Key Accountmanager bloemen

The Floral Connection is op zoek naar een Key Accountmanager Bloemen. Beschik jij over voldoende commerciële ervaring om onze klanten succesvol te bedienen? Ben je een echte teamplayer, proactief, communicatief sterk en doortastend? Dan is deze functie echt iets voor jou!

 

Wat ga je doen?

Binnen ons team van enthousiaste collega’s ben jij als Key Accountmanager Bloemen verantwoordelijk voor het onderhouden van een intensieve relatie met de klant in samenwerking met de commerciële collega’s. De wens van de klant staat voor jou op nummer één. Dankzij jou hoeft onze klant nergens meer zelf aan te denken. Jouw klanten zullen zich met name in de Duitse markt bevinden.

Daarnaast heb je veel contact met de verschillende interne afdelingen. Je maakt calculaties, vergelijkt met de accountmanagers sales data en maakt gezamenlijk plannen om zaken nog beter te doen. Daarnaast maak je offertes voor normale weken maar ook voor promoties en events. Volgt daar een order uit dan ben jij degene die de interne afdelingen brieft zodat zij het ordertraject over kunnen nemen.

Nadat je wegwijs bent in onze wereld en de markt waarin wij opereren ga je zelfstandig, aan de hand van analyses, betrouwbare data, winkelbezoeken, gesprekken en evaluaties, verbetervoorstellen voor de categorie bloemen omzetten tot een nóg succesvollere performance.

Jouw sollicitatie is een schot in de roos, als:

Jij bent klant- en servicegericht en pas echt tevreden als de klant dat ook is. Daarom heb je ook een goed ontwikkeld commercieel gevoel, raak je niet snel van slag en durf je collega’s om hulp te vragen als je er even niet uitkomt. Je denkt vooruit, kunt snel schakelen, bent sterk in het analyseren van data en weet hoe je het moet verkopen aan de klant. Je hebt een sterke persoonlijkheid, bent doortastend, commercieel, projectmatig, een teamspeler en initiatiefrijk. Je bent oplossingsgericht en hebt een can-do mentaliteit.

Naast het ontwikkelen van skills door ervaring op te doen, bieden wij ook trainingen aan waardoor je je verder kunt ontwikkelen.

Daarnaast zien we graag het volgende:

 • MBO/HBO werk- en denkniveau.
 • Goed met systemen om kunnen gaan (Excel, ERP).
 • Commercieel gedreven.
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal. Duits is een pré.
 • Bloemenkennis is een pré

De standplaats van deze functie is Aalsmeer.

Met dit aanbod zit je volgens ons op rozen!

Deze markt is altijd in beweging, dus we bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, bloemen. Een product waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

 • Een bruto maansalaris afhankelijk van jouw kennis en ervaring, tussen de €3084,- en €4307,- obv 40 uur.
 • Trainingen, zodat je elke dag een beetje beter kan worden.
 • 25 vakantiedagen. Genoeg voor een zomer- en een wintersportvakantie en wat lange weekendjes weg.
 • Pensioenregeling.
 • De mogelijkheid om in overleg een of twee dagen thuis te werken.
 • Werken vanuit ons moderne kantoor in Aalsmeer.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Heel veel doorgroeimogelijkheden.

Daarnaast is werken bij TFC gewoon hartstikke leuk omdat:

 • Er leuke teamactiviteiten georganiseerd worden zoals voetbal en gezellige bedrijfsuitjes;
 • Je komt te werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste en een van de belangrijkste exportproducten van Nederland, namelijk bloemen en planten;
 • Je onderdeel wordt van een team van ongeveer 200 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Waar kom je terecht?

The Floral Connection is een veelzijdige en professionele partner voor bloemen en planten. TFC is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt sector.

We weten allemaal hoe leuk het is om in de supermarkt dat mooie boeket of die leuke plant toe te voegen aan je boodschappen. Om het thuis nog gezelliger te maken of als cadeau. Supermarkten voegen met bloemen en planten waarde toe aan hun formule en wij zorgen er samen met onze telers voor dat zij dit op onderscheidende wijze kunnen doen. Door een innovatief aanbod van bloemen, boeketten en planten dat optimaal past bij de betreffende internationale retailformule. Waar mogelijk aangevuld met ondersteuning in verkoopadvies, duurzaamheid, data, trendinformatie, milieu-eisen, certificering en optimale logistiek. Wij maken dit iedere dag mogelijk door als team te verbinden, te creëren en te inspireren.

Om met elkaar te groeien en samen met onze telers en klanten te floreren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaam samenwerken meer plezier en resultaat oplevert. Waarbij we het ook leuk vinden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vernieuwend te denken en te doen. Uiteraard komen we daarbij onze afspraken altijd na, want we hebben betrouwbaarheid en partnership hoog in het vaandel staan. Zodat consumenten iedere dag blij de supermarkt kunnen verlaten met onze producten en wij onze missie waarmaken: We deliver a floral smile!

The Floral Connection streeft naar diversiteit en inclusie.

We willen dat iedereen zich thuis voelt en zichzelf volledig kan ontwikkelen bij The Floral Connection. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele geaardheid. We zijn van mening dat verschillen in medewerkers ons als bedrijf alleen maar rijker maakt. We hebben behoefte aan een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, talenten en kennis. Zo zijn we op ons best en blijven we van elkaar leren en hierdoor verbeteren. Niet ondanks, maar dankzij verschillen.

Wil jij floreren in deze functie?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze functie? Solliciteer dan direct hieronder via de sollicitatiebutton.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2022)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0%

Reaching sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing