assistent teamleider ben je het aanspreekpunt voor de teamleden en help je de teams bij het voorkomen en oplossen van knelpunten. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een teamlid een probleem in een proces tegenkomt. Jij kijkt samen naar de juiste oplossing en helpt de medewerker op weg om het probleem op de goede manier op te lossen.

Daarnaast draagt je verbeterinitiatieven aan en voert deze ook uit. Je denkt na over hoe we processen kunnen versimpelen, welke automatiseringsmogelijkheden er zijn en hoe we het gebruik van scanners kunnen optimaliseren. Ook bedenk je manieren om de werkzaamheden te standaardiseren, zodat we in piekperiodes nieuwe medewerkers gemakkelijk en snel ingewerkt hebben.

Je stuurt op KPI’s om de afdelingsdoelstellingen te behalen. Dit kan zijn op basis van uren, maar ook bijvoorbeeld op basis van efficiency. Tot slot ondersteun je de teamcoördinatoren en de teamleider en ben je bij afwezigheid van de teamleider de back-up.

Jouw sollicitatie is een schot in de roos als:

Jij met beide benen op de grond staat en een echte aanpakker bent. Je bent communicatief sterk en bent een echte verbinder die goed met allerlei soorten mensen om kan gaan. Je bent in staat om een team te coachen en te motiveren om werkzaamheden binnen de gestelde tijd op de juiste manier uit te voeren. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent doelgericht. Je kan goed werken onder tijdsdruk.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • Werkervaring met het aansturen van teams in een logistieke omgeving, inclusief het zorgdragen voor de personeelsplanning.
 • Je bent goed met digitale systemen, hebt kennis van Excel en leert jezelf snel nieuwe systemen aan.
 • Kennis van- en ervaring met versproducten heeft de voorkeur, bij voorkeur bloemen en planten.
 • Je hebt ervaring met intake-, orderpick-, verdeel- en voorraadbeheerprocessen.
 • Zeer goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Daarnaast spreek je basis Engels.

Met dit aanbod zit je volgens ons op rozen!

Deze markt is altijd in beweging, dus we bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, bloemen. Een product waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

 • Marktconform salaris (dit bespreken wij graag met jou persoonlijk).
 • Trainingen, zodat je elke dag een beetje beter kan worden.
 • 25 vakantiedagen. Genoeg voor een zomer- en een wintersportvakantie en wat lange weekendjes weg.
 • Pensioenregeling.
 • De mogelijkheid om in overleg een of twee dagen thuis te werken.
 • Werken vanuit ons moderne kantoor in Aalsmeer of Honselersdijk.
 • Reiskostenvergoeding.

Daarnaast is werken bij TFC gewoon hartstikke leuk omdat:

 • Er leuke teamactiviteiten georganiseerd worden zoals voetbal en gezellige bedrijfsuitjes.
 • Je komt te werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste en een van de belangrijkste exportproducten van Nederland, namelijk bloemen en planten.
 • Je onderdeel wordt van een team van ongeveer 200 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Waar kom je terecht?

The Floral Connection is een veelzijdige en professionele partner voor bloemen en planten. TFC is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt sector.

We weten allemaal hoe leuk het is om in de supermarkt dat mooie boeket of die leuke plant toe te voegen aan je boodschappen. Om het thuis nog gezelliger te maken of als cadeau. Supermarkten voegen met bloemen en planten waarde toe aan hun formule en wij zorgen er samen met onze telers voor dat zij dit op onderscheidende wijze kunnen doen. Door een innovatief aanbod van bloemen, boeketten en planten dat optimaal past bij de betreffende internationale retailformule. Waar mogelijk aangevuld met ondersteuning in verkoopadvies, duurzaamheid, data, trendinformatie, milieu-eisen, certificering en optimale logistiek. Wij maken dit iedere dag mogelijk door als team te verbinden, te creëren en te inspireren.

Om met elkaar te groeien en samen met onze telers en klanten te floreren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaam samenwerken meer plezier en resultaat oplevert. Waarbij we het ook leuk vinden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vernieuwend te denken en te doen. Uiteraard komen we daarbij onze afspraken altijd na, want we hebben betrouwbaarheid en partnership hoog in het vaandel staan. Zodat consumenten iedere dag blij de supermarkt kunnen verlaten met onze producten en wij onze missie waarmaken: We deliver a floral smile!

Ben jij klaar om te floreren in deze functie?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze functie? Solliciteer vandaag nog door jouw CV en motivatie in te sturen.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Misschien ook interessant voor jou:

Ik vind mijn werk echt een feestje

OZ Planten bestaat uit een leuke groep mensen. Je hebt er vrijheid en je kunt al jouw ideeën uitvoeren!

Nicole Voorbij - Verkoop en backoffice Italië bij OZ Planten

Meer collega's aan het woord

De afwisseling maakt mij gelukkig

Geen dag is hetzelfde. Dat betekent dat je flexibel moet zijn, want er kan zomaar een spoedproject tussendoor komen. Voor mij is dit een prettige uitdaging, anders zou ik me snel gaan vervelen!

Fleur Cornelissen - Marketing Manager bij Holex Flower

Meer collega's aan het woord

Het is hard werken maar wel heel leuk

In mijn functie spreken de diversiteit van de werkzaamheden en het werken met verschillende mensen en cultuur me nog steeds aan!

Winyfred Daal - Logistiek Medewerker bij EDD Hamiplant

Meer collega's aan het woord

0

omzet (2021)

0

boeketten per week naar de consument

0

bloemen per week naar de consument

0

planten per week naar de consument

0

afzetlanden

0%

duurzaam gecertificeerde sourcing

0

Landen met kantoren

0

Medewerkers