20210906-TheFloralConnection-8019-Web[1]

Senior Key accountmanager Duitsland

The Floral Connection is op zoek naar een Senior Key Accountmanager Duitsland. Word jij enthousiast van het omzetten van klantwensen naar tastbare producten? Wil jij de consument een mooi boeket leveren? En lijkt het jou een uitdaging om nieuwe producten te bedenken die nog beter verkopen? Wij zoeken voor een van onze grootste internationale klanten een Senior Key Accountmanager Duitsland die eraan toe is om te floreren in een internationale uitdaging.

Bij The Floral Connection weten we alles van bloemen en planten. Met onze producten leveren we dagelijks een fleurige glimlach. Word jij net zo enthousiast van bloemen en planten als wij? Dat is mooi! Als Key accountmanager Duitsland krijg je de verantwoordelijk om een van onze grootste internationale retail klanten te managen. Dit is waar jij als Senior Key accountmanager in excelleert!

Wat ga je doen?

Als Key accountmanager Duitsland ben je samen met zes collega’s verantwoordelijk voor het optimaal bedienen van de klant in zeven verschillende landen. Jij neemt het voortouw en bent het eerste aanspreekpunt voor de klant. Twee keer per week stem je af met je team over lopende zaken en verdelen jullie de taken.

Op internationaal niveau beslis je samen met de klant over het verkoop assortiment. Je hebt dagelijks contact met de klant. Je bespreekt de verkoopcijfers, bepaalt de volumes van komende bestellingen en maakt offertes wanneer er aanvragen gedaan worden. Om de klant zo goed mogelijk te bedienen vraag je goed door, zodat je weet waar de prioriteiten liggen.

In jouw functie krijg je de vrijheid om zelf producten aan de man te brengen via onze klanten. Als Key Accountmanager ben je de drijfveer voor nieuwe producten. Je ziet de kansen in de markt, maar je hoeft niet alles zelf te doen. Onze design en npd afdeling helpen jou maar al te graag om te gekke nieuwe producten te ontwikkelen waar consumenten blij van worden.

Jij kruipt in de huid van de klant en de consument en ziet kansen in de markt, die je vertaalt tastbare producten. Jij vindt het een uitdaging om ervoor te zorgen dat we de beste en mooiste producten voor onze consumenten in de schappen brengen. Je bedenkt producten die beter zullen verkopen, je maakt calculaties, overlegt met de interne Inkoop en Productie afdeling over de haalbaarheid en maakt offertes voor de klant om de nieuwe producten voor te leggen. Jij zet CRS op de agenda en bespreekt de duurzaamheid van bijvoorbeeld verpakkingen.

Daarnaast overleg je op nationaal niveau met de verschillende landen over de bestellingen, hoe de verkoop loopt, mogelijke acties en nieuw te ontwikkelen producten. Je kijkt door de cijfers heen en neemt de belangen van de klant hierin mee. Je kent de kpi’s van de klanten en zorgt dat ook de klant succes kan behalen. Met nieuwe acties en doelen weet jij met jouw praktische en pragmatische aanpak opdrachten in kleine stapjes uiteen te zetten en in teamverband op te pakken. Door jouw innovatieve ideeën en daadkracht zorg jij er met je team voor dat de doelstellingen wat betreft omzet en marges worden behaald.

Jouw sollicitatie is een schot in de roos als:

Jij hoofd- en bijzaken goed van elkaar weet te onderscheiden. Je weet wat er belangrijk is om succesvol te zijn en goede bedrijfsresultaten te halen en weet de juiste prioriteiten te stellen. Je bent prijsbewust en denkt vanuit het bedrijfsbelang. Je maakt keuzes die de business doen groeien. Je voelt je verantwoordelijk voor het eindresultaat en werkt graag in teamverband.

Bovendien ben je in staat om zelf structuur aan te brengen. Je kan snel schakelen en bent een snelle denker. Wanneer er zaken zijn die prioriteit hebben voel jij de urgentie. Je wordt er blij van als alles tot in de laatste details klopt.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een commerciële functie;
 • Ervaring als Key accountmanager;
 • Ervaring met risico-inventarisatie en -analyse;
 • Naast een goede beheersing van de Nederlands taal is goede beheersing van de Duitse taal een must;
 • Er is 7 dagen per week handel onderweg. Af en toe kun je in het weekend gebeld worden en sta jij klaar om een oplossing te bedenken.

Met dit aanbod zit jij volgens ons op rozen:

We bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, bloemen. Een product waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

 • Marktconform salaris;
 • Een werkweek van 40 uur;
 • Mogelijkheid tot studie en trainingen indien gewenst;
 • 25 vakantiedagen;
 • Pensioenregeling;
 • De mogelijkheid om in overleg een of twee dagen thuis te werken;
 • Werken vanuit ons moderne kantoor in Aalsmeer;
 • Reiskostenvergoeding.

Daarnaast is werken bij TFC gewoon hartstikke leuk omdat:

 • Er leuke teamactiviteiten georganiseerd worden zoals voetbal, tennis en gezellige bedrijfsuitjes;
 • Je komt te werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste en een van de belangrijkste exportproducten van Nederland, namelijk bloemen en planten;
 • Je onderdeel wordt van een team van ruim 230 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Waar kom je terecht?

The Floral Connection is een veelzijdige en professionele partner voor bloemen en planten. TFC is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt sector.

We weten allemaal hoe leuk het is om in de supermarkt dat mooie boeket of die leuke plant toe te voegen aan je boodschappen. Om het thuis nog gezelliger te maken of als cadeau. Supermarkten voegen met bloemen en planten waarde toe aan hun formule en wij zorgen er samen met onze telers voor dat zij dit op onderscheidende wijze kunnen doen. Door een innovatief aanbod van bloemen, boeketten en planten dat optimaal past bij de betreffende internationale retailformule. Waar mogelijk aangevuld met ondersteuning in verkoopadvies, duurzaamheid, data, trendinformatie, milieu-eisen, certificering en optimale logistiek. Wij maken dit iedere dag mogelijk door als team te verbinden, te creëren en te inspireren.

Om met elkaar te groeien en samen met onze telers en klanten te floreren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaam samenwerken meer plezier en resultaat oplevert. Waarbij we het ook leuk vinden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vernieuwend te denken en te doen. Uiteraard komen we daarbij onze afspraken altijd na, want we hebben betrouwbaarheid en partnership hoog in het vaandel staan. Zodat consumenten iedere dag blij de supermarkt kunnen verlaten met onze producten en wij onze missie waarmaken: We deliver a floral smile!

Ben jij klaar om te floreren als Senior Key accountmanager Duitsland?

Wil jij de bloemetjes buiten zetten bij een jong en dynamisch bedrijf dat opereert in een zeer competitieve markt? Weet jij de klantrelatie van deze Duitse klant bij The Floral Connection naar een next level te brengen? Ontwikkel jezelf verder in de functie van Senior Key Accountmanager Duitsland en solliciteer vandaag nog!

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Foto (3)

Also interesting for you:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies
Pictogram_turnover

0

turnover (2020)

dfg-flower-pink

0

bouquets to consumers every week

Pictorgram_bloemen

0

flowers to consumers every week

dfg-leaf-orange

0

plants to consumers every week

Pictogram_afzetlanden

0

export countries

dfg-environment-yellow

0

% sustainable sourcing

dfg-world-green

0

countries with offices

dfg-employees-blue

0

employees (FTE)

Pictogram_sourcing

0

countries sourcing