Demand planner

The Floral Connection is op zoek naar een Demand Planner! Houd jij van een goede planning en wil jij jouw kennis en ervaring inzetten om onze forecasts naar een hoger niveau tillen, waardoor we de klant nog beter kunnen bedienen? Lijkt het je bovendien leuk om met alle afdelingen te maken te hebben en van begin tot eind bij het proces betrokken te zijn? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je werkt op de afdeling Supply Chain. Samen met twee directe collega’s maak je forecasts voor alle klanten van The Floral Connection. Je krijgt een eigen klantenportefeuille waar je verantwoordelijk voor bent. Samen met de Account Managers zorg je ervoor dat klanten zo goed mogelijk bediend worden. De afdeling Supply Chain is volop in ontwikkeling.

Als Demand planner heb je een belangrijke taak. Door jouw goede planningen is er rust in de organisatie en worden bloemen op het juiste moment ingekocht en geleverd. Zodra jij van het Salesteam hoort wat het assortiment van jouw klanten wordt, maak jij een forecast van de te verwachten verkopen. Je verzamelt en interpreteert data. Je kijkt naar verkoopcijfers uit het verleden, haalt informatie op bij de verschillende afdelingen en kijkt wat onze concurrenten doen. Zodra je de forecast klaar hebt, verwerk je deze in het systeem. Dit wordt vertaald naar behoefte met betrekking tot de inkoop van bloemen, verpakkingen en de planning van productie en personeel. Jij stemt de behoefte af met de betrokken afdelingen en bent zo de verbindende factor tussen de afdelingen Inkoop, Commercie en de operatie. Natuurlijk stopt het daar niet. Het is een continue uitdaging om de forecast accuraat te houden, op basis van de nieuwste inzichten.

Daarnaast speel je een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de afdeling. Jij komt proactief met verbetervoorstellen. Je hebt ideeën over het verbeteren van de forecasts. Je weet welke data je kunt gebruiken om een nog betere voorspelling te doen. Ook denk je mee in het efficiënter maken van processen en de inzet van systemen, zoals PowerBI. Kortom, en afwisselende baan in een jonge organisatie waar je veel verantwoordelijkheid hebt.

Jouw sollicitatie is een schot in de roos als:

Jij ben een analytisch persoon en werkt graag met data. Je vindt het leuk om je in data te verdiepen en analyses te maken om de data te interpreteren. Je probeert te begrijpen wat de klant gaat doen en speelt daarop in. Je werkt graag met veel verschillende afdelingen samen en bent goed in communiceren een afstemmen. Je bent oplossingsgericht en denkt mee in het ontwikkelen van nieuwe manieren om ons werk beter en efficiënter te doen. Je vind het belangrijk om goede resultaten te behalen en voelt je verantwoordelijk voor het uitvoeren van je werkzaamheden.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ten minste 2 jaar werkervaring als planner;
 • Kennis van MS Office (ervaring met Excel is een vereiste);
 • Ervaring en/of affiniteit met het interpreteren van data;
 • Kennis van FMCG is een pré;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Standplaats: Honselersdijk of Aalsmeer.

Met dit aanbod zit je volgens ons op rozen!

Deze markt is altijd in beweging, dus we bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, bloemen. Een product waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

 • Marktconform salaris (dit bespreken wij graag met jou persoonlijk).
 • Trainingen, zodat je elke dag een beetje beter kan worden.
 • 25 vakantiedagen. Genoeg voor een zomer- en een wintersportvakantie en wat lange weekendjes weg.
 • Pensioenregeling.
 • De mogelijkheid om in overleg een of twee dagen thuis te werken.
 • Werken vanuit ons moderne kantoor in Aalsmeer of Honselersdijk.
 • Reiskostenvergoeding.

Daarnaast is werken bij TFC gewoon hartstikke leuk omdat:

 • Er leuke teamactiviteiten georganiseerd worden zoals voetbal en gezellige bedrijfsuitjes;
 • Je komt te werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste en een van de belangrijkste exportproducten van Nederland, namelijk bloemen en planten;
 • Je onderdeel wordt van een team van ongeveer 200 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Waar kom je terecht?

The Floral Connection is een veelzijdige en professionele partner voor bloemen en planten. TFC is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt sector.

We weten allemaal hoe leuk het is om in de supermarkt dat mooie boeket of die leuke plant toe te voegen aan je boodschappen. Om het thuis nog gezelliger te maken of als cadeau. Supermarkten voegen met bloemen en planten waarde toe aan hun formule en wij zorgen er samen met onze telers voor dat zij dit op onderscheidende wijze kunnen doen. Door een innovatief aanbod van bloemen, boeketten en planten dat optimaal past bij de betreffende internationale retailformule. Waar mogelijk aangevuld met ondersteuning in verkoopadvies, duurzaamheid, data, trendinformatie, milieu-eisen, certificering en optimale logistiek. Wij maken dit iedere dag mogelijk door als team te verbinden, te creëren en te inspireren.

Om met elkaar te groeien en samen met onze telers en klanten te floreren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaam samenwerken meer plezier en resultaat oplevert. Waarbij we het ook leuk vinden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vernieuwend te denken en te doen. Uiteraard komen we daarbij onze afspraken altijd na, want we hebben betrouwbaarheid en partnership hoog in het vaandel staan. Zodat consumenten iedere dag blij de supermarkt kunnen verlaten met onze producten en wij onze missie waarmaken: We deliver a floral smile!

Wil jij floreren in deze functie?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze functie? Solliciteer dan direct hieronder via de sollicitatiebutton!

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2021)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0%

sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing