Vacature Business analist - Retail

Dutch Flower Group

Wil jij het verschil maken als Business Analist voor het Retail segment van DFG in de regio Rotterdam of regio Amsterdam? En help je ons bij de verhuizing van het huidige software landschap? Dan wachten wij jou op met open armen en natuurlijk een bos bloemen om bij ons aan de slag te gaan.

Even voorstellen

Dutch Flower Group (DFG) is een uniek familiebedrijf, gespecialiseerd in de internationale handel van bloemen en planten met locaties in de regio Westland en regio Aalsmeer. Wij bedienen de hele internationale sierteeltketen met onze ruim 30 gespecialiseerde handelsbedrijven. Dat zijn 75 miljoen bloemen, 10 miljoen boeketten en 10 miljoen planten op tafel bij de consument onder andere via supermarkten. Een groot team, maar we werken samen als familie!

We zijn green field gestart met een cloud based nieuw software landschap.
De 4 bedrijven van DFG, welke de Europese retailers bedienen, gaan een verhuizing inzetten van het huidige software landschap naar dit nieuwe software landschap.

Met de juiste mensen aan boord verwachten we nog slimmere keuzes te maken in best practice proces inrichting, organisatie afstemming en de inrichting en toepassing van de ondersteunende software.

Als business analist voor het Retail segment van onze organisatie, werk je vanuit een centraal team van business analisten en functioneel beheerders intensief samen met de collega’s binnen deze bedrijven. Dit zijn bijvoorbeeld de business proces managers, subject matter experts en key users, welke verdeeld zijn over het Westland, Aalsmeer en Hull (UK).

Wat ga je doen als Business analist?

Als business analist maak jij het verschil door uitstekend te begrijpen hoe business processen in elkaar zitten, welke harmonisatie en synergie kansen er liggen en hoe de software ondersteuning van de processen eruit moet zien. In teams, waaronder domain teams, werk je heel hands on, gestructureerd en resultaatgericht aan het gezamenlijk optimaal digitaliseren van de keten-processen. Dit gebeurt niet alleen voordat een implementatie plaats vindt, maar ook zeker tijdens de beheer fase. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de regie bij software updates, configuraties die plaats dienen de te vinden, maar ook aan prioriteiten management.

Daarnaast is het goed om te weten dat de dynamiek van de sector en de ambitie van DFG maakt het dat er zich continue nieuwe en gave verbeterkansen voordoen.

De belangrijkste taken binnen de functie zijn:

Development

 • Als nieuwe collega ben je vooral bezig met de implementaties van onze nieuwe ERP applicatie Infor M3
 • Maar ook een aantal Mendix oplossingen maken deel uit van ons nieuwe software landschap.
 • Je participeert in domain teams welke zich onder andere bezig houden met user stories, configuraties, functionele ontwerpen, en trainingen.
 • Je participeert in proces teams welke domain team overschrijdende vraagstukken behandelen.

Support

 • In de beheer fase ondersteun je actief de 2e/3e lijns supportvragen, waarbij je ook voortdurend oog hebt voor oorzaak, gevolg en structureel noodzakelijke oplossingen.

 Jij als Business analist

Jij weet je goed in te leven in de business case; de praktische organisatie en de digitale toepasbare mogelijkheden. Je bent een kei in het achterhalen van functionele behoeften. Je bent een teamplayer, maar kan ook prima zelfstandig aan de slag. Jouw sociale en communicatieve vaardigheden komen in het contact met alle stakeholders goed tot hun recht. Daarnaast ben je een echte organisator die zich verantwoordelijk voelt en niet bang is om zich vast te bijten in een project of onderwerp.

Verder beschik je over:

 • een hbo-opleiding in de richting van Business IT & Management, Bedrijfskundige Informatica of vergelijkbaar.
 • minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • ervaring met product ontwikkeling binnen een agile werkwijze;
 • goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal.

Wij bieden de Business Analist van Dutch Flower Group

 • DFG heeft een enorm aandeel in de bloemenmarkt. Als Business Analist maak jij deel uit van het team dat de software beheert voor onze retailbedrijven.
 • Binnen het team hebben we iedere specialisatie nodig en helpen wij elkaar.
 • Wij maken tijd vrij om jou echt goed in te werken. Je wordt begeleid door verschillende collega’s zodat je iedereens specialiteit leert kennen.
 • Die laptop en telefoon hebben wij al voor je geregeld. Verder zijn er op het kantoor fijne zit/sta-bureaus en dubbele schermen.
 • Afhankelijk van jouw kennis en werkervaring bieden wij jou een salaris tussen de € 3450 en de € 5000 bruto per maand. Natuurlijk krijg je ook een pensioen, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen.
 • Met onze opleidingskalender kies je zelf de opleidingen die bij jouw doelen passen.  Groei van senior naar teamleider, of kies een specialisatie.
 • Langdurige samenwerkingen lonen, dat hebben wij wel begrepen. Daarom bieden we jou na het eerste jaar graag een vast contract aan.

Solliciteren

De werving en selectie voor de vacature is uitbesteed aan Instated. Wens je meer informatie? Mail dan snel naar [email protected] of bel +31 6 319 981 22.

Business analist bij DFG jouw baan?

Solliciteer direct!

Also interesting for you:

I love my job

OZ Planten consists of a nice group of people. You have freedom and you can implement all your ideas.

Nicole Voorbij - Sales and backoffice Italy at OZ Planten

All vacancies

The variety makes me happy

No two days are the same. This means that you have to be flexible, because an urgent project can just come through. For me this is a nice challenge, so I don't get bored.

Fleur Cornelissen - Marketing Manager at Holex Flower

All vacancies

Work hard, play hard

In my position, the diversity of the activities and working with different people and cultures still appeal to me!

Winyfred Daal - Logistics at EDD Hamiplant

All vacancies

0

turnover (2021)

0

bouquets to consumers every week

0

flowers to consumers every week

0

plants to consumers every week

0

export countries

0

% sustainable sourcing

0

countries with offices

0

employees (FTE)

0

countries sourcing