Uitbreiding Betula.jpg
Media

Dutch Flower Group bouwt door op groei

Een omzetstijging van 4% over 2016. Dutch Flower Group (DFG) groeit met haar 30 zelfstandige handelsbedrijven in bloemen, boeketten, planten en decoratief groen door in de lijn van de afgelopen jaren. Bij deze groei, die bij zowel de klanten binnen de grootschalige retail (supermarkten, winkelketens) als de importerende groothandel plaatsvindt, is een toenemende behoefte aan ruimte voor de verwerking.

Dit betekent dat er onder meer op het bedrijventerrein RFH Zuid bij een aantal bedrijven binnen de Dutch Flower Group uitgebreid en verbouwd wordt en tevens op korte termijn nieuwbouw gepland staat. Deze nieuwbouw zal plaatsvinden de komende maanden aan de Betula 11, naast de DFG bedrijven Bloom en Greenex (leveranciers van toonaangevende supermarkten).

Verantwoordelijke binnen DFG voor huisvesting en deze nieuwbouwprojecten, Linda Boekestein: “In nauwe samenwerking met onze bedrijven is gekeken naar een zo duurzaam mogelijke uitbreiding, zowel voor de omgeving, het milieu als uiteraard de medewerkers”. Dutch Flower Group bouwt aan de Betula 11 10.000 m2 aan geconditioneerde ruimtes bij. Hier zal onder meer de verwerking van handgebonden boeketten en planten voor winkelketens worden gerealiseerd.  De bouw is state-of-the-art en zal volledig voorzien worden van LED verlichting, super geïsoleerde vloeren en wanden, warmte-terugwinning en vele andere technische oplossingen om zo min mogelijk energie te gebruiken binnen de bedrijfsprocessen.

Marcel Zandvliet, Director Marketing DFG: “Wij houden binnen alle processen, van teelt tot onze supply chain tot aan de winkelvloer rekening met de hoogste duurzaamheidseisen. Dat geldt dus ook voor onze huisvesting”. Door de uitbreidingen zal ook een grote, meer centrale parkeergelegenheid worden gecreëerd voor de DFG-bedrijven op het bedrijventerrein.
De verwachting van DFG is dat alle bouwactiviteiten eind 2017 zullen zijn gerealiseerd.
Bijgaand een artist impression van de uitbreiding aan Betula 11, De Kwakel.
Bron: HD Projectrealisatie.