Kwaliteitscontroleur Bloemen

Van Dijk Flora, Aalsmeer

Jij hebt een oog voor bloemen in alle soorten en kleuren. Als Kwaliteitscontroleur Bloemen bij Van Dijk Flora, locatie Aalsmeer, zorg jij ervoor dat de binnengekomen bloemen voldoen aan de specificaties van onze klant. Benieuwd hoe deze functie er uitziet? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen als Kwaliteitscontroleur Bloemen

Als Kwaliteitscontroleur Bloemen bij Van Dijk Flora, locatie Aalsmeer, ben je onderdeel van het Logistieke- en Productieteam. Een team van in totaal 13 collega’s verspreid over drie locaties, Honselersdijk, Aalsmeer en Polen. Samen met jouw vijf collega’s in Aalsmeer zorgen jullie voor alles op de productielocatie in goede banen wordt geleid.

Alle verschillende soorten bloemen die binnenkomen op onze locatie worden door jou gecontroleerd. Als kwaliteitscontroleur bloemen is het jouw verantwoordelijkheid dat alle bloemen die bij onze klanten terecht komen van optimale kwaliteit zijn. Jij weet exact waar op te letten, van de kwaliteit, zoals de lengte van de bloem, tot aan het mogelijk herkennen van de verschillende bloemenziektes. Wanneer een product voldoet aan de specificaties, dan geef je hierop akkoord en verwerk je dit in onze systemen. Voldoet een product niet, dan signaleer je dit en pak je dit verder op met jouw collega’s van Inkoop afdeling uit Honselersdijk.

Naast de kwaliteitscontrole van de inkomende bloemen, zorg je er ook voor dat onze voorraad bloemen ten alle tijden van optimale kwaliteit is. Zo voer je dagelijks kwaliteitscontroles uit in onze koelcellen, dat is koud maar voor jou geen enkel bezwaar.

Jouw werkzaamheden als Kwaliteitscontroleur Bloemen

 • Uitvoeren van controles op de producten onder andere op kwaliteit en ziektes en daarbij behorende administratieve afhandeling.
 • Schakelen met partners voor de aanlevering van de bloemen op onze productielocatie.
 • Voorraadbeheer van de bloemen.
 • Emballage beheer in samenwerking met de transport afdeling.

Wat breng je mee als Kwaliteitscontroleur Bloemen

 • MBO werk- en denkniveau.
 • 3 tot 5 jaar ervaring binnen de productie omgeving.
 • Affiniteit met bloemen, van alle soorten die er zijn, ken jij er een hele hoop.

Verder herken je jezelf in de volgende eigenschappen:

 • Je hebt oog voor detail, de kwaliteit van de bloemen wordt dankzij jou gewaarborgd.
 • Je bent communicatief vaardig, contact leggen met andere afdelingen en externen is voor jou geen probleem.

Solliciteren?
Herken jij jezelf in deze vacature? Reageer snel en solliciteer! Voor vragen kun je contact opnemen met: Lisa van Donk (afdeling HR). Zij zal jouw sollicitatie in behandeling nemen en is te bereiken via 06-57 17 15 77, WhatsApp is ook mogelijk!

De voordelen van Van Dijk Flora
Ondanks dat je veel in de kou zal staan in de rol van Kwaliteitscontroleur Bloemen, laten we jou bij Van Dijk Flora natuurlijk niet in de kou staan!

 • Volledige aandacht voor jouw ontwikkeling, een tal van opleidingsmogelijkheden, kleurentesten tot aan persoonlijke ontwikkelingsplannen, jij staat op nummer 1.
 • Dat er voldoende ruimte is voor jouw ontwikkeling blijkt wel, het afgelopen jaar zijn er 15 collega’s intern doorgegroeid. Daarnaast kunnen we altijd kijken naar mogelijkheden bij onze zusterbedrijven.
 • Jouw gezondheid vinden we belangrijk, zo krijg je dagelijks een compleet verzorgde lunch uit eigen keuken.
 • Natuurlijk hebben we ook een zeer actieve personeelsverenging die veel leuke activiteiten organiseert zoals familiedagen, waterskiën, kookworkshops en borrels.
 • Collectieve voordelen, zoals ziektekostenverzekering en korting op veel uitjes.

Je toekomstige werkomgeving

Van Dijk Flora is ruim 50 jaar geleden opgericht en van oorsprong een familiebedrijf. Dit is nog steeds voelbaar aan de cultuur die heerst binnen onze organisatie. De werksfeer is informeel, de collega’s binnen Van Dijk Flora zijn professioneel, transparant en werken graag samen met anderen.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Honselersdijk, maar jij werkt op onze productielocatie in Aalsmeer. Dat betekent dat je middenin de dynamiek komt te werken en dat jij alles nauwlettend in de gaten voor ons houdt. Je werkt nauw samen met je collega’s in Honselersdijk om onze eindklanten te ontzorgen. Dat zijn grote discountretailers uit meer dan 30 Europese landen. We bieden een zorgeloze samenwerking door betrouwbaar te zijn. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Onze passie voor bloemen en planten noemen we ‘floral happiness’. Dat zit in ons DNA. Iedere dag opnieuw brengen we een boost positiviteit de wereld in met de mooiste planten en kleurrijkste bloemen.

Wat betekent floral happiness voor jou?
Floral happiness staat ook voor het werkgeluk van onze mensen. Dat merk je aan kleine dingen zoals de open en ongedwongen sfeer, maar ook aan de dagelijks goedgeregelde lunch en leuke uitjes.

Interesse?

Herken jij jezelf in deze vacature? Reageer snel en solliciteer!

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2022)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0%

sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing