fotomel_bloom150517.jpg
Media

Duurzame nieuwbouw Dutch Flower Group van start

Vandaag werd de feestelijke eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van maar liefst 10.000 m2 geconditioneerde verwerkingsruimte naast het bestaande pand van Bloom en Greenex aan de Betula in De Kwakel.

Bij de bouw wordt rekening gehouden met de hoogste duurzaamheidseisen. Voorbeelden van de meest innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die worden toegepast zijn: elektriciteit via zonnepanelen op het dak, verwarming door middel van restwarmte van de koelmachines, energiebesparende LED-verlichting, warmte-werend isolatieglas voor de kantoren, extra isolerende dockdeuren en een efficiënte, elektronische aansturing van het licht in het gehele pand.

“Na een intensieve periode van voorbereiding en een zoektocht naar duurzame materialen gaat het nu gebeuren; we gaan bouwen! Geweldig dat we dit allemaal in één pand kunnen realiseren. Samen met mijn collega’s, de betrokken bedrijven en de projectontwikkelaars bouwen we aan ons meest duurzame project ooit. Het is echt de kroon op ons werk”, aldus een trotse Linda Boekestein, Project Manager DFG.

Naar verwachting zullen de bouwactiviteiten eind 2017 worden afgerond. In deze nieuwbouw zal dan onder meer de verwerking van handgebonden boeketten en planten voor winkelketens gaan plaatsvinden.