portretfotografie Larts IT Laptop

Integration engineer

Wil jij ons helpen om de IT-afdeling van Dutch Flower Group naar een hoger plan te tillen? Haal jij voldoening uit het helpen van je collega’s met vooral EDI gerelateerde vragen en het bieden van ondersteuning? Lees dan verder!

Even voorstellen

Dutch Flower Group (DFG) is een uniek familiebedrijf, gespecialiseerd in de internationale handel van bloemen en planten. Wij zijn trots dat wij met onze producten elke dag weer miljoenen mensen op bijzondere momenten bij elkaar brengen. Met onze missie ‘Making life colourful’ geven we dagelijks kleur aan het leven van heel veel mensen.

Wij zijn een unieke familie van meer dan 30 gespecialiseerde handelsbedrijven, die samen de hele internationale sierteeltketen bedienen. Samen met alle internationale collega’s werken we iedere dag weer aan het bezorgen van topkwaliteit snijbloemen, gemengde boeketten en planten aan onze gewaardeerde klanten. Wekelijks vinden via onze klanten gemiddeld 75 miljoen bloemen, 10 miljoen boeketten en 10 miljoen planten wereldwijd hun weg naar de consument.

Op het gebied van digitalisering leggen we de lat hoog. 
In het Westland – Honselersdijk is de centrale IT-afdeling gevestigd. In dit shared service center zijn specialisten werkzaam met veel kennis van en ervaring met softwareapplicaties. Deze specialisten combineren dit met hun kennis van de verschillende bedrijfsprocessen.

Het team waarin je komt te werken bestaat uit 12 directe collega’s, en is verantwoordelijk voor applicatiebeheer, integratie en datamanagement. De ERP-applicatie wordt vervangen door een van de modernste enterprise applicaties. De DFG  bedrijven in Nederland, Engeland, Ierland en Polen waarvoor de centrale IT- afdeling werkt, kent 800 eindgebruikers van het ERP en andere functionele software. Het grootste deel van de IT ondersteuning wordt gedaan vanuit de vestiging in het Westland – Honselersdijk.

Wat ga je doen?

Als Medior of Junior Integration Engineer, vervul je samen met 2 andere Senior Integration Engineers een spilfunctie waarbij je het onderhoud en verdere uitbouw van EDI  communicatie met de klanten realiseert. Je staat in rechtstreeks contact met de collega’s van de verschillende DFG-bedrijven, DFG EDI provider Centric, EDI-providers van klanten en de DFG ERP softwareleverancier. Verder ondersteun je de collega applicatiebeheerders en zij ondersteunen ook jou met kennis en vaardigheden. Onze wereld van bloemen en planten is zeer snel en levendig. De DFG-bedrijven zijn hierin zeer succesvol en dat maakt deze functie dan ook extra leuk en uitdagend. Daarnaast houd jij je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor supportvragen op het gebied van EDI-berichtenverkeer en aanvullende functionele software. Deze supportvragen komen binnen via het ticketsysteem, maar ook telefonisch en per mail;
 • Jij coördineert de binnenkomende tickets, 1e lijns vragen los je zelf op, 2e lijns vragen los je samen met de Senior Integration Engineer op welke jou ook de fijne kneepjes van het vak zal bijbrengen.
 • Het projectmatig realiseren van nieuwe EDI-berichten tussen DFG-bedrijven en hun klanten waaronder: het bespreken van de business case met interne en externe stakeholders; inrichting en implementeren van het berichtenverkeer; het opzetten en uitvoeren van testen.
 • Onderhouden en aanvullen van je eigen kennis d.m.v. interne en externe trainingen alsook training on the job door de Senior Integration Engineer.
 • Het opstellen en onderhouden van documentatie van de in gebruik zijnde oplossingen.

Wij vragen

Je bent professioneel, leergierig en deelt je kennis ook graag met anderen. Als Junior of Medior Integration Engineer heb je echt de ambitie door te willen groeien in dit vakgebied. Je bent een teamplayer met empathisch vermogen. Je bent sociaal, communicatief vaardig en een echte organisator die zich verantwoordelijk voelt.

Verder beschik je over:

 • een HBO-opleiding bij voorkeur in de richting van Business IT & Management, Bedrijfskundige Informatica of vergelijkbaar;
 • kennis van en ervaring met EDI-berichtenverkeer
 • interesse in bedrijfsprocessen en de ondersteuning daarvan met software;
 • een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift;
 • de mogelijkheid om tussen +/- 8.00 – 17.00 uur op onze locatie in Honselersdijk aanwezig te zijn;
 • de bereidheid om gepland en ongepland beperkt ondersteuning te bieden buiten reguliere werktijd;
 • een voldoende stevige persoonlijkheid, waarbij je zo zelfstandig mogelijk met verschillende typen stakeholders communiceert.

Wij bieden

Allereerst een job bij een werkgever waar de mens centraal staat. Jouw ontwikkeling is onderdeel van een duurzame arbeidsrelatie waarbij we waarde hechten aan het feit dat je voortdurend succesvol en met plezier werkt, alsook dat de work-life balance optimaal is. Dit geven we vorm en inhoud door middel van de onderstaande uitgangspunten:

 • uitdaging in een dynamische functie waarin je dagelijks met veel verschillende leuke collega’s in contact bent;
 • een gedegen inwerkperiode en ondersteuning om optimaal te kunnen functioneren;
 • stapsgewijs ervaring met de nieuwste IT-oplossingen;
 • werken bij de internationale marktleider binnen de sierteeltsector waar boeiende bedrijfsprocessen en supply chain processen mede het succes vormen;
 • een informele en dynamische organisatie waar je samenwerkt in een hecht team met fijne en gepassioneerde collega’s;
 • een afwisselende baan met ruimte voor zelfstandigheid;
 • een up-to-date werkplek in een moderne kantooromgeving;
 • uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van opleidingen, trainingen en coaching in gezamenlijk overleg en in aansluiting op je ambitie;
 • de mogelijkheid om op termijn door te groeien naar Senior Integration Engineer
 • een goed marktconform salaris;
 • reiskostenvergoeding en pensioen;
 • 26 vakantiedagen;
 • een mobiele telefoon en laptop.

Sollicitatieproces

Is deze functie bij ons internationale handelsbedrijf jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan vandaag nog via de sollicitatiebutton! Wil je meer weten over de functie van Junior of Medior Integration Engineer? Neem dan contact op met Leon van der Kraan, Manager Business Applications, via tel. 06-51349779. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Brian Grolman, Corporate Recruiter, via tel. 06-82244464. Screening is onderdeel van de selectieprocedure.

Ben jij het IT talent dat wij zoeken?

Solliciteer direct!

Brian

Also interesting for you:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies
Pictogram_turnover

0

turnover (2020)

dfg-flower-pink

0

bouquets to consumers every week

Pictorgram_bloemen

0

flowers to consumers every week

dfg-leaf-orange

0

plants to consumers every week

Pictogram_afzetlanden

0

export countries

dfg-environment-yellow

0

% sustainable sourcing

dfg-world-green

0

countries with offices

dfg-employees-blue

0

employees (FTE)

Pictogram_sourcing

0

countries sourcing