20210906-TheFloralConnection-7980-Web[1]

Marketing Manager

The Floral Connection

Marketing manager

Kan jij meedenken op strategisch niveau, maar ben je daarnaast ook in staat om deze ideeën uit te werken samen met jouw team? Heb je ook nog een passie voor bloemen en planten? Dan zoeken wij jou om onze Marketingafdeling naar een next level te tillen.

Even voorstellen

Bloom | Green Partners | Greenex zijn begin 2020 samengegaan en sinds januari 2021 vormen wij The Floral Connection. Drie bedrijven die hun krachten hebben gebundeld en daarmee de grootste retail speler voor bloemen en planten in Europa is geworden. Onze nieuwe naam is gekozen om te benadrukken dat wij niet alleen de verbinding hebben tussen onze drie bedrijven die elkaar versterken in bloemen en planten, maar ook de connectie die wij hebben met onze klanten, kwekers, toeleveranciers en onze gewaardeerde collega’s.

The Floral Connection is onderdeel van het grote familie concern DFG (Dutch Flower Group).

Over ons

Wij zijn naast de specialist ook een betrouwbare en professionele partner voor de ontwikkeling, productie en export van bloemen &  planten. Onze klanten portfolio gaat van discount supermarkten tot full service supermarkten in continentaal Europa. Koop jij weleens een bloemetje of plantje bij de supermarkt voor familie, vrienden of jezelf? Dan is de kans groot dat deze bij ons mooie bedrijf vandaan komt. De passie voor bloemen & planten en tevreden klanten is sterk aanwezig bij ons team  van ruim 230 gemotiveerde vaste medewerkers. Onze kernwaarden zijn dan ook Expert, Betrokken, Vernieuwen en Samenwerken. Samen werken aan samenwerken, staat hierbij centraal. Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij deel uitmaken van ons mooie team? Maak dan kennis en connect met onze organisatie!

Wat ga je doen?

Als Marketing Manager bij The Floral Connection ben je verantwoordelijk voor de volgende onderdelen: Trade Marketing, Marketing & Communicatie (intern en extern) en New Product Development. Je rapporteert direct aan de CCO en stuurt een team van drie medewerkers aan. Daarnaast ben je onderdeel van het Commercieel Management Team.

Je initieert, onderzoekt en combineert alle marketinginformatie en processen om in samenwerking met verkoop te komen tot groei in omzet en marge voor The Floral Connection en onze klanten.  Je bent in staat om het verkoop team te ondersteunen m.b.t. het optimaliseren van de categorieën en je brengt advies uit qua schappresentatie, assortimentsbeheer en merchandising in brede zin.

Het opstellen van een Marketing- en Communicatiestrategie is voor jou bekend. Je werkt deze strategie met gemak uit in doelstellingen, (jaar)plannen, projecten en in activiteiten. Je schrijft pakkende teksten en post de leukste social mediaberichten. Daarnaast bewaak je de huisstijl en pas je deze toe in alle interne en externe communicatie.

Naast Marketing & Communicatie en Trade Marketing waarborg je samen met het NPD team dat wij een continu gevulde pipeline hebben van nieuwe en vernieuweden producten en concepten die worden getest en getoetst op relevantie en haalbaarheid. De beste nieuwe producten en concepten worden gebruikt in de designs van boeketten.

Wat breng je mee?

In deze zelfstandige functie is het van belang dat je zelf met ideeën komt. Je bent analytisch, creatief en communicatief sterk. Daarnaast ben je ook hands-on en kan je makkelijk schakelen tussen theorie en praktijk. Je hebt een bewezen track record in succesvolle implementaties.

Verder beschik jij over:

 • Een afgeronde HBO opleiding op het gebied van Marketing;
 • Minimaal 4 jaar relevante marketing ervaring in retail;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Beheersing van de Duitse en/of Franse taal is een pré;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden voor allerlei doelgroepen;
 • Ervaring met verschillende creatieve programma’s zoals Adobe. Daarnaast is Microsoft Office ook een vereiste.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende functie, waarbij je kunt werken met de mooiste producten van Nederland, namelijk bloemen en planten.  Het bedrijf is heel informeel en er heerst een uitstekende sfeer waarin iedereen er samen voor gaat. We groeien elk jaar weer vanuit onze toplocaties in het Westland en Aalsmeer en blijven vernieuwend.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Een goed salaris;
 • 25 vakantiedagen, net voldoende voor een wereldreis;
 • Groot aanbod aan trainingen, van bloemenkennis tot Excel;
 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling;
 • Een laptop én telefoon van de zaak;
 • Een team met hele gezellige collega’s;
 • Een uitdagende functie om helemaal in op te gaan, zodat je soms helemaal vergeet dat je aan het werk bent.

Solliciteren

Denk jij de Marketing Manager te zijn die wij zoeken? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Loys van Kester, Jr. HR-advisor via 0174-645579.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Loys van Kester

Also interesting for you:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies
Pictogram_turnover

0

turnover (2020)

dfg-flower-pink

0

bouquets to consumers every week

Pictorgram_bloemen

0

flowers to consumers every week

dfg-leaf-orange

0

plants to consumers every week

Pictogram_afzetlanden

0

export countries

dfg-environment-yellow

0

% sustainable sourcing

dfg-world-green

0

countries with offices

dfg-employees-blue

0

employees (FTE)

Pictogram_sourcing

0

countries sourcing