Wij zoeken een nieuw bestuurslid voor Dutch Flower Foundation

Wil jij graag een bijdrage leveren aan het welzijn van de mensen in de landen waar we als Dutch Flower Group bedrijven actief zijn? Gaat jouw hart sneller kloppen van meer betekenis te kunnen geven naast je bestaande werk? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een nieuw bestuurslid voor Dutch Flower Foundation (DFF).

 

Even voorstellen

Dutch Flower Foundation (DFF) heeft als doel het bevorderen van de leefsituatie en het welzijn van hulpbehoevende mensen en in het bijzonder van kinderen. Dit in de landen waar Dutch Flower Group (DFG) bedrijven actief zijn. En met het accent op concrete en breed georiƫnteerde projecten en niet zozeer hulp aan individuen. Middels de activiteiten van DFF geeft DFG inhoud aan haar verantwoordelijkheid voor de wereld waarin wij leven.

WIE ZOEKEN WIJ?

  • Gezien de verdeling binnen het bestuur zoeken we iemand die communicatief vaardig is, uiteraard sociaal en maatschappelijk betrokken.
  • Wij zoeken een kandidaat die werkzaam is bij een van de DFG-bedrijven. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur, bij voorkeur bij een van de buitenlandse DFG-bedrijven (waarbij lichte voorkeur is voor Nederlands-sprekend) of een van onze Nederlandse of Engelse bedrijven die een sterke relatie hebben met Afrika en/of Zuid-Amerika voor de sourcing.
  • Verder heb je een passie voor mensen en kun je ons, met een gezonde dosis creativiteit en enthousiasme, ondersteunen met het verder uitbouwen van onze missie: making life colourful, from the heart.
  • Binnen je huidige werkzaamheden zul je wekelijks een aantal uur vrij moeten kunnen maken voor werkzaamheden vanuit Dutch Flower Foundation. Deze zijn in dit geval met name gericht op het uitrollen van de communicatie vanuit Dutch Flower Foundation over de diverse projecten.
  • Je ondersteunt de andere leden hierbij met het maken van content over projecten, communicatie naar onze bedrijven en partners (denk aan kwekers, klanten, internationale organisaties). En je denkt mee over de toekomst van DFF waarbij we meer langere termijn projecten met onze ketenpartners concreet vorm willen geven.
  • Met een team van 5 collega’s; Martin Vingerling, Iris de Waal, Marcel Zandvliet en Martin van Rijn en Gerda Stokhof, ben je in goed gezelschap.
Bestuur DFF september 2023

WIJ VRAGEN

  • Een gedreven, gepassioneerde collega die enkele uren per week inzetbaar is voor Dutch Flower Foundation, met de scope en doelstelling zoals vermeld.
  • Achtergrond of ervaring met communicatie is een pre, maar geen noodzaak. Beheersing van de Engelse taal is een voorwaarde, alsmede commitment van de directie van jouw organisatie om tijd te kunnen en mogen besteden aan je werkzaamheden voor DFF.
  • Het heeft de voorkeur dat je enige jaren ervaring binnen een van de DFG-bedrijven hebt, om de context en samenhang van de keten en de te nemen acties rondom onze aangescherpte benadering mede vorm te geven.

WIJ BIEDEN

Een kans om naast jouw werk een concrete bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van maatschappelijk relevante projecten, vanuit Dutch Flower Foundation.

Een uitdaging voor een collega vanuit een van de DFG-bedrijven, die tijd en energie kan besteden aan de ontwikkeling van projecten die wij gezamenlijk als bedrijven met ketenpartners omarmen. Nu en in de toekomst.

SOLLICITATIEPROCES

Het klinkt formeel, maar we willen iedere DFG-er een eerlijke kans bieden om zich aan te melden voor deze vacature. Dat betekent dat we graag een korte, maar uiteraard goede motivatie per e-mail zouden willen ontvangen. Zo kunnen we als bestuur een afweging maken voor het nieuwe bestuurslid, binnen de aangegeven criteria. We zullen alle aanmeldingen op een objectieve wijze wegen en hieruit de meest passende kandidaat selecteren.

Word je enthousiast van onze vraag en wil jij het nieuwe DFF bestuurslid worden?

Stuur dan uiterlijk op 18 oktober 2023 jouw motivatie naar [email protected]

Hoe het sollicitatieproces er precies uitziet? Dat zit zo:
1. Selectie uit de eerste aanmeldingen van kandidaten
2. Telefonische intake door een van de DFF bestuursleden
3. Selectie van de meest passende kandidaten, keuze en installatie.

Wij willen in november de meest passende collega installeren als nieuw lid van het DFF bestuur.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij:

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2022)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0%

sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing