20210906-TheFloralConnection-8091-Web[1]

Purchase Support

The Floral Connection

Purchase Support (met een commercieel tintje)

Een dynamische functie bij één van de grootste productiebedrijven van bloemen en planten in Europa? Bij The Floral Connection krijg jij als Purchase Support de mogelijkheid om mee te denken en impact te maken. Nieuwsgierig? Bekijk dan de vacature.

Even voorstellen

Bloom | Green Partners | Greenex zijn begin 2020 samengegaan onder de naam The Floral Connection. Drie bedrijven binnen Dutch Flower Group die hun krachten hebben gebundeld en daarmee de grootste retail speler voor bloemen en planten is geworden op de Internationale markt. Wij zijn naast de specialist ook een betrouwbare en professionele partner voor de ontwikkeling, productie, export van Private Label boeketten en planten. Onze klanten portfolio gaat van discount supermarkten tot full service supermarkten in heel Europa. Koop jij weleens een bloemetje bij de supermarkt voor familie, vrienden of jezelf? Dan is de kans groot dat deze bij ons mooie bedrijf vandaag komt. De passie voor bloemen en tevreden klanten is sterk aanwezig bij ons team van ruim 230 gemotiveerde vaste medewerkers. Samen werken aan samenwerken, staat hierbij centraal.

Ben je nieuwsgierig geworden? Maak dan kennis met onze organisatie!

Wat ga je doen?

In de rol van Purchase Support ben jij de verbindende factor tussen de afdelingen Sales, Inkoop en Productie. Je hebt waar nodig contact met de klant en weet de juiste te benaderen met jouw vragen.

Je bent samen met de accountmanager(s) een team, waarbij je doormiddel van een goede taakverdeling de klant zo goed mogelijk bediend. Zo maak je calculaties, vergelijk je sales data, ondersteun je de inkopers en maak je analyses. Daarnaast is het maken van een offerte voor de klant ook één van je basis taken. Volgt daar een order uit,  dan ben jij degene die deze productspecificaties in ons ERP systeem invoert en bewaakt. Je bent continu alert, want een verkeerde invoer kan ervoor zorgen dat de productielijn stil komt te liggen. Daarnaast ondersteun je met het maken van presentaties en andere zaken die van belang zijn voor de klant.

Je kan snel schakelen en prioriteiten stellen. Ben je net bezig met een calculatie in Excel, blijkt er een verkeerde prijs in het ERP systeem te staan die direct aangepast moet worden. Tegelijkertijd belt jouw contactpersoon met een reactie op een offerte. In deze situaties weet jij het hoofd koel te houden en de juiste prioriteiten te stellen.

Het team

Binnen jouw team ben jij de administratieve motor.  Verder bestaat het team uit meerdere accountmanagers en ondersteuners. Samen zijn jullie de betrouwbare partner voor de klant en helpen jullie elkaar daar waar nodig. Jullie denken met elkaar mee, zijn harde werkers, maar maken ook zeker tijd voor een praatje en een grapje.

Wat breng je mee?

In deze fulltime functie pak jij zaken snel op en leer je continu nieuwe dingen. Je ziet verbanden tussen oorzaak en gevolg. Verrassingen en afwijkingen in het proces van prijsopgaaf tot aan levering maken jou blij. Al probeer je deze natuurlijk ook wel zo veel mogelijk te voorkomen door accuraat en efficiënt te werken.

Jij, de Purchase Support, bent zeer klant- en servicegericht en bent pas echt tevreden als de klant dat ook is. Het is het resultaat dat telt! Je raakt niet snel van slag en durft collega’s om hulp te vragen als je er even niet uitkomt.

Verder beschik jij over:

 • Een afgeronde mbo-opleiding;
 • Enkele jaren relevante werkervaring;
 • Uitstekende en vergaande kennis van Excel en Powerpoint;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Starten om 07.00 uur? Dat is voor jou geen probleem;
 • Beschik je ook nog over enige bloemen- en plantenkennis? Helemaal super!

Wat bieden wij?

Deze markt is altijd in beweging, dus we bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, bloemen. Een product waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Een goed marktconform salaris, welke we graag met jou persoonlijk bespreken;
 • Een fulltime functie voor 40 uur per week;
 • 25 vakantiedagen, net voldoende voor een wereldreis;
 • leuke teamactiviteiten zoals voetbal, tennis en gezellige bedrijfuitjes zodra het weer mag;
 • een uitdagende functie om helemaal in op te gaan, zo vergeet je soms dat je gewoon aan het werk bent;
 • Trainingen, zodat je elke dag een beetje beter wordt;
 • Pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • 230 gemotiveerde en vooral gezellige collega’s!

Solliciteren

Ga jij deze uitdaging met ons aan? Solliciteer dan direct met jouw cv en motivatie op de vacature van Purchase Support via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Loys van Kester, Jr. HR-advisor via 0174-645579.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Loys van Kester

Also interesting for you:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies
Pictogram_turnover

0

turnover (2020)

dfg-flower-pink

0

bouquets to consumers every week

Pictorgram_bloemen

0

flowers to consumers every week

dfg-leaf-orange

0

plants to consumers every week

Pictogram_afzetlanden

0

export countries

dfg-environment-yellow

0

% sustainable sourcing

dfg-world-green

0

countries with offices

dfg-employees-blue

0

employees (FTE)

Pictogram_sourcing

0

countries sourcing