Vacature Project lead

Dutch Flower Group

Wil jij aan de slag binnen de Holding-organisatie van Dutch Flower Group (DFG) en je bezig houden op projectbasis met ontwikkelingen en verbeteringen binnen DFG en haar DFG bedrijven? Haal jij enorme voldoening uit het begeleiden van projecten van start tot en met implementatie? Lees dan snel verder en solliciteer op onze vacature in de Regio Aalsmeer/Amsterdam.

Even voorstellen

Dutch Flower Group (DFG) is een uniek familiebedrijf, gespecialiseerd in de internationale handel van bloemen en planten. Wij bedienen de hele internationale sierteeltketen met onze ruim 30 gespecialiseerde handelsbedrijven. Dat zijn 75 miljoen bloemen, 10 miljoen boeketten en 10 miljoen planten op tafel bij de consument. Een groot team, maar we werken samen als familie!

Wat ga je doen als Project lead?

Als Project Lead ga jij voor DFG en haar DFG bedrijven het verschil maken in het initiëren, begeleiden en implementeren van (strategische) projecten op allerlei verschillende gebieden en niveaus. Aan deze projecten wordt – afhankelijk van het type project – functioneel sturing gegeven door de Executive Committee (ExCo)-leden binnen de Holding of door de directieleden van de individuele DFG bedrijven. Zij treden over het algemeen op als sponsor en/of opdrachtgever van het project en verwachten van jou een grote zelfstandigheid in jouw manier van werken. Ook omdat je de enige bent met deze functie binnen de gehele groep. Daarnaast wordt een groot inlevingsvermogen op het onderwerp enorm gewaardeerd.

De projecten zijn heel divers van aard, maar voorbeelden zijn:

 • Van het uitvoeren van een marktanalyse tot aan data analyseren bij een mogelijke acquisitie of benchmarkingstudies (bv. FTE’s en overhead);
 • Van het realiseren van de medewerkerstevredenheidsonderzoeken tot het stimuleren van innovatief denken in de bedrijven;
 • Van het begeleiden en uitvoeren van tenders (bv voor de inkoop van kartonnen verpakkingsmaterialen of uitbesteed transport) tot het implementeren van lokale hubs voor onze sourcing en verwerking;
 • Van het achterhalen van volumes van bepaalde bloemen of planten die groepsbreed worden ingekocht tot de hands-on ondersteuning bij specifieke events.

Kort gezegd draait het in de functie om ‘Getting things done’! Het kan dus het praktisch uitvoeren van projecten zijn; waarbij de oplossingen eenvoudig en helder zijn, tot aan een abstracter en complexer vraagstuk waarbij de uitkomst en de aanpak totaal nog niet vast staan. In deze twee uiterste zit ongeveer 15% van jouw tijd. De overige 70% zit hier tussenin.

Wij vragen van een Project lead

Om goed te kunnen slagen in deze rol denken wij dat de volgende persoonlijke kenmerken van belang zijn:

 • Proactieve en zelfstartende enthousiasteling die ervan houdt om te schakelen tussen strategisch denken en hands-on aan de slag te gaan;
 • Comfortabel om je te bewegen in een decentraal georganiseerde groep van bedrijven waarbij belangen soms op 1 lijn liggen, maar soms ook niet;
 • Nieuwsgierig naar nieuwe technologieën en actuele technologische ontwikkelingen;
 • Jij weet precies welke uitdagingen het met zich mee brengt om te worden met én voor senior management;
 • En last but not least – jij weet je goed in te leven in de business case; bent een echte doorzetter en stopt niet voor een project van A tot en met implementatie helemaal is afgerond.

Verder beschik je over:

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Goede beheersing van de Nederlandse & Engelse taal in woord en geschrift;
 • Een ruime werkervaring op het gebied van Projectmanagement;
 • Ervaring met agile methoden en technieken (Scaled Agile Framework, LEAN, etc) of project management (IPMA, Prince2, etc.) zijn zeker van toegevoegde waarde;
 • Ervaring in de sierteeltsector is een pre, maar geen must! Wij weten toch wel dat als je eenmaal bekend bent met de sector je er toch een beetje verliefd op wordt.

Wij bieden de Project lead van Dutch Flower Group

Een plek bij een werkgever waar de mens en werkplezier centraal staan. Werken bij Dutch Flower Group is niet alleen leuk, maar wij beloven je dat je een mooie tijd bij ons krijgt waarin je enorm veel geleerd hebt. Maar er is meer!

 • Een informele en dynamische organisatie waar je samenwerkt in een hecht team met gepassioneerde collega’s. ‘Never a dull moment’ is een uitspraak die zeker van toepassing is op onze organisatie.
 • Uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van opleidingen, trainingen en coaching in gezamenlijk overleg en aansluitend op je ambitie.
 • Die laptop en telefoon hebben wij natuurlijk al voor je geregeld. Verder zijn er op het kantoor fijne zit/sta-bureaus en dubbele schermen. Een combinatie van remote en op locatie werken is zeker een mogelijkheid.
 • Afhankelijk van jouw kennis en werkervaring bieden wij jou een salaris tussen de
 • € 3450 en de € 5000 bruto per maand. Natuurlijk krijg je ook een pensioen, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen.
 • Langdurige samenwerkingen lonen, dat hebben wij wel begrepen. Daarom bieden we jou na het eerste jaar graag een vast contract aan.

Solliciteren

Word je enthousiast van deze vacature en herken jij je helemaal in het geschetste profiel? Druk op de knop en solliciteer! Wij beloven je binnen een week jouw sollicitatie in behandeling te nemen en een reactie te geven.

Toch nog een vraag over de inhoud van de functie of het sollicitatieproces? Bel of app met onze HR-manager Madelon (06-83229002).

Project lead bij DFG jouw baan?

Solliciteer direct!

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2021)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0%

sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing