20210920-TheFloralConnection-0296-Web[1]

Key accountmanager Duitsland

The Floral Connection is op zoek naar een Key accountmanager Bloemen en Planten (Duitsland). Word jij er enthousiast van om processen strak neer te zetten. Ben je cijfermatig sterk en heb je oog voor detail? Vind je het bovendien een uitdaging om business met gezonde marges binnen te halen door middel van tenders? Dan is deze uitdaging als Key accountmanager Bloemen en Planten (Duitsland) echt iets voor jou!

Bij The Floral Connection weten we alles van bloemen en planten. Met onze producten leveren we dagelijks een fleurige glimlach. Word jij net zo enthousiast van bloemen en planten als wij? Dat is mooi. Als Key accountmanager krijg je de verantwoordelijkheid om een van onze internationale retail klanten te managen. Dit is waar jij in excelleert!

Wat ga je doen?

Als Key accountmanager Bloemen en Planten (Duitsland) ben jij budgetverantwoordelijk voor de Duitse klant. Jouw functie is veelzijdig. Het belangrijkste onderdeel is dat jij verantwoordelijk bent voor het offertetraject. Verder zorg je er samen met het commercieel supportteam voor dat het orderproces zo soepel mogelijk verloopt. Het is jouw uitdaging om het proces zo strak mogelijk in te richten, zowel qua timing als qua accuraatheid en specificaties.

Met jouw cijfermatig inzicht en precisie, zorg je er bovendien voor dat calculaties foutloos zijn. Jij bent zowel aanjager van het proces intern, als aanjager van de business. Samen met het supportteam los je uitdagingen en knelpunten op en probeert deze te voorkomen.

Daarnaast ben je gemiddeld een dag in de week op pad om de marktbezoeken te doen. Je bekijkt het eigen assortiment en het assortiment van de eindklant. Je doet aanbevelingen op het gebied van presentatie en maakt concurrentie analyses. Daarnaast bezoek je kwekers en logistieke partners om processen beter te begrijpen en de relaties te onderhouden. Je laat jezelf goed informeren en kijkt waar kansen liggen om te verbeteren.

Kortom, een veelzijdige en verantwoordelijke functie waarbij je van het genereren van new business tot aan het leveren van de orders betrokken bent. Je werkt in een leuk team, waarbij je in nauw contact staat met de klant en waarbij je met de klant op zoek gaat naar mogelijkheden om samen te groeien.

Jouw sollicitatie is een schot in de roos als:

Jij kritisch bent in waar je je energie in steekt en hoofd- en bijzaken goed van elkaar weet te onderscheiden. Je bent een echte troubleshooter, oplossingsgericht en kan snel schakelen om knelpunten te verhelpen.

Bovendien ben je gestructureerd en heb je oog voor detail. Wanneer er zaken zijn die prioriteit hebben voel jij de urgentie. Je weet het hoofd koel te houden in stressvolle situaties en kan met druk omgaan. Je bent prijsbewust en denkt vanuit het bedrijfsbelang. Je maakt keuzes die de business doen groeien. Je voelt je verantwoordelijk voor het eindresultaat en werkt graag in teamverband.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, gecombineerd met een opleiding op MBO 4-niveau of HBO;
 • Een aantal jaren relevante werkervaring in een commerciële functie;
 • Ervaring als accountmanager in de FMCG, ervaring in de bloemen- en plantensector is een pré;
 • Ervaring met tendermanagement, bij voorkeur in het Duitse discountsegment;
 • Een goede beheersing van de Nederlands en de Duitse taal is een must;
 • Er is 7 dagen van de week handel onderweg. Af en toe kun je in het weekend gebeld worden en sta jij klaar om een oplossing te bedenken. Je vindt het niet erg om af en toe een issue op te lossen.

Voldoe jij niet volledig aan de bovengenoemde functie-eisen, maar lijkt deze uitdaging jou wel enorm interessant? Dan nodigen we ook uit om te solliciteren.

Met dit aanbod zit jij volgens ons op rozen:

We bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, bloemen en planten. Producten waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

 • Marktconform salaris;
 • Een werkweek van 40 uur;
 • Mogelijkheid tot studie en trainingen indien gewenst;
 • 25 vakantiedagen;
 • Pensioenregeling;
 • De mogelijkheid om in overleg een of twee dagen thuis te werken;
 • Werken vanuit ons moderne kantoor in Aalsmeer of Honselersdijk;

Daarnaast is werken bij TFC gewoon hartstikke leuk omdat:

 • Er leuke teamactiviteiten georganiseerd worden zoals voetbal, tennis en gezellige bedrijfsuitjes;
 • Je komt te werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste en een van de belangrijkste exportproducten van Nederland, namelijk bloemen en planten;
 • Je onderdeel wordt van een team van ruim 230 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Waar kom je terecht?

The Floral Connection is een veelzijdige en professionele partner voor bloemen en planten. TFC is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt sector.

We weten allemaal hoe leuk het is om in de supermarkt dat mooie boeket of die leuke plant toe te voegen aan je boodschappen. Om het thuis nog gezelliger te maken of als cadeau. Supermarkten voegen met bloemen en planten waarde toe aan hun formule en wij zorgen er samen met onze telers voor dat zij dit op onderscheidende wijze kunnen doen. Door een innovatief aanbod van bloemen, boeketten en planten dat optimaal past bij de betreffende internationale retailformule. Waar mogelijk aangevuld met ondersteuning in verkoopadvies, duurzaamheid, data, trendinformatie, milieu-eisen, certificering en optimale logistiek. Wij maken dit iedere dag mogelijk door als team te verbinden, te creëren en te inspireren.

Om met elkaar te groeien en samen met onze telers en klanten te floreren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaam samenwerken meer plezier en resultaat oplevert. Waarbij we het ook leuk vinden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vernieuwend te denken en te doen. Uiteraard komen we daarbij onze afspraken altijd na, want we hebben betrouwbaarheid en partnership hoog in het vaandel staan. Zodat consumenten iedere dag blij de supermarkt kunnen verlaten met onze producten en wij onze missie waarmaken: We deliver a floral smile!

Ben jij klaar om te floreren als Key accountmanager Duitsland?

Wil jij de bloemetjes buiten zetten bij een jong en dynamisch bedrijf dat opereert in een zeer competitieve markt? Weet jij de klantrelatie van deze Duitse klant bij The Floral Connection naar een next level te brengen? Ontwikkel jezelf verder in de functie van Key Accountmanager Duitsland en solliciteer vandaag nog!

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Foto (3)

Also interesting for you:

fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020
fotografie DFG 2020

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies
Pictogram_turnover

0

turnover (2020)

dfg-flower-pink

0

bouquets to consumers every week

Pictorgram_bloemen

0

flowers to consumers every week

dfg-leaf-orange

0

plants to consumers every week

Pictogram_afzetlanden

0

export countries

dfg-environment-yellow

0

% sustainable sourcing

dfg-world-green

0

countries with offices

dfg-employees-blue

0

employees (FTE)

Pictogram_sourcing

0

countries sourcing