IMG_0098 copyklein2

Quality Controller

SuperFlora

Het uitvoeren van kwaliteitscontroles aan bloemen en planten bij ons én op locatie bij Nederlandse kwekers. Dat is wat de functie van Quality Controller bij SuperFlora in Honselersdijk uniek maakt. Kunnen wij het waarborgen van de kwaliteit van deze producten aan jouw expertise overlaten? Lees dan deze vacature.

 

Even voorstellen

Wij zijn SuperFlora! Opgericht in 2008 en één van de meest vooruitstrevende leveranciers van bloemen en planten aan grootschalige retailers in het Verenigd Koninkrijk. Samen met onze ketenpartners streven we continu naar een optimaal proces , waarbij de kwaliteit van het product de hoogste prioriteit heeft.

Korte lijnen en grote verantwoordelijkheden. Daar houden we van. Daarnaast werken wij nauw met elkaar samen in een hecht team. Ook hechten we veel waarde aan het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Zij zijn de basis voor ons succus. Wil je meer weten over onze organisatie? Bezoek dan de website

Wat ga je doen?

Jij, de Quality Controller, controleert de kwaliteit van de bloemen en planten voordat deze op transport gaan naar onze productielocaties in Engeland en Ierland. Vanuit daar leveren wij de eindproducten aan grootschalige retailers in deze landen.

Afhankelijk van de periode gaat het om zo’n 8 tot 25 trailers per dag, variërend van tulpen en chrysanten tot aan lelies en rozen. Een breed productenpakket dus! Je voert controles in onze koelcel uit en bespreekt je bevindingen met collega’s van de logistieke afdeling, de inkopers en de kwekers. Hierbij werk je altijd oplossingsgericht. Daarnaast ben jij hét aanspreekpunt voor onze kwaliteitscontroleurs in Engeland en Ierland.

De relatie met onze kwekers vinden wij belangrijk. Met ruim  40 vaste leveranciers (veelal gevestigd binnen 1 uur rijden vanuit Honselersdijk), werken wij regelmatig samen. Ook wanneer er geen issues zijn, laat jij geregeld je gezicht zien. Dit is dé manier om een relatie op te bouwen en samen tot kwaliteits- en procesverbeteringen te komen.

Het team

Samen met meer dan tien logistiek medewerkers, acht inkopers en twee kwaliteitsmanagers vorm je een team. Een gemêleerde groep die graag hun handen uit de mouwen steekt. Met z’n allen willen we het beste uit de producten halen. De sfeer is informeel. Je kunt bij iedereen terecht met vragen en helpen elkaar wanneer nodig.

Voor de kwaliteitscontroleurs in Engeland en Ierland ben jij de persoon die waarde toevoegt. Jullie hebben bijna dagelijks contact met elkaar. Een goede band is hierbij essentieel. Naast het online en telefonische contact ga je ook naar de verschillende productielocaties toe en komen zij naar Nederland.

Wij vragen

Dat jij stevig in je schoenen staat, vinden wij belangrijk. Verbeterpunten benoem je en pak je proactief op. Je bent een fijne gesprekspartner voor collega’s en kwekers. Door jouw heldere en duidelijke manier van communiceren weet jij hen mee te nemen in optimalisatieslagen. Daarnaast krijg jij de vrijheid om je werk zelf in te delen. Het stellen van de juiste prioriteiten is hierbij belangrijk. Jij bent degene die tijdens de jaarlijkse piekmomenten, zoals Valentijnsdag en Engelse Moederdag net dat stapje extra zet.

Verder beschik jij over:

 • minimaal mbo werk- en denkniveau;
 • kennis van bloemen en / of planten en bij voorkeur kennis van de keten;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • in bezit van rijbewijs B.

Wij bieden

Een diversiteit aan werkzaamheden dat ervoor zorgt dat je dag iedere keer weer anders is. Daarnaast krijg jij de mogelijkheid om de werkzaamheden steeds verder uit te breiden en kun je eventueel binnen de organisatie doorgroeien. Wij staan open voor jouw frisse blik om de kwaliteit en processen verder te optimaliseren.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Een prima marktconform salaris, welke we graag met je persoonlijk bespreken.
 • Een fulltime baan voor 40 uur per week.
 • 25 vakantiedagen.
 • Pensioenregeling, thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding.
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de bedrijfsauto.
 • Groot aanbod aan trainingen, zodat je iedere dag een nog beter wordt.
 • Zakelijke laptop en telefoon.
 • Leuke teamactiviteiten zoals voetbal, tennis en gezellige bedrijfuitjes zodra het weer mag.
 • 90 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Interesse?

Ga jij deze uitdaging met ons aan? Solliciteer dan voor 17 september 2021 via de sollicitatiebutton op de functie van Quality Controller. Screening is onderdeel van de selectieprocedure.

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus ziet onze sollicitatieprocedure er iets anders uit. Het eerste kennismakingesprek vindt digitaal via Microsoft Teams plaats. Voor het tweede gesprek nodigen wij je graag bij ons op locatie uit, zodat jij de werkplek kunt zien.

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact op:

Cindy van den Bos 2 (2)

Also interesting for you:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies
Pictogram_turnover

0

turnover (2020)

dfg-flower-pink

0

bouquets to consumers every week

Pictorgram_bloemen

0

flowers to consumers every week

dfg-leaf-orange

0

plants to consumers every week

Pictogram_afzetlanden

0

export countries

dfg-environment-yellow

0

% sustainable sourcing

dfg-world-green

0

countries with offices

dfg-employees-blue

0

employees (FTE)

Pictogram_sourcing

0

countries sourcing