Research & Improvement manager

Heb jij een grote interesse in bloemen en planten en wil je werken bij een kleurrijke organisatie? Lijkt het jou bovendien leuk om baanbrekend onderzoek te vertalen naar de dagelijkse business en daardoor een belangrijke bijdrage te leveren aan de strategische doelstellingen van de organisatie? Dan is dit je kans! We zijn bij The Floral Connection op zoek naar een Research & Improvement manager.

Wat ga je doen?

Als Research & Improvement manager heb je een breed en divers takenpakket. Je bent een groot gedeelte van je tijd bezig met het bedenken en implementeren van kwaliteitsverbeteringen en veranderingen binnen onze supply chains. Je doet zelfstandig onderzoek en vertaalt de resultaten uit jouw onderzoek door naar de dagelijkse praktijk. Je doet voorstellen voor optimalisaties en draagt bij aan de implementatie van optimalisaties. Jouw doel is om kwalitatieve en efficiëntere supply chains te creëren die onze business optimaliseren.

Waar kom je terecht?

Als Research & Improvement manager kom je te werken in een gespecialiseerd (project)team binnen Dutch Flower Group (DFG). The Floral Connection is onderdeel van DFG. Het team is jong en gepassioneerd. De drie teamleden waar je mee zal samenwerken zijn stuk voor stuk pioniers. Daarnaast werk je samen met diverse inhoudelijke experts binnen de verschillende DFG bedrijven om door verandering,  de bedrijven verder te brengen en strategische onderwerpen op de kaart te zetten.

Je hebt nauw contact met de stakeholders binnen de vele DFG bedrijven, waar The Floral Connection er een van is. Daarnaast maak je onderdeel uit van een wereldwijd netwerk van kwekers en DFG collega’s die dagelijks zorgen voor de aanvoer van snijbloemen. Jij legt in de processen de nadruk op de verbetering van kwaliteit en verdere verduurzaming. Je bent gericht op productkwaliteit, verbeteringen binnen onze wereldwijde supply chains en zorgt ervoor dat we de eisen van klanten nastreven. Met behulp van de nieuwste apparatuur en technologie die de markt te bieden heeft analyseer je processen en bedenk je oplossingen. Jij vindt nieuwe processen uit, denkt na over de juiste toepassing en werkwijzen hierin en maakt de vertaling naar de  dagelijkse business. Je analyseert processen, bedenkt oplossingen en bereidt besluitvorming voor. Samen met jouw projectteam implementeer je de oplossingen en ideeën binnen DFG.

Wat breng je mee?

Jij bent een echte pionier. Je bent communicatief vaardig, analytisch en nieuwsgierig. Je bent bereidt om van gebaande paden af te wijken en hebt gevoel bij bedrijfsprocessen en -verhoudingen. Daarnaast heb je affiniteit met de agrarische sector, ben je gedreven en een zelfstarter. Als Research & Improvement Manager ben je een specialist en werk je samen over de organisatiegrenzen heen. Hiervoor is het belangrijk dat je kan schakelen op verschillende niveaus.

Zodra je begint bij ons zorgen we voor een passend inwerkprogramma, zodat je de gelegenheid krijgt om kennis te maken met je collega’s en de kennis op kunt doen die je nodig hebt.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Een studie of werkervaring gerelateerd aan de kwalitatieve kant binnen de sierteeltsector.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie of aantoonbare ervaringen binnen stages.
 • Goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.

Met dit aanbod zit jij volgens ons op rozen

We bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, bloemen. Een product waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

 • Marktconform salaris;
 • Een werkweek van 40 uur;
 • Volop doorgroeimogelijkheden;
 • Mogelijkheid tot studie en trainingen indien gewenst;
 • 25 vakantiedagen;
 • Pensioenregeling;
 • De mogelijkheid om in overleg een of twee dagen thuis te werken;
 • Werken vanuit ons moderne kantoor in Aalsmeer of Honselersdijk;
 • Reiskostenvergoeding.

Daarnaast is werken bij TFC gewoon hartstikke leuk omdat:

 • Er leuke teamactiviteiten georganiseerd worden zoals voetbal, tennis en gezellige bedrijfsuitjes;
 • Je komt te werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste en een van de belangrijkste exportproducten van Nederland, namelijk bloemen en planten;
 • Je onderdeel wordt van een team van ruim 200 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Waar kom je terecht?

The Floral Connection is een veelzijdige en professionele partner voor bloemen en planten. TFC is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt sector.

We weten allemaal hoe leuk het is om in de supermarkt dat mooie boeket of die leuke plant toe te voegen aan je boodschappen. Om het thuis nog gezelliger te maken of als cadeau. Supermarkten voegen met bloemen en planten waarde toe aan hun formule en wij zorgen er samen met onze telers voor dat zij dit op onderscheidende wijze kunnen doen. Door een innovatief aanbod van bloemen, boeketten en planten dat optimaal past bij de betreffende internationale retailformule. Waar mogelijk aangevuld met ondersteuning in verkoopadvies, duurzaamheid, data, trendinformatie, milieu-eisen, certificering en optimale logistiek. Wij maken dit iedere dag mogelijk door als team te verbinden, te creëren en te inspireren.

Om met elkaar te groeien en samen met onze telers en klanten te floreren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaam samenwerken meer plezier en resultaat oplevert. Waarbij we het ook leuk vinden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vernieuwend te denken en te doen. Uiteraard komen we daarbij onze afspraken altijd na, want we hebben betrouwbaarheid en partnership hoog in het vaandel staan. Zodat consumenten iedere dag blij de supermarkt kunnen verlaten met onze producten en wij onze missie waarmaken: We deliver a floral smile!

Ga jij deze uitdaging met ons aan?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze functie? Solliciteer dan vandaag nog via onderstaande sollicitatiebutton.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2021)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0

% sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing