Mees-300x300

Transport Coördinator

The Floral Connection is op zoek naar een Transport Coördinator! Zie jij jezelf werken in een dynamisch bedrijf op een gestructureerde afdeling? Bij The Floral Connection krijg jij als Transport Coördinator de mogelijkheid om onderdeel te worden van een hecht team waar hard wordt gewerkt, maar waar ook zeker ruimte is voor een geintje. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Wat ga je doen?

Jij, de Transport Coördinator, zorgt ervoor dat de processen rondom het transport van bloemen en planten naar onze Europese klanten vlekkeloos verlopen. Op deze manier draag jij bij aan het succes van het bedrijf.

Deze functie heeft raakvlakken met financiële, procedurele en communicatieve werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan uit opstellen van de voor- en nacalculatie van de transporten, het opstellen van weekcijfers, en het coördineren en deels uitvoeren van de controle van transportfacturen. Constateer je afwijkingen, dan duik jij er in. Zijn er mogelijkheden om processen te optimaliseren, dan pak jij dit op.

Hiernaast ben je voor zo’n zes tot zeven vaste transporteurs samen met je collega’s hèt aanspreekpunt. Zo stem je onder andere transporten af, houd je de stroom ladingdragers nauwlettend in de gaten, handel je eventuele schades af, pak je niet kloppende transportdocumenten en wijzigingen in aanlevertijden op. Kortom, een zeer gevariërde functie waar jij jouw communicatieve, financiële én optimalisatie kennis goed kunt inzetten.

Met jouw collega’s van de afdeling expeditie heb je regelmatig contact. Jullie bespreken de orders, de aantallen en de aanlevertijden door. Deze informatie communiceer jij aan de transporteurs. Is er afstemming nodig met de klant? Dan pak je dit op met de afdeling Sales.

Het team

Samen met drie collega vormen jullie de transportafdeling. Wekelijks bespreken jullie het verloop van de week ervoor, de planning en uitdagingen voor de aankomende week en eventuele verbeterpunten. Bij dit weekoverleg sluit ook manager Rick aan. Verder overleg je regelmatig met de expeditie en andere relevante afdelingen. Open communicatie en elkaar helpen waar kan. Dat is kenmerkend voor alle collega’s. Interesse in elkaar en gas geven tijdens drukke periodes zie je ook zeker terug.

Jouw sollicitatie is een schot in de roos, als:

Jij verbetermogelijkheden niet alleen ziet liggen, maar ze ook met beide handen aangrijpt en oppakt. Dit geeft jou energie. Ook zien wij flexibiliteit en stressbestendigheid graag bij je terug. De bloemen- en plantenbranche kent jaarlijks zo’n drie tot vier piekmomenten. In deze periodes is het belangrijk om te knallen en vragen wij je om in het weekend telefonisch bereikbaar te zijn.

Daarnaast zien we graag het volgende:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Je werkt gestructureerd en uiterst nauwkeurig;
 • Je hebt cijfermatig inzicht en hebt goede analystische vaardigheden;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent proactief en klantgericht ingesteld;
 • Kennis en affiniteit met logistieke processen en systemen;
 • Relevante werkervaring in deze of een andere rol of binnen de supply chain (met een financiële achtergrond zou je ook kunnen passen);
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Met dit aanbod zit jij volgens ons op rozen

We bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, bloemen. Een product waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Een marktconform salaris;
 • Een werkweek van 40 uur;
 • 25 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Zakelijke laptop en telefoon;
 • Pensioenregeling;
 • Mogelijkheid tot studie en trainingen indien gewenst.

Daarnaast is werken bij TFC gewoon hartstikke leuk omdat:

 • Er leuke teamactiviteiten georganiseerd worden zoals voetbal, tennis en gezellige bedrijfsuitjes;
 • Je komt te werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste en een van de belangrijkste exportproducten van Nederland, namelijk bloemen en planten;
 • Je onderdeel wordt van een team van ruim 230 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Waar kom je terecht?

The Floral Connection is een veelzijdige en professionele partner voor bloemen en planten. TFC is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt sector.

We weten allemaal hoe leuk het is om in de supermarkt dat mooie boeket of die leuke plant toe te voegen aan je boodschappen. Om het thuis nog gezelliger te maken of als cadeau. Supermarkten voegen met bloemen en planten waarde toe aan hun formule en wij zorgen er samen met onze telers voor dat zij dit op onderscheidende wijze kunnen doen. Door een innovatief aanbod van bloemen, boeketten en planten dat optimaal past bij de betreffende internationale retailformule. Waar mogelijk aangevuld met ondersteuning in verkoopadvies, duurzaamheid, data, trendinformatie, milieu-eisen, certificering en optimale logistiek. Wij maken dit iedere dag mogelijk door als team te verbinden, te creëren en te inspireren.

Om met elkaar te groeien en samen met onze telers en klanten te floreren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaam samenwerken meer plezier en resultaat oplevert. Waarbij we het ook leuk vinden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vernieuwend te denken en te doen. Uiteraard komen we daarbij onze afspraken altijd na, want we hebben betrouwbaarheid en partnership hoog in het vaandel staan. Zodat consumenten iedere dag blij de supermarkt kunnen verlaten met onze producten en wij onze missie waarmaken: We deliver a floral smile!

Ben jij klaar om te floreren in de functie van Transport Coördinator?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze functie? Solliciteer vandaag nog door jouw CV en motivatie in te sturen.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

MicrosoftTeams-image

Also interesting for you:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies
Pictogram_turnover

0

turnover (2020)

dfg-flower-pink

0

bouquets to consumers every week

Pictorgram_bloemen

0

flowers to consumers every week

dfg-leaf-orange

0

plants to consumers every week

Pictogram_afzetlanden

0

export countries

dfg-environment-yellow

0

% sustainable sourcing

dfg-world-green

0

countries with offices

dfg-employees-blue

0

employees (FTE)

Pictogram_sourcing

0

countries sourcing