Business Controller

The Floral Connection is op zoek naar een business controller met enkele jaren relevante werkervaring! Wil jij werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is en de organisatie continu vraagt naar nieuwe data inzichten en analyses om te blijven groeien? Heb je bovendien ervaring met het maken van data analyses voor business cases en het adviseren van (hoger) management? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als business controller geef je richting aan de strategieontwikkeling en help je managers binnen The Floral Connection om betere beslissingen te maken. Door de juiste data inzichten te creëren weet jij waardevolle informatie bloot te leggen om soms ingewikkelde business cases op te lossen. Jij zoekt bijvoorbeeld uit welk klantensegment gekoesterd moet worden en welke beslissingen zorgen voor een betere retentie van de meest winstgevende klanten. Je onderzoekt in welke nieuwe (niche) markten de beste groeikansen bieden en presenteert jouw uitkomsten aan het management. Je onderzoekt de markt en achterhaalt welke marketinguitgaven werkelijk resultaat opleveren.

Jij kijkt verder dan de data. Jij probeert de data echt te duiden en helpt de business managers betere keuzes te maken. Wanneer je constateert dat een productielijn beter produceert dan andere lijnen zoek jij uit waarom. Door jou toedoen krijgt het management meer inzicht in data en wat de data betekenen voor de business case. Hierdoor is het management beter in staat om de juiste keuzes te maken voor de bedrijfsvoering. Kortom, een afwisselende baan in een dynamische omgeving met veel impact!

In deze functie ben je voornamelijk verantwoordelijk voor:

 • Het wekelijks opstellen van marge per lijn (MPL) rapporten en het waarborgen van de aansluiting met de financiële administratie.
 • Het wekelijks analyseren van verkopen en bedrijfsresultaten met behulp van interne en externe informatiebronnen en stelt de concept weekrapportage op voor jouw manager.
 • Het wekelijks updaten van de forecastoverzichten en sparren hierover met de stakeholders.
 • Het maandelijks faciliteren van dashboard reporting. Denk hierbij aan het bijhouden van gewonnen tenders, dashboards met KPI’s en het up-to-date houden van de kansen en bedreigingen.
 • Het verzamelen en verwerken van informatie in de database en Power BI voor de financiële planning en control cyclus.
 • Het ondersteunen van ad hoc vragen om analyses te maken die als doel hebben de bedrijfsvoering te verbeteren.
 • Het leveren van een bijdrage aan het optimaliseren van de inrichting van bedrijfsinformatiesystemen en managementrapportages.

Jouw sollicitatie is een schot in de roos als:

Je nieuwsgierig van aard bent, resultaat gedreven en oplossingsgericht. Je hebt een sterk analytisch vermogen en je kan makkelijk hoofd- van bijzaken scheiden. Je krijgt energie van het samenwerken met mensen binnen het gehele bedrijf. Je weet data te vertalen naar bruikbare sturingsinformatie voor het management.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • Een afgeronde WO/HBO opleiding met kennis van externe verslaggevingsregels.
 • Enkele jaren werkervaring met commercial en/of operationele controlling is een pré.
 • Een commerciële mindset, ervaring met het denken in business cases.
 • Ervaring in het werken met Microsoft Office (Word, Excel), PowerBI, ERP systemen.
 • Digitale geletterdheid –affiniteit met data warehouses.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel in woord als geschrift).
 • Affiniteit met bloemen en planten is natuurlijk een pré.

Met dit aanbod zit jij op rozen!

We bieden vooral veel afwisseling en veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Je werkt met het mooiste product van Nederland, planten. Een product waar je blij van wordt. De teams zijn klein, gaan informeel met elkaar om en spreken elkaar aan waar nodig.

 • Marktconform salaris;
 • Een werkweek van 40 uur;
 • Mogelijkheid tot studie en trainingen indien gewenst;
 • 25 vakantiedagen;
 • Pensioenregeling;
 • De mogelijkheid om in overleg een of twee dagen thuis te werken;
 • Werken vanuit ons moderne kantoor in Aalsmeer of Honselersdijk;
 • Reiskostenvergoeding.

Daarnaast is werken bij TFC gewoon hartstikke leuk omdat:

 • Er leuke teamactiviteiten georganiseerd worden zoals voetbal, padel en gezellige bedrijfsuitjes;
 • Je komt te werken bij een bedrijf dat werkt met het mooiste en een van de belangrijkste exportproducten van Nederland, namelijk bloemen en planten;
 • Je onderdeel wordt van een team van ongeveer 200 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Waar kom je terecht?

The Floral Connection is een veelzijdige en professionele partner voor bloemen en planten. TFC is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt sector.

We weten allemaal hoe leuk het is om in de supermarkt dat mooie boeket of die leuke plant toe te voegen aan je boodschappen. Om het thuis nog gezelliger te maken of als cadeau. Supermarkten voegen met bloemen en planten waarde toe aan hun formule en wij zorgen er samen met onze telers voor dat zij dit op onderscheidende wijze kunnen doen. Door een innovatief aanbod van bloemen, boeketten en planten dat optimaal past bij de betreffende internationale retailformule. Waar mogelijk aangevuld met ondersteuning in verkoopadvies, duurzaamheid, data, trendinformatie, milieu-eisen, certificering en optimale logistiek. Wij maken dit iedere dag mogelijk door als team te verbinden, te creëren en te inspireren.

Om met elkaar te groeien en samen met onze telers en klanten te floreren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaam samenwerken meer plezier en resultaat oplevert. Waarbij we het ook leuk vinden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vernieuwend te denken en te doen. Uiteraard komen we daarbij onze afspraken altijd na, want we hebben betrouwbaarheid en partnership hoog in het vaandel staan. Zodat consumenten iedere dag blij de supermarkt kunnen verlaten met onze producten en wij onze missie waarmaken: We deliver a floral smile!

The Floral Connection streeft naar diversiteit en inclusie.

We willen dat iedereen zich thuis voelt en zichzelf volledig kan ontwikkelen bij The Floral Connection. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele geaardheid. We zijn van mening dat verschillen in medewerkers ons als bedrijf alleen maar rijker maakt. We hebben behoefte aan een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, talenten en kennis. Zo zijn we op ons best en blijven we van elkaar leren en hierdoor verbeteren. Niet ondanks, maar dankzij verschillen.

Ga jij deze uitdaging met ons aan?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze functie? Solliciteer dan direct hieronder via de sollicitatiebutton!

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2022)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0%

Reaching sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing