20210906-TheFloralConnection-8019-Web[1]

Key Accountmanager

The Floral Connection

Binnen het team van enthousiaste collega’s ben jij als Accountmanager verantwoordelijk voor het onderhouden van een intensieve relatie met de Duitstalige klant. De wens van de klant staat in jouw functie op nummer één.

Wer sind wir?

Bloom | Green Partners | Greenex zijn begin 2020 samengegaan en sinds januari 2021 vormen  wij The Floral Connection. Drie bedrijven die hun krachten hebben gebundeld en daarmee de grootste retail speler voor bloemen en planten in Europa is geworden. Onze nieuwe naam is gekozen om te benadrukken dat wij niet alleen de verbinding hebben tussen onze drie bedrijven die elkaar versterken in bloemen en planten, maar ook de connectie die wij hebben met onze klanten, kwekers, toeleveranciers en onze gewaardeerde collega’s.

The Floral Connection is onderdeel van het grote familie concern DFG (Dutch Flower Group).

Wij zijn naast de specialist ook een betrouwbare en professionele partner voor de ontwikkeling, productie en export van bloemen &  planten. Onze klanten portfolio gaat van discount supermarkten tot full service supermarkten in heel Europa. Koop jij weleens een bloemetje of plantje bij de supermarkt voor familie, vrienden of jezelf? Dan is de kans groot dat deze bij ons mooie bedrijf vandaan komt. De passie voor bloemen & planten en tevreden klanten is sterk aanwezig bij ons team  van ruim 230 gemotiveerde vaste medewerkers. Onze kernwaarden zijn dan ook Expert, Betrokken, Vernieuwen en Samenwerken. Samen werken aan samenwerken, staat hierbij centraal. Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij deel uitmaken van ons mooie team? Maak dan kennis en connect met onze organisatie!

De functie: Key Accountmanager

Binnen het team van enthousiaste collega’s ben jij als Accountmanager verantwoordelijk voor het onderhouden van een intensieve relatie met de Duitstalige klant. De wens van de klant staat in jouw functie op nummer één. Aan jou om alle zeilen bij te zetten om dit te vertalen naar een commercieel concept. Dankzij jou hoeft onze klant nergens meer zelf aan te denken. Jij zult zelfstandig de productcategorieën bloemen en planten verder ontwikkelen op basis van Category Management principes en accountplannen.

Nadat je jezelf wegwijs hebt gemaakt in onze wereld en de markt waarin wij opereren zul je zelfstandig, aan de hand van analyses, betrouwbare data, winkelbezoeken, gesprekken en evaluaties, verbetervoorstellen voor de categorieën bloemen en planten omzetten tot een nóg succesvollere performance.

Je vertaalt de strategie in verkoopplannen, je onderhandelt in prijzen en stelt calculaties en offertes op doormiddel van goed te communiceren met inkoop.

Een belangrijk element binnen jouw functie is het samenspel tussen sales, de productie- en inkoopafdeling. Je zult dagelijks met deze collega’s om tafel zitten om de klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Hierbij neem je alle facetten mee van analyse, design, offerte traject, forecast, sell out data.

Je denkt vooruit, kunt snel schakelen, bent sterk in het analyseren van data en weet hoe je het moet verkopen aan de klant? Dan voel jij je binnen de kortste keren als een vis in het water. Jij bent een onmisbare spil, een echte professional en een prettige collega! Naast het ontwikkelen van skills door de ervaring op te doen, bieden wij ook trainingen aan waarbij je jezelf kunt door ontwikkelen tot een volledige professional.

Wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een commerciële functie;
 • Hands on en Pro-actief;
 • Sterke persoonlijkheid, doortastend, commercieel, projectmatig, teamspeler en initiatiefrijk;
 • (can-do mentaliteit);
 • Naast het Nederlands is de Duitse taal mooi meegenomen;
 • Standplaats: De Kwakel;

Wat bieden wij?

Naast een ervaren en enthousiast team ben jij natuurlijk geïnteresseerd naar de arbeidsvoorwaarden. Deze bestaan onder andere uit:

 • Marktconform salaris (dit bespreken wij graag met jou persoonlijk);
 • Leuke teamactiviteiten zoals voetbal, tennis en gezellige bedrijfsuitjes zodra het weer mag;
 • Trainingen, zodat je elke dag een beetje beter kan worden;
 • 25 vakantiedagen. Genoeg voor een zomer- en een wintersportvakantie en wat lange weekendjes weg;
 • Pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste product van Nederland, namelijk bloemen en planten;
 • 230 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Interesse?

Ben jij onze nieuwe collega en heb je zin om de uitdaging aan te gaan? Laat het ons weten en stuur direct je CV en motivatie in via de sollicitatiebutton. Heb je meer vragen over de vacature? Dan kun je terecht bij Kelly Veenboer.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Loys van Kester

Also interesting for you:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies
Pictogram_turnover

0

turnover (2020)

dfg-flower-pink

0

bouquets to consumers every week

Pictorgram_bloemen

0

flowers to consumers every week

dfg-leaf-orange

0

plants to consumers every week

Pictogram_afzetlanden

0

export countries

dfg-environment-yellow

0

% sustainable sourcing

dfg-world-green

0

countries with offices

dfg-employees-blue

0

employees (FTE)

Pictogram_sourcing

0

countries sourcing