Teammanager Operations

The Floral Connection, een dynamisch en groeiend bedrijf in de bloemindustrie, is op zoek naar een Teammanager Operations om ons team te leiden en te inspireren. Ben jij in staat om op verschillende niveaus medewerkers aan te sturen en in hun kracht te zetten? Het je kennis van supply chain en logistieke processen en vind je het leuk om continue verbeteringen door te voeren? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het aansturen en optimaliseren van onze operationele processen. Je werkt nauw samen met het managementteam om de bedrijfsdoelstellingen te behalen en de efficiëntie en kwaliteit van onze operaties te verbeteren.

Als teammanager operations ben je goed op de hoogte van de verschillende operationele processen inhouden. Je geeft leiding aan medewerker in verschillende lagen van de organisatie binnen de operatie. Je bent effectief in je communicatie en weet de teamleden in hun kracht te zetten voor een optimaal teamresultaat. Indien nodig schakel je bij en steek je zelf de handen uit de mouwen. Je neemt het voortouw in het begeleiden van medewerker.

Je zet jouw kennis en ervaring op het gebied van logistieke processen en arbeidsmiddelen in om een zo effectief en efficiënt mogelijke werkwijze te creëren. Jij bent continu op zoek naar verbeteringen die de logistieke operatie veiliger, efficiënter en duurzamer kunnen maken. Hierbij betrek je je collega’s vanuit verschillende lagen van de organisatie. Van de werkvloer tot het management en van verkoop tot inkoop. Je bent bovendien in staat om de collega’s  op de werkvloer en in het kantoor dichter bij elkaar te brengen.

In deze functie ben je voornamelijk verantwoordelijk voor:

 • De dagelijkse realisatie en aansturing van logistieke teams.
 • Het controleren en laten bijsturen van de correcte toepassing van logistieke processen.
 • Het oplossen van operationele uitdagingen en klachten.
 • De communicatie met medewerkers, andere afdelingen en het management.
 • Het voeren van formele gesprekken en het leiden van overleggen.
 • Het opstellen, uitwerken, presenteren en tot uitvoering brengen van gefundeerde verbeterplannen.

Jouw sollicitatie is een schot in de roos als

Je communicatief sterk bent en een echte people manager. Je kan goed schakelen met mensen en weet oprechte aandacht te combineren met de noodzakelijke zakelijkheid om mensen te helpen tot de beste prestaties te komen. Je werkt vanuit doelstellingen en maakt duidelijke afspraken. Je bent resultaatgerichtheid en beschikt over de ambitie om successen te behalen in samenwerking met je team. Je neemt initiatief, denkt in oplossingen en bent klantgericht. Je bent goed in het persoonlijke contact en bent duidelijk in je communicatie. Je weet weerstand om te zetten in acties en motivatie.

Daarnaast beschik je over:

 • HBO-niveau of MBO-4 niveau in combinatie met voldoende werkervaring.
 • Minimaal 2-3 jaar ervaring in een leidinggevende rol, binnen een logistieke werkomgeving.
 • Kennis en ervaring binnen Supply chain.
 • Inzicht in fysieke processen en je bent in staat om cijfers te interpreteren en (bij) te sturen op basis van data.
 • Goede beheersing van minimaal de Nederlandse en de Engelse taal.
 • Kennis van de bloemen business is een pre.
 • Kennis van 5S en ervaring met Lean is een pre.

Met dit aanbod zit je volgens ons op rozen!

Deze markt is altijd in beweging, dus we bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, bloemen. Een product waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

 • Marktconform salaris (dit bespreken wij graag met jou persoonlijk).
 • Trainingen, zodat je elke dag een beetje beter kan worden.
 • 25 vakantiedagen. Genoeg voor een zomer- en een wintersportvakantie en wat lange weekendjes weg.
 • Pensioenregeling.
 • De mogelijkheid om in overleg een of twee dagen thuis te werken.
 • Werken vanuit ons moderne kantoor in Aalsmeer of Honselersdijk.
 • Reiskostenvergoeding.

Daarnaast is werken bij TFC gewoon hartstikke leuk omdat:

 • Er leuke teamactiviteiten georganiseerd worden zoals voetbal, padel en gezellige bedrijfsuitjes;
 • Je komt te werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste en een van de belangrijkste exportproducten van Nederland, namelijk bloemen en planten;
 • Je onderdeel wordt van een team van ongeveer 200 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Waar kom je terecht?

The Floral Connection is een veelzijdige en professionele partner voor bloemen en planten. TFC is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt sector.

We weten allemaal hoe leuk het is om in de supermarkt dat mooie boeket of die leuke plant toe te voegen aan je boodschappen. Om het thuis nog gezelliger te maken of als cadeau. Supermarkten voegen met bloemen en planten waarde toe aan hun formule en wij zorgen er samen met onze telers voor dat zij dit op onderscheidende wijze kunnen doen. Door een innovatief aanbod van bloemen, boeketten en planten dat optimaal past bij de betreffende internationale retailformule. Waar mogelijk aangevuld met ondersteuning in verkoopadvies, duurzaamheid, data, trendinformatie, milieu-eisen, certificering en optimale logistiek. Wij maken dit iedere dag mogelijk door als team te verbinden, te creëren en te inspireren.

Om met elkaar te groeien en samen met onze telers en klanten te floreren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaam samenwerken meer plezier en resultaat oplevert. Waarbij we het ook leuk vinden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vernieuwend te denken en te doen. Uiteraard komen we daarbij onze afspraken altijd na, want we hebben betrouwbaarheid en partnership hoog in het vaandel staan. Zodat consumenten iedere dag blij de supermarkt kunnen verlaten met onze producten en wij onze missie waarmaken: We deliver a floral smile!

The Floral Connection streeft naar diversiteit en inclusie.

We willen dat iedereen zich thuis voelt en zichzelf volledig kan ontwikkelen bij The Floral Connection. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele geaardheid. We zijn van mening dat verschillen in medewerkers ons als bedrijf alleen maar rijker maakt. We hebben behoefte aan een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, talenten en kennis. Zo zijn we op ons best en blijven we van elkaar leren en hierdoor verbeteren. Niet ondanks, maar dankzij verschillen.

Ben jij klaar om te floreren in deze functie?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze functie? Solliciteer vandaag nog door jouw CV en motivatie in te sturen.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2022)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0%

sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing